Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Да не планираш Spartacus серијалот да му го препорачаш? :D

И како бе Вил и Грејс да те однесат во депресија? Мене баш ми дигаат рапсоложение :X3:

Можда Вил ти го дига расположението:sneaky:

I wanted to make a gay joke but fuck it..

gay-jokes-arent-funny-19152.jpg

Многу јасно, тоа што незнам незнам, а кога нешто незнам тогаш логиката работи:). И кога сме кај логиката скоро на секој климатизер како основно средство на одржување се филтрите и внатрешната единица, додека кај ТА такво нешто нема. Ако сакаш отворај и чисти ако не никому ништо( а да ја отвораш ТА печка и да ја чистиш баш и не е лесна работа).Значи има нешто во тие палени филтри освем ако се затнати помалце топло да дува. Ако е само ради тоа најдобро да се извадат, така никогаш нема да се затнат. Но најверојатно има и нешто друго, а тоа друго логично е да се штетните бубачиња кои си најдоја топол дом во филтерот и со циркулацијата на воздухот низ собата ке завршат во твоите бели дробови и ете ти бронхопнеумонија( а да ме вервате ич не е убаво чувството кога имате бронхопенумонија, сум имал знам:().

Освен ако немаш нешто како Daiseikai што автоматски се чисти..

Една интересна понуда на квалитетни инвертери.
Мислам дека се поевтини од ‘‘Енергија‘‘ претпоставувам дека се изработени во Тајланд, но сепак квалитетни машини. Иако овие што огласуваат не кажуваат за кои модели се работи. http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/1055664?searchID=1056909&Idx=4

Gi razgleduvav cenite pred nekoe vreme na Energija i mislam deka se gore dole isti, kaj nekoi modeli na Avant se poskapi megutoa kaj podobrata inverter Suzumi Plus serija se poniski, imaat stvarno golem izbor, se im e na lager a i uslugata koja ja dobiv bese mnogu profesionalna i na mnogu visoko nivo. Plus mi potvrdija deka se uvoznici za Toshiba i Carrier i spored razgovorite se gleda deka se profesionalci. Sigurno koga bi kupuval tolku skap inverter ne bi zemal od vakvi "servis-majstori" koj denes gi ima a utre gi nema. pozz

Gi razgleduvav cenite pred nekoe vreme na Energija i mislam deka se gore dole isti, kaj nekoi modeli na Avant se poskapi megutoa kaj podobrata inverter Suzumi Plus serija se poniski, imaat stvarno golem izbor, se im e na lager a i uslugata koja ja dobiv bese mnogu profesionalna i na mnogu visoko nivo. Plus mi potvrdija deka se uvoznici za Toshiba i Carrier i spored razgovorite se gleda deka se profesionalci. Sigurno koga bi kupuval tolku skap inverter ne bi zemal od vakvi "servis-majstori" koj denes gi ima a utre gi nema. pozz
Изгледа дека сепак не се работи за сервис мајстори (од кои веројатно никој не би купил) се работи за фирма Аиркон кои имам впечаток дека незнаат да се презентираат! Сакаат реклама за ‘‘беспари‘‘ те за никакви 50 денари... http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/1008413?searchID=3331376&Idx=1
понудата е сепак (и онаа од мајсторите претпоставувам) на Aircon, кои сега велат во цент истите цени и + 7 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА! Машала! http://www.aircon.com.mk/ ако, добро е за потрошувачите! Конкуренцијата ги симнува цените. И новата технологија веројатно!? Редно беше и Енергија да се опамети и да ги спушти цените. До скоро беа единствени со понуда на Toshiba ми се чини!?

Многу јасно, тоа што незнам незнам, а кога нешто незнам тогаш логиката работи:). И кога сме кај логиката скоро на секој климатизер како основно средство на одржување се филтрите и внатрешната единица, додека кај ТА такво нешто нема. Ако сакаш отворај и чисти ако не никому ништо( а да ја отвораш ТА печка и да ја чистиш баш и не е лесна работа).Значи има нешто во тие палени филтри освем ако се затнати помалце топло да дува. Ако е само ради тоа најдобро да се извадат, така никогаш нема да се затнат. Но најверојатно има и нешто друго, а тоа друго логично е да се штетните бубачиња кои си најдоја топол дом во филтерот и со циркулацијата на воздухот низ собата ке завршат во твоите бели дробови и ете ти бронхопнеумонија( а да ме вервате ич не е убаво чувството кога имате бронхопенумонија, сум имал знам:().

Resenieto e samo klima sto ima opcija za samocistenje, primer kako sto decko77 ti kaza od Toshiba modelite Daiseikai i Suzumi Plus ili bilo koj drug klima ured sto ja ima taa opcija. Mozes i sam da si ja prais taa opcija :-) so toa sto posle sekoe koristenje na uredot vo rezim na ladenje (vo leto) ke go ostavas na opcija samo duvanje na 15 min (FAN ONLY) ako ja ima, za da ja isusi vlagata vo vnatresnata edinica. Megutoa koj moze tolku da pazi i da se zamara so tie raboti, zatoa najpametno e da zemes ured sto ja taa opcija i da ne se sekiras za nisto :-). pozz

Чекајќи го Дред.
На Метакритик има само 5.7 :cautious:

Пред некој ден на IGN, сценаристов изјави дека Judge Death го планира тек за у тројката, тоа е исто како Џокер да го стаиш тек у Бетмен 3, очекував да го видам у двојката али добро Dark Judges и целата таа мрачна атмосфера може да и даде добар крај на трилогијата...ако биде трилогија, пошто кецов слабо заработува гледам :unsure:
80432578.jpg

Сакам да прашам.Имам нов стан во кој има инсталирано греење на струја.Па бидејки ние досега во друг се греевме само на дрва,сакам малку совети.дали еподобро да се стави некој тајмер за уклучување на цело греење или се става несто на секој панел.И ако знае некој од каде да го купам тајмерот и колку би чинел..:(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom