МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Само што ја изгледав првата епизода од Менталист,влагам во темава и што да видам последно мислење RedJohn,фак:D

Инаку ми се допадна и тоа многу,после незнам колку време немам гледано нешто добро на МТВ а тоа да не е фудбал.

Вардар - пелистер нема да се дава ке го давале Металург ракомет во недела. ЛОЛ сеуште се катастрофа
Да, на МРТ1 ќе оди ракометот, а можи на собранискиот да го пренесуваат фудбалот.
Навистина би било штета да не се пренесува најголемото дерби на македонскиот фудбал.

Ракометот ќе оди на Собранискиот канал.

Ракометот ќе оди на Собранискиот канал.
Да, сега видов дека така пиши на веб сајтот на мрт, а преѓе на вестите најавија дека ќе оди на мрт1. :confused:

Вардар - пелистер нема да се дава ке го давале Металург ракомет во недела. ЛОЛ сеуште се катастрофа

Да бе, вчера немавме ништо а сеа коа го нема тоа што го немавме, катастрофа се. Достате, аман! Катастрофа биле а даваат повеќе од сите телевизии заедно работи од интерес.

Да бе, вчера немавме ништо а сеа коа го нема тоа што го немавме, катастрофа се. Достате, аман! Катастрофа биле а даваат повеќе од сите телевизии заедно работи од интерес.

Извини ама не е така. Ако веќе даваме работи од интерес тогаш да се даде она што народот сака и повеќе би гледал. Во случајот сигурно поголема гледаност ќе имаше дербито него ракомет утакмицата на металург. Ова е голем пропуст и нема што да ги браниме. Во краен случај можат да дадат снимка подоцна место некој од глупостите што сеуште се вртат. Пренос од домашен спорт во ситуација кога немаш речиси никаква асална домашна продукција треба да е приоритет, сигурно и онака ќе се снима на утакмицата негледам зошто да не се даде подоцна.

Извини ама не е така. Ако веќе даваме работи од интерес тогаш да се даде она што народот сака и повеќе би гледал. Во случајот сигурно поголема гледаност ќе имаше дербито него ракомет утакмицата на металург. Ова е голем пропуст и нема што да ги браниме. Во краен случај можат да дадат снимка подоцна место некој од глупостите што сеуште се вртат. Пренос од домашен спорт во ситуација кога немаш речиси никаква асална домашна продукција треба да е приоритет, сигурно и онака ќе се снима на утакмицата негледам зошто да не се даде подоцна.
Друже Мтв ги има откупено правата за лига на шампиони во ракомет и која е логиката да не даваат пренос од Металург,а да даваат од Вардар. Термините ете се совпаѓаат и нормално прдност ке има лига на шампиони во ракомет.

Добро бе, МТВ не е желботека па на кој што му дојде на памет тоа во етер да иде. Јас пример воопшто не сакам да гледам фудбал, но не кревам револуција кога ќе дадат на телевизија.

Убава работа од страна на МТВ со тоа што ја обновија програмата и пренесуваат повеќе спортски активности. Најмногу ми се допаѓа тоа што пренесуваат ПМФЛ или подобро кажано што ги пренесуват головите од сите натпревари. Потоа многу се израдував кога слушнав дека се откупени правата за АБА-лигата и дека ќе го гледаме нашиот МЗТ Скопје исто како и правата за ЛШ да го гледаме Металург..

Што се однесува до новото лого супер е во боите на Македонија!

Доколку им треба 4-ти канал ќе формираат МРТ 4 и таа ќе биде на македонски. Нема потреба да комплицираат со промена на организациона структура, па веројатно и закони бидејќи се работи за јавно претпријатие. Ама сеуште нема потреба од тоа. Прво нека го средат првиот канал и нека задоминираат на рејтинзите за гледаност. После тоа може да мислат за ширење.
Глупаво ќе биде некако без ред ако 4 ти канал се формира на македонски јазик ,најубаво е да се отвори уште еден канал кој ќе биде 2ра програма а оваа сега што е 2ра да се преименува т.е само бројката да се смени во 4 и ништо нема да биде комплицирано ;)

Друже Мтв ги има откупено правата за лига на шампиони во ракомет и која е логиката да не даваат пренос од Металург,а да даваат од Вардар. Термините ете се совпаѓаат и нормално прдност ке има лига на шампиони во ракомет.

Нормално е да се дава тоа што би било погледано. Јасно ми е дека Металург игра лига на шампиони ама исто така јасно е дека гледаноста на таа утакмица би била 10% од дербито сакал ти да признаеш или не. Ова е пропуст и нема што да ги браниме.

Нормално е да се дава тоа што би било погледано. Јасно ми е дека Металург игра лига на шампиони ама исто така јасно е дека гледаноста на таа утакмица би била 10% од дербито сакал ти да признаеш или не. Ова е пропуст и нема што да ги браниме.

Не е јасно и си се заебал. Металург е шампион на ракомет во Македонија и игра натпревар во Европа. Колку и да е познато дербито фудбал Вардар - Пелистер, пак ќе има малце гледаност. Плус, ако сакаш да гледаш - иди на стадион. Металург игра во Франција а не Градски...

ЛШ ракомет > ПМФЛ .
Толку, и сам и свесен за тоа, ама мора нели да се плука по нешто, а јас да сум фан на Вардар би бил присутен на стадион и ме боли дали пренесувале на тв или не, многу се загриживте за тие што не се од Скопје.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom