Што антивирус користите?

• Креатор на темата Креатор на темата DonVito
  • Време на започнување Време на започнување
Тука негде се, Kaspersky има многу по усовршен скен ејнџин, и whitelist, заштитата им е подеднакво добра, HIPS-от на BD е многу силен, исто како оној кај KIS.

да тука некаде се мислам дека со мала нијанса е по добар овој bitfefender особено онаа верзија што им е total security компјутерот го прави партал кочи претерано а CPU I7 и пак се секава спора работа на компјутерот исто и со касперски

Антивируси се за пи*кици. #YOLO

Според таа логика, ако си паметен, Касперски е уште подобар, мислам овие мислењава со пази што симињаш, MSE е најдобар и слично ми се секогаш чудни.

MSE е еден од најлошите антивируси на денешницата. Avast 7 или пак Comodo се едно 3 класи подобри.

Ова знаеш како му иде, купи си GTX460 наместо GTX670, иако се иста цена, логика?
Не очекував ваков пост од тебе... :cautious:

Значи ако јас секој ден сурфам само на yahoo.com и играм solitare мене ми треба KIS со не знам каква HIPS заштита и апла јак firewall?

А башка и споредбава со графичкиве -- sence? - нонен.

Sense?

Еве ти perfect sense.

Имаше да избереш 2 модели на автомобил кои ти ги даваат бесплатно, еве нека не бидат коли, нека бидат хммм, што да бидат, нека бидат 2 платени летувања по твој избор, едната опција е на Хаваи, другата во Охрид, која опција ќе ја избереш?

Значи ако јас секој ден сурфам само на yahoo.com и играм solitare мене ми треба KIS со не знам каква HIPS заштита и апла јак firewall?

Убаво ти објасна, и Аваст е бесплатен а е подобар од MSE. Поентата му беше таа.
Sense?

Еве ти perfect sense.

Имаше да избереш 2 модели на автомобил кои ти ги даваат бесплатно, еве нека не бидат коли, нека бидат хммм, што да бидат, нека бидат 2 платени летувања по твој избор, едната опција е на Хаваи, другата во Охрид, која опција ќе ја избереш?
Глеаш има фобија од летање со авион, ке си оди Охрид и ке си плати како да бил на море :D
Исто и со антивирусот, ке му троши исто ресурси можеби и повеќе, но нема да го штити подобро.

Sense?

Еве ти perfect sense.

Многу погрешно ги поставуваш работите, ама пошто веќе тргна во оваа насока ај и јас ќе продолжам.
Да речеме дека MSE е еквивалент на Охрид, а Аваст на Хаваи (далеку од реалност е ова али ај).
Првиот знае дека би стигнал до Охрид без многу малтретирања, знае дека е релативно безбедно во Охрид и би си поминал океј.
Другиов, знае дека ќе треба да патува бајаги и дека можеби нема да биде многу безбедно таму али сепак е авантурист и е спремен да го превземе тој ризик.

Или конкретно. Ти си еден од ретките ентузијасти што ги знам (макар и на форум) што даваат по 3.000 евра за хардвер и постојано тестираат антивируси од хоби. За тебе можеби KIS/Norton/Avast или кој и да е се подобри од MSE, ама за останатите корисници што НЕ идат на http://www.malwaredomainlist.com/ за да ги симињаат најновите 0-day вируси/тројанци/whatever и да го тестираат својот антивирус, туку сурфаат на безбедни страни и пазат што инсталируваат - MSE е и повеќе од доволен.

Убаво ти објасна, и Аваст е бесплатен а е подобар од MSE. Поентата му беше таа.

Глеаш има фобија од летање со авион, ке си оди Охрид и ке си плати како да бил на море :D
Исто и со антивирусот, ке му троши исто ресурси можеби и повеќе, но нема да го штити подобро.
Ако за тебе 23 мегабајти се многу ондак мислам дека е крајно време да си го појачаш компјутерот.

51yoHyIOOxL._SL500_AA300_.jpg

Најдобар бесплатен антвирус е Аваст јас него со веќе со години го користам и старно е супер никогаш не сум се пожалил но да требам да купувам антивирус би си купил г о купил Нортон:cool:

Што велите за Авира. Споредба помеѓу Авира, Аваст и Microsofr Essentials koj e najdobar od нив гледано од страна на искористување на компјутерот и заштитата.
--- надополнето: 21 септември 2012 во 21:54 ---
Што велите за Авира. Споредба помеѓу Авира, Аваст и Microsofr Essentials koj e najdobar od нив гледано од страна на искористување на компјутерот и заштитата.

Avast! Sto gledate tolku dobro vo Avirata?:S

Јас на работа имам Comodo... глата да му паднит на тој шо го напрајл Комодово...:mad:

А дома, никаков немам.

Наравоучение: поарно никаков, него Comodo

маме му ебам :)

Ни еден антивирус, одам секогаш на исти сигурни форуми/страници и немам апсолутно никаков проблем со години. Порано го користев нод 3.0.261 мислам дека беше со некој фикс до 2050 год. ама откако го пробија и бараше нови лиценци/фиксови се откажав од антивируси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom