Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Aj ako moze nekoj od milanezive da mi objasni so se desava so vasiov komentator ova e vtor pat kako go "tepa" mislam deka i prethodnoto kolo go zamava :pos: Toj ako ne te nasmee nikoj nema:D
Не дека сум миланез очигледно, но мислам дека овој со брадичката му е син на Крудели (смешниот старец) , и му му го дига притисокот цело време , го имитира ,му оди контра , па на крај му пука филм на Крудели... ех многу сакам да изгледам една целосна емисија во живо, комедија се...

се напраивте и вие ко јуве да бил којзнае колку надигран ... одлично го почнаа 2 полувреме сега уште не ми се верува колку падна физички. јасно ми дека среда недела темпо е заебана ствар и сето тоа , и тројца во одбрана е глупа формација али таков пад на физичку план ми е стварно нејасен.

Само Лихштајнер шо беше послаб денес, се почувствува многу во играта, сите акции лани одеа преку него, се уфрлуваше од втор план и Пирло го годеше со долгата, тоа сезонава го нема.

А за формацијата немам зборови, цело време контри и полу-контри и го оставаат Барзаљи да се брка со бразилчето Вилиам цела утакмица, замислете кога ќе дојди Нани крило шо ќе биди, за Меси и Роналдо не прам муабет...

се напраивте и вие ко јуве да бил којзнае колку надигран ... одлично го почнаа 2 полувреме сега уште не ми се верува колку падна физички. јасно ми дека среда недела темпо е заебана ствар и сето тоа , и тројца во одбрана е глупа формација али таков пад на физичку план ми е стварно нејасен.
Како бе не беше надигран? Вчера еден тим може да биде задоволен со резултатот а тоа е Јуве, Шахтјор изгуби два бода, не освои еден. Беа надиграни и тактички и физички, т.е. физички беа надјачани. Вилиан, Течеира/Техчеира, како и да се вика, Луиз Адриано и компанија мозок им испија. Јуве на среќа го даде голот, т.е. не на среќа него од воиграна акција каде што му легна топката на Бонучи и едноставно погоди, а иначе израмнија без никаква игра, немаа ни малце доминација и не притискаа воопшто. Како и да е јас сум негативно изненаден од Јуве вчера, мислев дека како италијански шампион ќе тепаат со Украинциве иако знаев дека не се лесен залак но сепак бев убеден дека Јуве добива. Но, премногу беа летаргични и како да беа незаинтересирани за победа, не личеа на самите себе.
П.с. Зошто Вучинич беше изменет на полувреме? Има некаква причина или од тактичка природа беше измената?

Само Лихштајнер шо беше послаб денес, се почувствува многу во играта, сите акции лани одеа преку него, се уфрлуваше од втор план и Пирло го годеше со долгата, тоа сезонава го нема.

А за формацијата немам зборови, цело време контри и полу-контри и го оставаат Барзаљи да се брка со бразилчето Вилиам цела утакмица, замислете кога ќе дојди Нани крило шо ќе биди, за Меси и Роналдо не прам муабет...

но видов тој највеќе истрчал од сите играчи на теренот, ако не се лажам 13км ..

Финансика полиција упаднала во просториите на НАПОЛИ ,следен е ДЕ ЛАУРЕНТИС ќе има ли уште еден скандал.
http://www.time.mk/read/ceddc15791/32187550ef/index.html
Редно време беше:)
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 15:28 ---
Како бе не беше надигран? Вчера еден тим може да биде задоволен со резултатот а тоа е Јуве, Шахтјор изгуби два бода, не освои еден. Беа надиграни и тактички и физички, т.е. физички беа надјачани. Вилиан, Течеира/Техчеира, како и да се вика, Луиз Адриано и компанија мозок им испија. Јуве на среќа го даде голот, т.е. не на среќа него од воиграна акција каде што му легна топката на Бонучи и едноставно погоди, а иначе израмнија без никаква игра, немаа ни малце доминација и не притискаа воопшто. Како и да е јас сум негативно изненаден од Јуве вчера, мислев дека како италијански шампион ќе тепаат со Украинциве иако знаев дека не се лесен залак но сепак бев убеден дека Јуве добива. Но, премногу беа летаргични и како да беа незаинтересирани за победа, не личеа на самите себе.
П.с. Зошто Вучинич беше изменет на полувреме? Има некаква причина или од тактичка природа беше измената?
Она вчера беше само лош ден за Јуве ништо повеќе. Многумина се залажаа дека тоа е одраз на силите на теренот ама верувајте дека не е така. Ова моево ќе се потврди во продолжението на ЛШ. Инаку Вучко беше заменет веројатно од тактичка природа, никаде не прочитав дека се работи за некоја повреда.
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 15:29 ---
но видов тој највеќе истрчал од сите играчи на теренот, ако не се лажам 13км ..
Како што кажа Syn, тактиката 3-5-2 бара многу трчање и затоа на крај играчите на Јуве имаат такви бројки, особено крилните играчи. Таа километража што ја истрчал не значи воедно и дека добро одиграл.

Редно време беше:)
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 15:28 ---

Она вчера беше само лош ден за Јуве ништо повеќе. Многумина се залажаа дека тоа е одраз на силите на теренот ама верувајте дека не е така. Ова моево ќе се потврди во продолжението на ЛШ. Инаку Вучко беше заменет веројатно од тактичка природа, никаде не прочитав дека се работи за некоја повреда.
Да де, па затоа и пишав дека очекував Јувентус рутинирано да победи, ипак италијански шампион се. Многу беа чудни вчера, како да не сакаа да победат, едноставно не трчаа. Сега Јуве ќе ги добие Нордсјеланд два пати, не верувам да киксне, пресудните два дуели ќе бидат во 5 и 6 коло. Ако не победи со Челзи драстично ќе им се намалат шансите за пролаз даље бидејќи во Украина многу тешко да извадат три бода, но не и невозможно.
Јас сум убеден дека Јуве ќе пројде групи, неможе без ниту една италијанска екипа во нокаут фазата, еве оставам простор Милан да извиси но Јуве мислам дека ќе оди понатака.

ги потценувате милан .. само толку ќе кажам :)

Шахтјор уопште не е екипа за потцентување. Сите нивни играчи се технички подготвени, имаат капацитет да задржат топка.
Луческу е тренериште. Дома имаат 10 победи од 10 натпревари со гол разлика 34:5. Они се веке во ек на шампионатот. Плус 3 години по ред се украински шампиони и редовни учесници во ЛШ.
Тоа што не сте го гледале не значи дека Шахтјор не е добра екипа.

Без разлика колку е добар Јувентус во Италија, искуството во ЛШ е многу битен сегмент. За овој Јувентус, ова е нешто ново. Со исклучок на Пирло и Буфон кој патем паузираше 3 сезони, другите играчи прв пат влегуваат во ова натпреварување.

Класичен пример е Челзи, кој пред 10 години почна од негде, а плодот на тој циклус дојде во Мај оваа година.
Луческу и Шахтјор имаат искуство тука, нешто што Конте и Јувентус го немаат. Вчера вечерта тоа беше евидентно и мене лично воопшто не ме чуди. Нешто што ме радува е фактот дека и со лоша игра, Јувентус не загуби. Тешко дека било која екипа после таков настап не би загубила.

Уште на почетокот реков, за Јувентус ке биде одличен успех ако успее да влезе во нок - аут фазата оваа година.

И Вучко има какво-такво искуство. Пред неколку години ги дупна Реал у Рома коа играше.

Ти кажав вчера што очекувам најмалце од Милан и Јуве ама ти не си веруваш во тимот:)

Бегај бе ... :)
Јас уште стојам на тоа дека сме далеку од сериозна екипа,а денешнава утакмица само ми го потврди тоа. Среќа што Зенит е бетер од нас иначе тешко дека со 3 бода ќе се вратеше Милан од Русија.Дај боже ти да испаднеш во право и двете екипи од Италија да играат во 1/4финале и да покажат дека сеуште постојат сериозни тимови од Италија ама .... :)

Бегај бе ... :)
Јас уште стојам на тоа дека сме далеку од сериозна екипа,а денешнава утакмица само ми го потврди тоа. Среќа што Зенит е бетер од нас иначе тешко дека со 3 бода ќе се вратеше Милан од Русија.Дај боже ти да испаднеш во право и двете екипи од Италија да играат во 1/4финале и да покажат дека сеуште постојат сериозни тимови од Италија ама .... :)
Италијанските екипи дефинитивно не се тоа што беа ама сепак се кадарни за тоа што го спомнав во постот. Верувам дека двете ќе играат најмалку 1/4 финале. Нема шанси Јуве и Милан да паднат толку ниско и да испаднат во едни вакви групи каде освен Челзи сите останати се неафирмирани екипи. Колку и да е паднат, италијанскиот фудбал не е паднат до толку:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom