Skopje City Mall

• Креатор на темата Креатор на темата Бергер
  • Време на започнување Време на започнување
Дај не тупи, сајт е прифатен како сленг. Know the difference.
И ако утре ‘мол‘ стане прифатен како сленг ќе престане да те нервира?
И кој/што е тоа што прифаќа што е сленг, а што не е?
На постари од тебе им е смешно како некој за интернет страна користи збор сајт исто како што тебе ти е смешно што некој користи мол наместо трговски центар.
Разлика во генерации, deal with it.

Сакам да ве поздравам сите што се палите на америчките срања како:Mcdonalds,Coca-Cola,Starbucks,Burger King итн. со песната
МекДоналдс и Бургер Кинг се срања, ама за Старбакс да речеш дека е срање треба да не си го пробал никогаш. Е сега нормално, и за мене ќе биде срање во Македонија ако опнат некоја висока цена, али додека бев во Америка каде таму се продава по нормална цена, едно од најголемите задоволства ми беше да пијам Мока Фрапучино од Старбакс. :) Бургер Кинг и МекДоналдс и америте дури не си ги сакаа, али за Старбакс од никој немав слушнато лош збор.

МекДоналдс и Бургер Кинг се срања, ама за Старбакс да речеш дека е срање треба да не си го пробал никогаш. Е сега нормално, и за мене ќе биде срање во Македонија ако опнат некоја висока цена, али додека бев во Америка каде таму се продава по нормална цена, едно од најголемите задоволства ми беше да пијам Мока Фрапучино од Старбакс. :) Бургер Кинг и МекДоналдс и америте дури не си ги сакаа, али за Старбакс од никој немав слушнато лош збор.
Green Tea Frapuccino најдобра ствар :)

Види сега вака Старбакс може е убаво кафето не сум го пробал неможам да кажам,ама сигурен сум дека има некоја фирма за кафе која прави поубаво кафе,а не е толку позната,а зашто на Американците се им е фирма и познато и се пали цел свет тоа е затоа што на се и сешто се лупа јака реклама и сите во несвест паѓаме еве јас на пример не пијам Кока-Кола кога истиот вкус се исто е кај Синалко,а цената е дупло помала.

И ако утре ‘мол‘ стане прифатен како сленг ќе престане да те нервира?
И кој/што е тоа што прифаќа што е сленг, а што не е?
На постари од тебе им е смешно како некој за интернет страна користи збор сајт исто како што тебе ти е смешно што некој користи мол наместо трговски центар.
Разлика во генерации, deal with it.

Мешаш баби и жаби.
Значи на новинарот кој ја напишал статијата, по твоја логика,би му било чудно како тоа јас користам сајт место интернет страна, а во исто време тој користи мол место трговски центар??

burger king i mcdonalds ne chinat deka gi ima vo makedonija, a ti kao fraer golem, si probal starbucks pred nekoj da go proba i sea se filmash... pa ushte "ni amerite ne gi sakaat burger king i mcdonalds"

abe shto ste vakvi, nikakvi? :D

Zoshto? :D

Utre i starbucks ke dojde, pa ke rechesh samo dunkin donuts chini, drugo sve e za nikade, pa duri ni amerite ne gi sakaat...

rekov jas, hollywood, a i madona reche...

mcdonalds i burger king sranje bilo, deka gi ima vo mkd :D ne deka znaesh ti shto e toa <3 :D

mene zhal mi e za vakvi, ko tebe... onaka... nauchil toj edno ime moka frapuchino, i zadovolstvo mu bilo toa... :D :D :D

несвест паѓаме еве јас на пример не пијам Кока-Кола кога истиот вкус се исто е кај Синалко,а цената е дупло помала.

Како не бил истиот вкус...пробуваш кока кола и си викаш ми подметнале синалко.Не е дека го потценувам синалко или преувеличувам кока кола али ниеден од Пепси,Кока Кола,Синалко или Пелистерка Кола не се исто по вкус.Сепак мене ми е сеедно што и да пијам од ова.

Мешаш баби и жаби.
Значи на новинарот кој ја напишал статијата, по твоја логика,би му било чудно како тоа јас користам сајт место интернет страна, а во исто време тој користи мол место трговски центар??
Не мора да си новинар за да напишеш статија на интернет страница, и 12 годишно дете може да си напише интернет статија.
Така да, повторно муабетот ти паѓа во вода.

Како не бил истиот вкус...пробуваш кока кола и си викаш ми подметнале синалко.Не е дека го потценувам синалко или преувеличувам кока кола али ниеден од Пепси,Кока Кола,Синалко или Пелистерка Кола не се исто по вкус.Сепак мене ми е сеедно што и да пијам од ова.
Па добро да не има некоја преголема разлика во вкусот?

burger king i mcdonalds ne chinat deka gi ima vo makedonija, a ti kao fraer golem, si probal starbucks pred nekoj da go proba i sea se filmash... pa ushte "ni amerite ne gi sakaat burger king i mcdonalds"

abe shto ste vakvi, nikakvi? :D

Zoshto? :D

Utre i starbucks ke dojde, pa ke rechesh samo dunkin donuts chini, drugo sve e za nikade, pa duri ni amerite ne gi sakaat...

rekov jas, hollywood, a i madona reche...

mcdonalds i burger king sranje bilo, deka gi ima vo mkd :D ne deka znaesh ti shto e toa <3 :D

mene zhal mi e za vakvi, ko tebe... onaka... nauchil toj edno ime moka frapuchino, i zadovolstvo mu bilo toa... :D :D :D
Од искуство Бургер Кинг и Мекдоналдс во странство се најсрање, таму јадат само како кај нас што се циганите!! И не се работи за тој кој бил фраер или не дали пробал или не пробал...Сме прошетале па ти кажуваме, ти можеш да прифатиш или не ама немој одма да напаѓаш вакви сте онакви сте!

Уште Hard Rock Cafe да отворат, Атина има ние немаме. :icon_lol:
И Кока колата ја расипаа не е тоа што беше, моментално Синалкото ми е поубаво.
Кој пробал кока кола надвор од Македонија знае колку е голема разликата а имаат исто име.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom