Sussaro
Southern comfort, southern sun
- Член од
- 27 декември 2005
- Мислења
- 6.249
- Поени од реакции
- 26.459
What?Пеееер!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
What?Пеееер!
What?
Не функционираат така бе пеер. Разум не е нешто што го имаат во речник..
Drugar za da fatis devojka treba golema samodoverba odnosno da veruvas vo sebe a sto se odnesuva do toa oti nemas zenska drugar veruvaj mlad si ke si fatis sega ako fatis od iskustvo ti kazuvam ke izgoris zatoa sto ovie generacii ne znaat sto e ljubov ama sepak toa e moe mislenje samodoverba da imas toa e najvazno i da bides otvoren probaj ti da bides onoj sto ke ja fatis so srekaVaka imam 16 godini i use nemozam da najdam devojka.sum probal mnogu pati ama ne sum uspeal.moze pomos,sovet ???
Кај женско освен мајка, сестра, баба и некоја ептен пристрасна кон тебе вујна, стрина не барај чистота. Нарочито не кај девојка ти. Кажав за нив е ова бизнис.
Плус треба да сум екстремно глуп.
...............
Ако ти во младоста си барала авантури, утехи, забави, биди си спремна утре ти да бидеш цел на истите тие авантури, утехи и забави дури и кога ти нема да сакаш така. Оти обично така бидува.
.................
Иначе Бети, убави жени, убаво се плаќаат и не идат без пари иначе и Трајче комшијата ќе идеше со Катерина Ивановска.
...........
Дур не се појави следниот ќељав џентлмен со тјунирана кола кој работи во обезбедување со мачотестосеронски мирис на запотени муда да ме грабне за повторно да се заврти кругот..
Комплекс на нижа вредност уште од времето 1915 кога србите ги нослеле овде дури и курири во општина да бидат, па најдобрата земја на колонизаторите, па периодот од 1945 навака кога секое српичне доминираше во колективите, неписмен лигав шугав неспособен но ако завршува на иќ сигурно или е директорче или шефче (врежано во мозокот дека српчињата се помоќни и секаде привелигирани ) а уствари веќе никој не ги ебе ни два посто, епа суши сегде е така бе другар не една србинка сум цепал во охрид или во србија,ех да знаат само да зборат тоа креветите во хотел рекс.Јас ретко Бети знам убава девојка да оди со поскромен човек. Нели пишав за искушението во претходниот пост кога си убава ти се отвораат многу врати, нешто што другите се мачат толку години да го достигнат, убавата може веднаш. Ако на тоа ја додадеме и калкулативноста и бизнис ориентираноста на жените (види претходните страни мои постови), тогаш нормално дека мора да и парираш ама со тоа паѓа во вода она вистинска љубов. Оти нели ако за вистинската љубов како што генерално сите ја дефинираме треба некој да ти парира да е богат или Бред Пит или србин ондак паѓа во вода нејзиното постоење. Нели вистинската љубов подразбираше во добро и зло, не гледаше дали имаш сто кец или Мерцедес, дали си ќор, сакат, лепотан и тако даље. Какво е сега ова парирање? Нели внатрешната убавина е битна?
Тоа за србите е посебен феномен, заслужува дури и посебна тема и ќе пробам да објаснам мое видување од кај потекнува. Тоа е комплексот Белград, што се влече уште од СФРЈ. Имено за многу од нас србите а особено Београџани претставуваат некоја си виша каста, аристократија, некој елитен клуб на господа наспроти нас простаците. На времето (а и сега) кога ќе кажеше некој-Бев во Белград, и се сретнав со тој и тој-сите беа како Уаууууу во Белград бил, гарант сега курот му е пола метар. И така и нашиве кога ќе се запознаат со србин особено белграџанец се осеќа како мала сељанка пред една таква величина како србинот. Затоа му го пуши уште од прва вечер, затоа што да му го пушиш на србин по нејзина перцепција, и како што она гледа на работите е како да пушиш златен кур. Тоа е тоа правило на доминација, србинот со самиот факт што е србин е културолошки, интелектуално, физички и секако над неа, односно она тоа така го гледа и пошто машка доминација е магнет за скоро сите жени без исклучок, она се топи како бомбона. Да не бидам сфатен грешно, не значи дека секоја што се плеткала со србин ја распнувам, ама какви клошари се генерално тоа србите и на исти тие клошарски методи, крајно сељачки нашиве паѓаат како крушки еве пример http://forum.kajgana.com/threads/Што-е-полесно-Девојка-да-фати-дечко-или-обратно.22660/page-15#post-5218825. Само поради тоа што е србин, апсолутно нема никаква разлика помеѓу просечно убав србин и просечно убав македонец дур не проговори. Абе мислам идентични браќа близнаци лепотани да и ставиш на македонка едниот да и збори српски и да и каже дека е од Белград, а другиот на нашо она убедена ќе биде дека србинот е поубав. Е до толку е јака таа моќ на илузурно перцепирање, сугестија и слично.
Ме прашуваш што со онаа богатата образовната и слично. Тоа е интересно прашање. Дел од нив го потврдуваат правилото дека пара на пара се лепи. Син му на Фијо Цановски се ожени со ќерката на Велија, Камчо ја зеде на Трифун ќерка му, холивудски ѕвезди си се земаат меѓу себе или со други богати музичари, спортисти, продуценти, бизнисмени. Ретко кога ќе чуеш наслов Анџелина Џоли се омажила со локалниот продавач во гранапче од Бруклин. Добар дел завршуваат сами оти како што викаш ти, нема кој да им парира, она веќе има пари, статус, се, нема од кого да биде доминирана, тешко за нејзини стандарди се наоѓа прав маж, поред кој она ќе се осеќа како жена. А дел завршуваат со ропаци и клошари, односно фраери. Знаеш она цел живот јахти, помади, креми и одеднаш улетува тој. Мрсен, брадосан, контра сите манири на кои што ја учеле неа, пљука на асфалт, се тепа, полн е тестостерон, како да му покажува среден прст на цел тој нејзин систем а тоа е толку мажествено и клитовлажнечко. Во не толку радикална верзија така се случи со ќерката на еден познат богаташ од кај нас. Ќерка му имаше се што ќе посакаше, ама не беше нешто многу убава а сакаше фраер. Еден од главните фраери тоа време беше еден типац со брадичка од естрадата, многу посакуван меѓу жените, онакво типично скопско фраерче или како што некогаш провинцијалците и оправдано опишуваат такви типчиња-скопско педерче. И се ујдисаа, а он покрај неа стана доста материјално и статусно моќен. Ова ти е еден од тие обратни случаеви на спонзорство. Четврти начин како завршуваат таквите е со папучар. Они се толку навикнати да бидат доминантни дури и разгалени што едино маже што ќе ги земе е само папучарче некое кое нема да смее да писне, а за сметка на тоа ќе плива во пари. Ама во главном тоа е ретко. Клучниот збор е секогаш доминација, жените на крај секогаш завршуваат кај подоминантен. Тие што се курчат дека се многу самостални и можат да бушат ѕид со глава обично не наишле на доволно голем сељак кој ќе ги заузда, после тоа да видиш какви пичиња се. Подетално за тоа имам пишано тука http://forum.kajgana.com/threads/Мажите-преферираат-глупави-жени.60909/page-22#post-5146165
Делот со кој апсолутно со тебе се согласувам е дека не значи дека оние девојки со деколтиња и штикли дека не знаат да бидат добри квалитетни девојки. Обично тие и се најдобрите.
Е сега делот резерва, утеха, забава и така натаму. Да се разбереме една работа без љутиш. Зошто ти која си прифатила да му бидеш некому забава, утеха, авантура, утре мене да ми бидеш се? Значи условно кажано на некој си му служела за секс и толку, а утре јас треба да те земам и да те гледам како очи во глава. Зошто, нели со тоа на еден начин се потценувам себе? Иако се многу, многу ретки, сепак постојат девојки кои не прифаќаат да бидат нечиви утехи, нечиви авантури, кои не се ебат со секој втор после раскинување на врска само колку да потполнат емотивни празнини или слично. Оти девојка различно се понаша кога сака само да легне со тебе, и ако сака нешто повеќе. Кога е првиот случај ондак работите се одвиваат мошне побрзо и нема што да се чека. Кога е вториот случај она автоматски ги прави условите на игра потешки. Тоа дури и го имаше и во една епизода на тој омилениот ваш филм Сексот и градот. Саманта излезе со еден тип што стварно стварно многу и се свиѓаше, и се заљуби на прв состанок во него. И на крај ја испрати овој до дома и само се поздравија. И во позадина гласот на Кери вика-Тоа беше прв пат после долго време Саманта на прв состанок да не го покани типот да одат дома кај нејзе. И сега пази она се има со пола Њу Јорк изработено, а на овој му одолговлекува. И што треба овој сега почестен да се осеќа горд,-Еј мене не ми дава од прва и е заљубена во мене, а на вас само ви го има испушено онака без емоции? Вреднувањето на девојка87 започнува од девојка87. Не може ти да бараш вредности од некој тип а да речеш ајде да го избришеме минатото. И минатото сосе сите добри, лоши, чесни и срамни работи те прави тебе тоа што си, го оформува твојот идентитет, не можеш да го избришеш. А обично жени го фураат тој филм-Не биди балканец и сељак, не е битно тоа што е позади мене. Како мори не е битно? А што е битно, комшиката Трајанка какви мекици прави за доручек? Затоа жени играат така прљаво, сака убаво да се изнаживее, да се изнаебе, да испозаебе многу машки, ама на крај да заврши со пристоен и достоен маж за неа а тие две работи не одат заедно. Затоа и лажат и манипулираат. И затоа нема оправдање ни лабаво ни цврсто. Тебе те земав како пример, не се однесува лично на тебе пишаното.
Мислам дека не сум испуштил некоја комшика што грицка семки или слично. Ама не знам, може и да грешам не викам не.