Skopje City Mall

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
761
Обичните работници не се по партија, но шефовите, менаџерите и оние од повисоко ниво не верувам дека се некои анонимци кои онлајн се пријавиле на огласот.
Пред се, треба да си способен да го изградиш објектов. Стручен, образован и со искуство. Ова не е мачја кашлица.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.932
Поени од реакции
41.913
Пред се, треба да си способен да го изградиш објектов. Стручен, образован и со искуство. Ова не е мачја кашлица.
И да си пак нема да те земат. ;)
Вчера се слушнав со еден братучед за да видам дали знае нешто за огласите и ми кажа дека тој се пријавил за сметоводство во Carrefour. Има завршено економски и веќе 5 год работи во една фирма како сметководител и ми вика џабе не ме земаа мора да фатам врски за да ме одберат инаку нема шанси.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
нема да отворат сите продавници на 4ти,дали нешто ќе работи у опште не ми е јасно.Доминос пишаа дека нивното нема да отвара тогаш на фб страната.
Зара, Селио, Pull & Bear, Бершка, Страдивариус сигурно ќе бидат отворени, истото мислам и за Керфур важи. За другото не знам, иначе ме интересира најмногу за киното до каде е.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.681
Да, немаше јавни огласи, иако јас ја исконтактирав и ФБ страната на молот, никогаш не објавија НИЕДЕН јавен оглас.
Hint: Вработувањето е задкулисно, најголем дел од персоналот ќе биде рамковен;)
Не може да вработат некој ако нема јавен оглас ;)

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.787
Поени од реакции
4.039
Да, немаше јавни огласи, иако јас ја исконтактирав и ФБ страната на молот, никогаш не објавија НИЕДЕН јавен оглас.
Јас сум во Керфор, огласот го најдов на најдиработа.ком и си бев фино лепо на интервју. Сите што се таму беа на интервју, најлегално преку оглас. Можност за врски нема и менаџерите се преку огласи, а за веќе постоечките бутици си ги префрлија вработените од трговски и рамстор. Ако веќе имале вработени кои им се доволно на број - нема да пуштат оглас пошто немаат потреба.
Огласи имаше на вработување.ком, на најдиработа.ком и за другите бутици имаше во дневник и во огласник.
Ако сте чекале на врата да ви тропнат или на фејсбук (?! зошто побогу очекуваш на фекјсбук да има оглас кога тоа не е официјално), ондак никој не ви е крив.
За во керфор имаше огласи до пред некој ден.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Јас сум во Керфор, огласот го најдов на најдиработа.ком и си бев фино лепо на интервју. Сите што се таму беа на интервју, најлегално преку оглас. Можност за врски нема и менаџерите се преку огласи, а за веќе постоечките бутици си ги префрлија вработените од трговски и рамстор. Ако веќе имале вработени кои им се доволно на број - нема да пуштат оглас пошто немаат потреба.
Огласи имаше на вработување.ком, на најдиработа.ком и за другите бутици имаше во дневник и во огласник.
Ако сте чекале на врата да ви тропнат или на фејсбук (?! зошто побогу очекуваш на фекјсбук да има оглас кога тоа не е официјално), ондак никој не ви е крив.
За во керфор имаше огласи до пред некој ден.
За Керфур сите го зневме огласот, иначе за да се отворат продавниците во сити мол не значи дека ќе се затворат сите постоечки па да си ги префрлуваат истите вработени.
Што се однесува до огласите, во Сити МОл теба да има уште 150 продавници што значи отприлика толку огласи, од кои едвај десетина имаат излезено. Зборувам за на најди работа и вработување а не на фејсбук;)

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.787
Поени од реакции
4.039
За Керфур сите го зневме огласот, иначе за да се отворат продавниците во сити мол не значи дека ќе се затворат сите постоечки па да си ги префрлуваат истите вработени.
Што се однесува до огласите, во Сити МОл теба да има уште 150 продавници што значи отприлика толку огласи, од кои едвај десетина имаат излезено. Зборувам за на најди работа и вработување а не на фејсбук;)
Сите продавници на фешн груп низ Скопје се затвараат и се префрлаат во Скопје Сити Мол.
Девојката што ја цитирав рече дека ја конактрала страната на фејсбук.

mackomk

...Chichino...
Член од
23 јуни 2007
Мислења
318
Поени од реакции
72
:facepalm: Чекај ти дома пред компјутер да дојдат да те викнат на работа...рамковни вработувања у приватни фирми :tapp:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Дури и да не ги затворат постоечките продавници, нивна е одлуката дали ќе вработат плус уште некој или ќе си ги распоредат веќе вработените во новите продавници. Не може да тераш некој со сила да вработува нови продавачи, ако смета дека има доволно... Ако има на пример една продавница 4 вработени, отвара уште една продавница и после тие 4 ќе си ги распоредува по смени и во едниот и во другиот бутик. Приватен сектор, тие си имаат право да си вработат колку што сакаат.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Се надевам ќе има некој попуст, очекувам добар шопинг првите два-три дена :P

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.932
Поени од реакции
41.913
А па Виктор Шевигнон нема да бира по оглас, ќе бира од оние куклите што му идат во кафичот. :icon_lol:
Како и дае од 140 продавници само 10 објавија оглас другите или старите работници или пред една година си ги обезбедија.
Но од каде ќе зимаат работници за во продавниците кои досега ги немало во Скопје?

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Разочарован с'м от целостната концепција на този мол. Като интериор и екстириор е много под просечно ниво. Изцјало остарела визија и дизаин. Така изглеждаха моловете преди десет години.На рендиририте изглеждашемного по-добре.
Но като за први истнски мол во Македонија става.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Разочарован с'м от целостната концепција на този мол. Като интериор и екстириор е много под просечно ниво. Изцјало остарела визија и дизаин. Така изглеждаха моловете преди десет години.На рендиририте изглеждашемного по-добре.
Но като за први истнски мол во Македонија става.
Абе седи жити се кај вас моловите се бр.1 во свет. Не се разочарувај и така на вас во Скопје омилено место ви е плоштадот.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Во интерес на вистината јас исто така останав малку разочаран од внатрешноста на молот. При рендерите изгледаше доста охрабрувачки, постеренно екстериерот се промени во негативна насока, сега гледаме материјали и бои кои изгледаат евтини и лошо осветлување во коридорите.
Но нека почекаме отворањето. Кога светат сите светла, подредат се витрините и се помине со последно разубавување, може да биде видим едно убаво место.
Ќе чекаме детални репортажи.

Kajgana Shop

На врв Bottom