Драга девојко од 87ма такозвана Бети Раблс
Нити имам 3 пропаднати брака зад мене, нити ме имала некоја девојка изварано со другар (ваљда
). Луѓето во недостаток на контрааргументи (дека сум генерализирал не е контрааргумент) бараат начин мене лично да ми наоѓаат маани па наместо да ми ги коментираат текстовите си вадат теории за мене дека сигурно некоја ме заебала, дека плаќам алиментација, дека пичка не сум видел во живот и тако даље. И сега нормално дека нема што да се расправам со други кој сум-што сум па едноставно цинички им го терам ќејфот, оти така помирно спијат ноќе. У стилом у реду еве 10 разводи имам, и сега што ти е поентата? Само што не си го сфатила цинизмот. Не викам дека јас сум брилијантен и не сум се заебал на некои работи, ама ако сите постови ми се базирани на вистински автобиографски случки комотно можам филм во Холивуд да направам и да се збогатам. Плус треба да сум екстремно глуп. Ама јас анализирам, пратам другари, другарки, познаници, комшии, колеги, нивно однесување, се обидувам да им влезам во глава за да знам што е позадината на нивните постапки а и плус си го сакам ноќниот живот во Скопје и сум бил сведок а некогаш и учесник на милион дешавки сакал или не сакал. Од таму ги влечам моите постови, не од Марс или од Јапонија него од Македонија бе златна или ајде поконкретно Скопје. А ако полесно им е да си дадат објаснување дека си лечам фрустрации нека им е. Јас стојам зад тоа што го пишувам, ако они не можат да се справат со напишаното нека се справуваат со мене лично до задутре сабајле нема за клавета да ги тужам на суд сигурно
.
Што се тиче останатиот дел дали има мажи спонзоруши одговорот е-Има. Тука сум се изјаснил за тоа
http://forum.kajgana.com/threads/Дали-мажите-може-да-бидат-“спонзоруши“.33346/page-4#post-4437241
ама па апслоутно не се согласувам дека повеќе мажи има спонзоруши. Ај да не бидам лош и да речам дека ме лажеш, ќе претпоставам дека такво ти било тебе личното искуство што воопшто не значи дека генералната ситуација стои така. Мажите поретко се спонзоруши од две причини: имаат поголема чест и достоинство од жените за да се проституираат. Иако спонзорушењето е пософистициран начин тоа воопшто не значи дека не е по сите параметри проституција. Втората причина лежи во балканската култура и метнталитет кој вика дека срамота е жена ти да те одржава, тоа те прави тебе неспособен, недоминантен, резил и ќе ти се смеат комшиите. Удара на его ако се спонзорираш кај тетица, жените не патат од таа мака па гајле немаат дали се спонзорираат се дур живее луксузно. Дали и фалело нешто на жена ми е веќе друго прашање. Ако и фали нешто од мене, прво и основно што треба да направи е да ме праша мене. Ако од оправдани или неоправдани причини, јас тоа не можам да и го овозможам и ако тоа нејзе и е толку битно може да ми раскине. Тоа е чесниот начин на постапување. Нема оправдување со-Нешто и требало. Ако ти во младоста си барала авантури, утехи, забави, биди си спремна утре ти да бидеш цел на истите тие авантури, утехи и забави дури и кога ти нема да сакаш така. Оти обично така бидува.
Иначе Бети, убави жени, убаво се плаќаат и не идат без пари иначе и Трајче комшијата ќе идеше со Катерина Ивановска. Во ред се тие муабети не биле потребни сметки во банка, вистинска љубов, причај ми причи. Не за џабе бизнисмените кешираат дебело за млади и убави жени, да имаше начин без пари да дојдат до нив немаше да се трошат до толку. Убавите жени најчесто и се свесни за својата убавина. Свесни се и за бенефитите што можат да ги извлечат од тоа. Премногу е искушението големо за да можат да му одолеат. Ти се става некој со БМВ, со куќа, викендица, брендиран од глава до пети и ти го нуди сето тоа. Не треба нели да напоменувам колку жените се како на херион кога пред нив се наоѓаат шетњи низ Европа и шире, бесконечен број на сандали, штикли, балетанки, хаљини, козметики, луксузно живеење, резорти, хотели, јахти. А колку фрустрирачки е да не може и таа да го живее тоа. Ама она има среќа, има џокер у ракав. Она е убава и е на чекор е да го добие тоа, и тоа преку ноќ побрзо од да штрапнеш со прстите. Сите тие земни удобства, а само еден услов-Да му даде. Пред тебе рајот на земјата до кој можеби никогаш нема да дојдеш на друг начин, нешто што си го гледала само во Сексот и Градот, истурено пред тебе, на дофат на твојата рака, уживање далеку над твоите фантазии и можноста на скромното семејство од кое потекнуваш. И за се тоа, само треба да му го дудлаш на некој. Смешно е да се компарира нели, па која е таа минорна цена? Голем дел од спонзорушите не ни имаат внатрешен конфликт, па зарем има воопшто основа за недоумица? Меѓутоа голем дел имаат. И тука доаѓа моќта на свестта и потсвеста и оној Џозеф Марфи. Како се разрешува конфликотот? Со лажење и автосугестија.
Види Мариче, кога ќе го загледам од поблиску не е толку дебел, повеќе е крупно граден, не е да речеш стомачиште од еден тон има. Исто така кога ќе се насмевне дури и е симпатичен. Уопште не делува на 65 годишен, не се ни приметува тоа, а со косата што му е полуќељава а полубела дури и делува секси како Џорџ Клуни, како прав маж, а не овие копиљациве млади. Многу е паметен, вчера ми кажа дека докторирал кај Војо во ист ден со Латаз. И ме сака многу. Со жена му е скаран, рече дека ќе ја оставал, и ќе ме земе мене. Многу била лоша она, а он толку фин, толку љубезен, толку културен. Вака отприлика иде тоа.
Женски се склони кон тоа да си прават што им душа сака, било тоа оправдано или не. Моралните дилеми ги решаваат на тој начин. Јас обично во таква ситуација сум знаел да потпрашам-Како ти е со него или Зошто баш со него си и слично, навидум наивно прашање. Сите ми викаат дека бил многу убав, паметен, хумористичен, забавен, шармантен мажествен иако не е ни 1% од тоа. На некои во очи им се читам дека се толку убедени во тоа што и да ги ставам на полиграф со истите прашања, ќе поминат на тестот. До толку си имаат всадено дека замислата им е реална што за нив и навистина не постои позгоден маж на светот. И тој принцип функционира и тоа совршено, и не само тоа, таа станува жртва а другите дури и ја сожалуваат. Она не го вара маж и, таа сиротата е толку осамена и уплакана навечер додека маж и е на работа до касно, а Трпе комшијата толку бил нежен и внимателен што дури и спонтано дошло тоа. Или зарем е битно тоа што он шверцува оружје за Косова и има убиено човек кога ја гледа како очи во глава, не дава никој да и се приближи и има купено дури и џип со триста заштити само за да биде среќна.
Уште милион вакви примери можам да ти дадам, некои дури и на форумов ги читам, една дури и ти употреби (да не и требало нешто, да не сум главел на работа и слично). Дури и ти си спремна да ја оправдаш ''жена ми". Па што ако сум главел на работа. Може сум главел на проект кој ќе ми донесе пари за учество на купување на стан во кој сакам со неа да живеам, може работата ми зависела од тоа. Што сега осамена била сиротата и у реду е на кур што му се качила на Митре а јас одозгоре и крив оти сум ја запоставувал? Или па после толку болки и страдања од претходната врска со најголемиот џентлмен на светот, оти нели Сусаро лаже дека жени сакале бараби за дечковци а фините момци ги френдзонираат, е пошто јас лажам а она идела со најкоректниот маж на светот кој ја заебал, скоцкал се и плаќал курви позади нејзин грб, госпожата одлучила дека сега хормоналните дисбаланси ќе ги лечи на многу ефикасен начин-Ќе биде во врска без емоции. Нека си се лаже малиот дека го сакам, дека ми е драг, нека ми купува поклони за Валентајн, нека се труди да ми угоди, нека е коректен и фин се дур јас си имам ходајучи вибратор, дундата ми е задоволна, емотивната енергија му ја цицам за мои потреби, се дотогаш е во ред. Дур не се појави следниот ќељав џентлмен со тјунирана кола кој работи во обезбедување со мачотестосеронски мирис на запотени муда да ме грабне за повторно да се заврти кругот. И така до следно лажење на форум дека она не била спозноруша, она знаела да цени кога машко е џентлмен, она не се ебела со Срби од прва само штом ќе им го чуе акцентот, она била сапиосексуалка, сакала кај машко позитивност, манири, култура, интелигенција, да не биде сељак, да знае да ја цени и почитува. Ама ете никако не е задоволна во љубовта, секогаш погрешниот избор, секогаш стари рани, секогаш непреболи, нема среќа со дечковци а толку е она само фина, мила, пожртвувана. А јас сум на крајот кривиот, шовинистот, исфрустрираниот оти нели го пишувам тоа дирекно и во незавиена форма на парче виртуелна хартија. Е толку Бети од мене. Биди ми поздравена.