МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе, МТВ не е желботека па на кој што му дојде на памет тоа во етер да иде. Јас пример воопшто не сакам да гледам фудбал, но не кревам револуција кога ќе дадат на телевизија.

Јасно. Ама ако се нафатија да ја емитуваат лигата тогаш треба да го прават тоа како треба, ако не нека дозволат некој друг тоа да го прави. Сигурен сум дека ако ништо друго некоја локална битолска ТВ станица би сакала да го пренесува дербито.
--- надополнето: 29 септември 2012 во 15:23 ---
ЛШ ракомет > ПМФЛ .
Толку, и сам и свесен за тоа, ама мора нели да се плука по нешто, а јас да сум фан на Вардар би бил присутен на стадион и ме боли дали пренесувале на тв или не, многу се загриживте за тие што не се од Скопје.

1. Фудбал
2. Кошарка
3. Ракомет

Вардар - Пелистер најмалку 400 000 фанови. Металург највеќе 4000.

Па сега ти види кое повеќе би се гледало. Целта е да се направи програма што се гледа. Утре дај и макпетрол куглање да вршат пренос они редовно стигаат далеку у кугларските купови.

Не е работата дали некој ќе биде на стадион, работата е популаризација на ПМФЛ, затоа правата им беа практично подарени на МТВ.

Јасно. Ама ако се нафатија да ја емитуваат лигата тогаш треба да го прават тоа како треба, ако не нека дозволат некој друг тоа да го прави. Сигурен сум дека ако ништо друго некоја локална битолска ТВ станица би сакала да го пренесува дербито.
--- надополнето: 29 септември 2012 во 15:23 ---

1. Фудбал
2. Кошарка
3. Ракомет

Па сега ти види кое повеќе би се гледало. Целта е да се направи програма што се гледа. Утре дај и макпетрол куглање да вршат пренос они редовно стигаат далеку у кугларските купови.

Не е работата дали некој ќе биде на стадион, работата е популаризација на ПМФЛ, затоа правата им беа практично подарени на МТВ.
Сите имаат различен вкус и ако за тебе фудбалот е на прво место за некоj друг е на второ или воопшто и не го става на листа. Ти беше обjаснето зошто е тоа така. Од каj ги извади тие 400.000 фанови?

1. Фудбал
2. Кошарка
3. Ракомет

Бачко, од тие 400.000 на стадион нема ни 4000 да се, дај не ме јеби со тоа дека толку се сите попалени по Вардар и Пелистер, некој од тие фанови не ни знаат дека се игра овој меч, а ти ми кенкаш оти на телевизија не го емитувале мечот.
Фудбал на прво место да, ама кај нас е на трето место, прашање и таму дали е.
Прво види ги успесите во тој спорт, па после збори.
Популаризација е бе, 3 пати по ред го емитуваат Вардар, еве утре во 15 часот ќе го има мечот Турново - Работнички, и тоа е популаризација на ПМФЛ.
Башка и не глеашреално на работите, па последно е ова од мене за оваа тематика.

Не е јасно и си се заебал. Металург е шампион на ракомет во Македонија и игра натпревар во Европа. Колку и да е познато дербито фудбал Вардар - Пелистер, пак ќе има малце гледаност. Плус, ако сакаш да гледаш - иди на стадион. Металург игра во Франција а не Градски...

Сакаш да кажеш дека некој надвор од аутокоманда го интересира металург и дека ќе гледа затоа што ова е ЛШ? Свати дека фудбалот е ДАЛЕКУ попопуларен спорт и дека дербито ќе биде погледано од ракометот тоа е факт. Нема везе кој кај игра, битна е гледаноста, така бар функционира секоја нормална тв станица.
--- надополнето: 29 септември 2012 во 15:31 ---
Сите имаат различен вкус и ако за тебе фудбалот е на прво место за некоj друг е на второ или воопшто и не го става на листа. Ти беше обjаснето зошто е тоа така. Од каj ги извади тие 400.000 фанови?

Пола СКОПЈЕ и дел од македонија. Не зборам за навивачи тука за фанови/симпатизери, потенцијални гледачи на дербито.

Пола СКОПЈЕ и дел од македонија. Не зборам за навивачи тука за фанови/симпатизери, потенцијални гледачи на дербито.
Се служиш со некакви факти и поткрепени аргументи базирани на истражувања или си ги вадиш од памет работиве?

Бачко, од тие 400.000 на стадион нема ни 4000 да се, дај не ме јеби со тоа дека толку се сите попалени по Вардар и Пелистер, некој од тие фанови не ни знаат дека се игра овој меч, а ти ми кенкаш оти на телевизија не го емитувале мечот.
Фудбал на прво место да, ама кај нас е на трето место, прашање и таму дали е.
Прво види ги успесите во тој спорт, па после збори.
Популаризација е бе, 3 пати по ред го емитуваат Вардар, еве утре во 15 часот ќе го има мечот Турново - Работнички, и тоа е популаризација на ПМФЛ.
Башка и не глеашреално на работите, па последно е ова од мене за оваа тематика.

