Што антивирус користите?

• Креатор на темата Креатор на темата DonVito
  • Време на започнување Време на започнување
Морам да го пофалам новиот NOD 32 Smart Security 6 RC ( Release Candidate ). Иако уште не е целосно комплетиран презадоволен сум од него. Нод како антивирус го ставам на секој можен компјутер што сум го правел досега и едноставно работи одлично. Ниту користи премногу ресурси, ниту го кочи компјутерот ништо. Кај новиот, шестката, најмногу ми се допаѓа Anti-Theft опцијата, прекрасна работа.

Na 8cata li go turi?

Едно прашање до компјутерџиите. Што ќе се случи ако на пример немам антивирус. Дали и колку е тоа лошо? Ме нервира, сакам компјуерот (кој е веќе стар) да работи побрзо па ми текна дека тоа е еден од начините нели.
Ништо. Од 2009та (кога излезе 7ца) сам без антивирус. Ниеден вирус неам закачено, ни па мислам оти ќе закачам.

Не користам антивирус 2 години, немам закачено ниеден вирус. Еднаш на два-три месеци го скенирам цел компјутер за вируси, ништо не се наоѓа. Проверени спуштања си го прават своето. :)

само што инсталирав аваст и само што го избришав значи ненормална работа е да успорува компјутер со 8гб рам 4 јадрен процесор со 3 гхц и тн.
си го симнав нортон пак дефинитивно најдобар антивирус според мене

Морам да го пофалам новиот NOD 32 Smart Security 6 RC ( Release Candidate ). Иако уште не е целосно комплетиран презадоволен сум од него. Нод како антивирус го ставам на секој можен компјутер што сум го правел досега и едноставно работи одлично. Ниту користи премногу ресурси, ниту го кочи компјутерот ништо. Кај новиот, шестката, најмногу ми се допаѓа Anti-Theft опцијата, прекрасна работа.

ESET останаа во 2007, од тогаш немаат саглам антивирус направено, HIPS ставија тек во 2011, ало каде со тој памет.

Послуша го батко ти, и стави си Avast или Comodo (ако си напреден корисник) или пак најдобро од све, за 400 денари лиценца Norton и крај.

само што инсталирав аваст и само што го избришав значи ненормална работа е да успорува компјутер со 8гб рам 4 јадрен процесор со 3 гхц и тн.
си го симнав нортон пак дефинитивно најдобар антивирус според мене
Теорија нема од Avast да ти се успорил компјутерот, друг проблем бил во прашање.

Иначе најинтересни ми се членовите што викаат сурфај на безбедни страни и немаш гајле?guess you never heard of drive by downloads.

ESET останаа во 2007, од тогаш немаат саглам антивирус направено, HIPS ставија тек во 2011, ало каде со тој памет.

Послуша го батко ти, и стави си Avast или Comodo (ако си напреден корисник) или пак најдобро од све, за 400 денари лиценца Norton и крај.

Теорија нема од Avast да ти се успорил компјутерот, друг проблем бил во прашање.

Иначе најинтересни ми се членовите што викаат сурфај на безбедни страни и немаш гајле?guess you never heard of drive by downloads.

Мене не ми е битно дали останале во 2007 или летнале напред до 2025...Битно ми е што пружа некоја поголема заштита од вируси, спајвер и такви работи а згора на се не го тепа процесорот со 200 на саат. AVAST а и тоа срањето AVG се можеби понапредни и подобри антивирусни програми и може да детектираат поголем број на закани, ама процесорот ми го успоруваат за некои 10-15% повеќе за разлика од NOD 32 кој преде во позадина и не ни знам дека имам антивирусен програм. Едно време најдобар ми беше Kaspersky ама бидејќи беше многу тешко да се најде лиценца за него, а и тие што ги имаше ги кинеа за ден два се откажав од него, а сеуште мислам дека е еден од најдобрите антивируси, ако не и најдобар.

не не е друг проблем ти викам одлично си работи нов пц е неам ни еден вирус во него го користев нортон предтоа и дека ми истекува уште малце викам да го пробам авастот сеа не го успорува да кочи нешто ама се чуствува малце поспора работа такада според мене авастот е срање

Ок, значи овие корпорацииве што прават тестови во лабаратории не ги бива а? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom