Дали мажите може да бидат “спонзоруши“?

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
јас лично познавам еден...цимер ми беше пред неколку години и одеше со една му купваше пијачки јадење идеше дома и дома плус му носеше....и ке праеа шо ке праеа вечерта ке ја напраеше лом од ќотек и ете ја таа другио ден со пудра со наочари пак носи нешто....иначе не го оправдувам то не ни сакам такви личности во мојот живот....и не сум помислил на то некогаш....ако одам со некоја ке одам од љубов а сеа ако е и богата то си е моја среќа за мене иако нема мн да го користам то....ама чисто само за пари да оодам нема шанси

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Не знам ја ова, и да ги има као појава (а меѓу толку лисја у гората, ќе се најдат и такви), ипак мислам дека позастапени се оние мажи на кои им е важна ситуираноста на партнерката само од аспекат унапред да си знаат дали ќе треба да ја издржаваат ако е сиротиња, или дали е пребогата за да можат да ја „следат“ у потребите и барањата :icon_lol: Абе у денешно време кога полека но сигурно се претопуваат двата пола и разликите меѓу нив, што некогаш биле забележителни, сега станува се потешко да се разграничат, па така не ме изненадува поимот за издржувани мажи.

Мада ја нема шо да се секирам, социјала тешка сум, среќа не сум парајлика па можам мирно да спијам дека се со мене само ради љубав :icon_lol:

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Имам видено премногу случаи ... И одговорот е да , има мажи кои се толку среќни да најдат некоја таква која ке ги спонзорира ... ЈАс се нафаќам за такво нешто и плус нудам дополнителни услуги од рангот на готвење , чистење итн ... Али никако да се најди некоја за да ја усреќам . Плус јас ке ја ословам не како спонзор туку како мецена поради моите авторски и уметнички афинитети .

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Во денешно време мислам дека нема нешто што не постои. Па така и со мажите-спонзоруши.
Јас лично не би прифатила да бидам ничиј спонзор. Во врската сакам се да е рамноправно и фер, секој си плаќа за себе и никогаш (освен со тешко инсистирање и напињање) не сум дозволила да ми платат пијачка или што и да е. Не глумам лудило и си вадам пари.
Океј е, се случува некогаш да му платиш нешто (нема ситно, ги потрошил парите...) Ама секој пат да си минува бесплатно не е фер ниту за девојката, ниту за типот.

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Во денешно време мислам дека нема нешто што не постои. Па така и со мажите-спонзоруши.
Јас лично не би прифатила да бидам ничиј спонзор. Во врската сакам се да е рамноправно и фер, секој си плаќа за себе и никогаш (освен со тешко инсистирање и напињање) не сум дозволила да ми платат пијачка или што и да е. Не глумам лудило и си вадам пари.
Океј е, се случува некогаш да му платиш нешто (нема ситно, ги потрошил парите...) Ама секој пат да си минува бесплатно не е фер ниту за девојката, ниту за типот.
едит: Па да, постои машка спонзоруша и верувам сите ја познаваат.
Пример :
Денис Екс.
Си ја присвои колата на девојка му и добро му дојде како што немаше ниту една :smir:
Кхм. Цитирам :
`...Ама ред во диско не чекам, го знае секој вратар..`

Не би да го вреѓам, ама дечково живее на грбот на девојката. Ама штом неа не и пречи, мене ич.

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Секако зошто да не? Има еден куп мажи кои живеат така.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Kako sto ima zenski ,ima i maski takvi ...e sega zavisi kolku dozvoli devojkata da bide iskoristena :tapp:

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
А зошто би немало?Како што има женски има и машки.Едноставно така се навикнале и сакаат лесно да си минуваат и да бидат спонзорирани од нивните девојки.
За повеќете од нив-бар така мислам-не претставува срам него едноставно си се носат доста добро со тоа.
Додека има овци за стрижење ќе има и вилна.Така да додека има "толерантни" машки и женски кои дозволуваат лесно да бидат искористувани ќе има и спонзоруши(men and female:pipi:)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Е шо, случајно да не сме цвеќиња за мирисање ние?:kesa:
Можат и тоа како. Лично јас познавам 4-5 од генерација кои се прав профил на спонзоруша во машка верзија.
Искрено, би прифатил врска со givin'-money типка посебно затоа што врските на оваа возраст и не ми претставуваат којзнае колку важна работа.
Сега за сега, додека сум со овој памет, да, би влегол во ваква врска.
За понатаму мислам дека не би бил толку плиток, знаејќи дека подоцна во животот ме очекуваат многу посериозни одлуки. Меѓутоа никогаш не можам да знам што и како ќе размислувам или што и како би направил во однос на оваа тема во следните 7-8 години:)

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Исто е то шојма врска, та маж та жена. Во најопшт случај погрдо суштество со стабилен бонитет можи да спонзорира поубо суштество со ниско салдо. Е сеа грд убаф то релативно, ама компромисот се знај кој го прај во врската, тој шо нема чакал!

Е така, то е цела филозофија.

Член од
28 јануари 2009
Мислења
238
Поени од реакции
37
Имам видено многу текви случаи али нема смисла,бар за мене некако не е нормално девојка све да ти купува части и сл некако не иде али кој како си ја наредил.
Алал да им е на тие што можат така,не го може секој тоа.

Член од
8 ноември 2009
Мислења
13
Поени од реакции
1
jas mislam deka mozat da bidat i toa kakvi sponzorusi.Na denesno vreme se gleda materijalnata strana poveke otkolku ljubovta za zal. Samo sto takvite maski i devojki se mnogu bedni i veruvam mnogu nesrekni. Neznam kako lugevo veke ednas ne sfatat deka ne e sekogas se vo parite i deka celiot svet ne se vrti okolu niv.Mislam deka nema nisto poubavo od iskrena ljubov.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
Сведочев од машко изјава: Еј ама ми е криво за таа типка кога идев со нејзе во секоја дискотека бесплатно ми беше.

Претежно за жените се зборува дека се материјалистки вакви, онакви, ама ме интересира дали има и мажи спонзоруши? Обично се вели жените се по парите, мажите по сексот е што кога има вртење на улогите?

Дали сте сведочеле на случај на машко кога трча или е со девојка само заради пари?
Што мислите вие за ваквата појава?

Мажи, би оделе ли со некоја само затоа што има многу пари?

Жени, дали би прифатиле таа игра некому да му бидете “спонзор“?
Да.Би се женил со неа после првата брачна ноќ атентат и сите пари за мене
муахаха :sneaky:

Има ,но поретки се од понежниот пол од повеќе причини кои ме мрзи да ги наведувам.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Имам видено премногу случаи ... И одговорот е да , има мажи кои се толку среќни да најдат некоја таква која ке ги спонзорира ... ЈАс се нафаќам за такво нешто и плус нудам дополнителни услуги од рангот на готвење , чистење итн ... Али никако да се најди некоја за да ја усреќам . Плус јас ке ја ословам не како спонзор туку како мецена поради моите авторски и уметнички афинитети .
A битно е да те спонзорира жена или си тука онака уметнички флесибилен?

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.457
Тие што имаат 2 грама чест, самопочит и достоинство (категории што ретко се наоѓаат кај женско) не се.

Секако има и останати, што и името ќе си го продадат. Статијава нема врска со тоа што го пишав и секоја коинциденција е ненамерна.

http://www.vest.com.mk/?ItemID=090F4CD40FE7EC43AFFAA085159A2F4B&arc=1

Kajgana Shop

На врв Bottom