Тоа е пак 20 пати повеќе него што го пратат металург во домашно првенство.

Не се ама дефинтивно повеќе ги има него во споредба со она што го емитува МТВ во тој термин.

Успесите се катастрофа ама тоа не значи дека не е најпопуларен спорт во Македонија. ОК, не викам дека до сега оваа сезона МТВ нема направено доста за ПМФЛ и пак прави и ова коло само криво ми е што се игнорира најголемата утакмица во македонија. Тоа мислам дека не е во ред. Јас само сакам програма што ќе се гледа и што е претежно македонска продукција.
--- надополнето: 29 септември 2012 во 15:45 ---
Се служиш со некакви факти и поткрепени аргументи базирани на истражувања или си ги вадиш од памет работиве?

Битола навива за пелистер - тоа ти се 80 000 потенцијани гледачи. Пола и повеќе од Скопје навива за Вардар тоа ти се 300 000. Додај тука и по нешто од другите градови и тоа е тоа. Не е нерално. Ако грешам тоа е дека сум ги потценил бројките.

Металург во ЛШ го полни Борис Трајковски. Просек над 6000 гледачи :) .. башка што Македонија сака да глеа европски ракомет, без разлика дали играл Металург, Пелистер, Вардар ..
Во домашното првенство нит Вардар има гледачи кога игра против Дрита, нит Металург кога игра со Овче Поле ..
Ајт темата е за МРТ.

Металург во ЛШ го полни Борис Трајковски. Просек над 6000 гледачи :) .. башка што Македонија сака да глеа европски ракомет, без разлика дали играл Металург, Пелистер, Вардар ..
Во домашното првенство нит Вардар има гледачи кога игра против Дрита, нит Металург кога игра со Овче Поле ..
Ајт темата е за МРТ.

Вардар со бате имаше 30 000 или 1 према 5 и што има везе тоа? МТВ треба да дава тоа што ќе се гледа. Да играше вардар со дрита ќе разберев ама не е тоа е тоа. Нема везе, lets agree to disagree, ве сваќам и вас и донекаде држи вода да се пренесува ракометот поготово ако е веќе платено и договорено. Вардар тука можел да смени термин и си е сам крив во голема мера. Мене повеќе ми беше во иднина да нема вакви пропусти. Што е тука е и ова е огромен напредок, јас само сакам во иднина да нема вакви пропусти.

Koi se tie sto bi gledale Vardar-Pelister pred Samberi-Metalurg?
Valjda istite sto bi gledale Vardar-Buducnost rakomet pred Man.Siti-Dortmund

Koi se tie sto bi gledale Vardar-Pelister pred Samberi-Metalurg?
Valjda istite sto bi gledale Vardar-Buducnost rakomet pred Man.Siti-Dortmund

Па еве за почеток битолчани. После тоа речиси секој што сака фудбал/спорт зашто реално Вардар - пелистер сите го знаат ко дерби. Ниту металург е некое име што има фанови ниту па во Македонија некој нешто знае за Шамбери. Споредбата подоле ти е лол

Па еве за почеток битолчани. После тоа речиси секој што сака фудбал/спорт зашто реално Вардар - пелистер сите го знаат ко дерби. Ниту металург е некое име што има фанови ниту па во Македонија некој нешто знае за Шамбери. Споредбата подоле ти е лол

Приметуваш дека си сам? Како се осеќаш во Foreveralonia? Сите ти збориме дека повеќето би гледале ракомет Металург отколку утакмица од наше фудбалско првенство. И ако си вадиме статистики од рака, ракомент ќе сакаат да гледаат сите фанови на ракометот, плус пола Скопје, што прави поголема бројка од цела Битола. Така да...

Што е до мене јас попрво би гледал фудбал Вардар - Три Чешми отколку ракомет Металург - Барселона. Ама ова сепак е тема за подфорум спорт така да кротко овде.

Ви реков дека премногу програма има за две телевизии.;) Се' е супер, само требало да имаат повеќе предвид. Затоа си треба посебна програма за спорт и нема да има никакви проблеми.

Убаво си кажа Џену да даваат Бебе магазин.
Еве глејте колку жени има во МКД. Сите од нив сакаат да бидат мајки еден ден.Тие тоа ќе го гледаат. Башка има и педери во МКД. И тие ќе го гледаат.
Башка ќе има и мажи што ќе сакаат да го гледаат тоа.
Ете ти милион и 500 илјади гледаност на Бебе Магазин

Убаво си кажа Џену да даваат Бебе магазин.
Еве глејте колку жени има во МКД. Сите од нив сакаат да бидат мајки еден ден.Тие тоа ќе го гледаат. Башка има и педери во МКД. И тие ќе го гледаат.
Башка ќе има и мажи што ќе сакаат да го гледаат тоа.
Ете ти милион и 500 илјади гледаност на Бебе Магазин
Плус може да биде дел од кампањата "Имај трето дете".:LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom