Skopje City Mall

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Да не знае некој дали H&M ќе има во Скопје Сити Мол?
Или Икеа?
Планирано H&M наводно во 2014 во ССМ, IKEA во Ера Сити / Скопски Саем отприлика тој период или порано.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
Pull & Bear патики за 2-2500. Ок си се цените, па колку треба да бидат? Ако не да почнат без пари да делат бренд гардероба. Па немора да се купи баш во екот на сезоната, меѓу сезона секогаш има попусти и распродажби. Ништо срамно да се купи парталче за евтини пари и да се носи наредната сезона. А што е најбитно со тек на време овие брендови или ќе се прилагодат на нашиот стандард или ќе ги затворат дуќаните - никој не е будала да плаќа големи закупнини а да има 15 потрошувачи.

Да баталиме бутици, има и други придобивки од проектов. Скопје добива современо мултиплекс кино кое верувам ќе го поттикне Милениум да се надградува. Viva la cinema. Понатаму вработува луѓе, го разубавува и размрдува тој дел од градот. Добиваме трговски по сите стандарди кој нема да има проблем во иднина да вдоми нови познати брендови доколку тие се решат да навлезат на нашиот деликатен пазар.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
ИКЕА во Бугарија има ЕНОРМНИ цени, а гледам и таа е донесена од Туркмол, така да може истото да го очекувам кај нас.
IKEA во Бугариjа е донесена од грчки Fourlis. Не е jасно зошто турците на страничката си са jа писали и Бугариjа. Во Романиjа исто така немат бизнес со IKEA.
Од останатите брендови кои гледам, Aldo имат добри патики, исто и Nine West /но само за жени/, нормално са добри и брендовете на Inditex, но наjвредно за граганите на Скопjе е тоа дека ке има Carrefour и мултиплекс.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
Се додека го има Спринфилд, јас сум среќен :) Не знам за другите, но они се секогаш со најновите колекции.
брат,Спрингфилд е шарено срање од искуство ти кажувам според странците(нивни мислења) тоа како да споредиш порано во скопје ТЕТЕКС така и кај западните земји Спрингфилд е како ТЕТЕКС ако ме разбираш:)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
брат,Спрингфилд е шарено срање од искуство ти кажувам според странците(нивни мислења) тоа како да споредиш порано во скопје ТЕТЕКС така и кај западните земји Спрингфилд е како ТЕТЕКС ако ме разбираш:)
А Тетекс извезува за странство :D

Мене ми се супер, многу јасно дека за странците нема да бидат нешто wow кога имаат уште 1000 марки, кај нас уште Теранова е марка...

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Зошто?!?! Ако имаме овде марки значи ни тече мед и млеко. :facepalm: Не ги споредувам случајно спомениците и трговските центри. А тоа што секоја населба ја направија Центар со стадо луѓе 24/7, е друго. А - ха!! Повеќе трговски центри, повеќе попусти, тоа може?:icon_lol: Како не ви пречи непотребната гужва у Скопје? За вас треба на секој у населба да му отворат по еден трговски центар. Секој атом на кислород го исцицаа потрошувачите на брендирана облека. Брендирана облека и се ми е розево. Што сте се попалиле? Исто како што беше за отворањето на Рамстор и Џамбо, сеа не ги разликуваме. Као овој да е нешто посебен, ај нека помине побрзо возбудата. :facepalm:
Ај првин кажи од кое село си мислев град па вака си искомплексиран. Што се секираш за нас што сме од Скопје , ако нас нас ние убаво што те боли тебе дали има гужва или нема гужва, или може градот/селото каде што живееш ти е испразнет и нема луѓе ни асални продавници ни економија асална, па сега нас ни кажувааш како треба во пустина да живееме па да ни биде топ. Ако сакавме пустина и да нема околу нас гужви и да немаме допирни точки со капитализам ќе се преселевме во некоја вукојебина и ќе бевме среќни. Инаку кога Скопје се гради и развива им е сол на рана на сите тие што го мразат Скопје!

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Луѓе се вработи ли некој во трговскиов? Многу ме интересира зошто останува уште малку време а најавени се 2000 вработувања би требало повеќето кандидати да се одбрани веќе

П

Пепси_

Гостин
Колку е точна информацијата дека првите денови (или првиот само ) ќе имало 50 попуст ?

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Не мисла.
Секоj трговец има своја политика и методи за промовирање.
Сигурно е дека Carrefour ќе предложи неколку производи на драстично ниски цени.

Член од
4 септември 2012
Мислења
12
Поени од реакции
2
Дали Мислите дека Скопје Сити Мол ќе ни го замени шопингот во Солун/Софија? Покрај познатите брендови, дали ќе ги има и реалните попусти и кај нас?:unsure:

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Дали Мислите дека Скопје Сити Мол ќе ни го замени шопингот во Солун/Софија? Покрај познатите брендови, дали ќе ги има и реалните попусти и кај нас?:unsure:
Като цело - да.
Имам мислене дека за Македонецот шопинг во Солун или Софиjа значи Zara/Bershka, IKEA, Starbucks и Carrefour. Сега, кога ке бидат присутни марките на Inditex и Carrefour до голема степен ке биде излишно да се патува. Има и други кафичи, не е само Starbucks, а IKEA не е нешто кое ти треба ежедневно. Се разбира, коj сака нешто посебно - H&M, Marks & Spencer, Gap и други, одново ке имат пат каj Солун и Софиjа.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Никогаш нема да може да се замени шопингот во солух/софија/белград итн. Заатоа што во скопје не можеш да најдеш оргнална футрола за мобилен телефон а камо ли да побараш нешто друго.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Никогаш нема да може да се замени шопингот во солух/софија/белград итн. Заатоа што во скопје не можеш да најдеш оргнална футрола за мобилен телефон а камо ли да побараш нешто друго.
Aбе ај не заебавај.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724

Kajgana Shop

На врв Bottom