PES 2013

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.876
Поени од реакции
6.932
Бразил, Нејмар...прејаки!

Не знам дали е до мене, ама ептен ми иде дриблањево на оваа верзија. Ако ги научиш Лавеци, Нејмар или Меси, кај ќе ти биде крајот.

Добрата работа е што иако сите 3-ца се перфектни дриблери, сепак секој има свој стил кој прво треба да го научиш. На Фифа, да речеме, исти курац се сите јаки дриблери, научи еден, ги владееш сите.

Овде, најлесен за почетниците е дефинитивно Лавеци. Топката му се лепи за нога, дури и кога држите спринт. Нагло менување на правци - check.

Меси е нешто потежок заради неверојатната брзина која ја има. Треба однапред да планирате што сакате, не може секој да ја контролира таа брзина. Значи, ви требаат добри рефлекси. И користење на R2.

Нејмар е најтежок од тројцава, бидејќи бара бестрашна игра. Дечкото може да влезе во дуел и да искочи оддеднаш 10 метри пред сите. Најдобрата финта на Нејмар е истовремето притискање на R1 + R2 додека тргате. Ја пушта топката на 5 метри од него и шиба пред сите. Само, ептен вежбање треба за ова. На пример, мене ми успеа да ја пуштам топката од една страна, а да претрчам од другата. Нешто слично на потегот на Бергкамп. :)
Кај наоѓате време во делови од секунда да ги прајте овие работи?!

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.876
Поени од реакции
6.932
А на џојстик како можи да се мавни таква, пласирана, вртена? И дај по ѓаволите кажете кое, како ви се R1, R2...

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.876
Поени од реакции
6.932
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Кај наоѓате време во делови од секунда да ги прајте овие работи?!
Не се воопшто делови од секунда, проценувам однапред каква е ситуацијата и на која страна би идел противникот со неговиот дефанзивец. Некогаш е ептен на среќа (со Меси), ама некогаш се прават вистински мајстории со Лавеци. :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.876
Поени од реакции
6.932
Не се воопшто делови од секунда, проценувам однапред каква е ситуацијата и на која страна би идел противникот со неговиот дефанзивец. Некогаш е ептен на среќа (со Меси), ама некогаш се прават вистински мајстории со Лавеци. :)
И кажи ми дали тоа има врска со реалноста?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Ау, Лавеци е БОГ во дриблање. Само доста слаб финиш има бе ММЕ. Овие пласирани се ептен добри. Здрвив еден добар гол со Пасторе, ама моментално немам инсталиран фрапс, па не ги снимав:(

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ау, Лавеци е БОГ во дриблање. Само доста слаб финиш има бе ММЕ. Овие пласирани се ептен добри. Здрвив еден добар гол со Пасторе, ама моментално немам инсталиран фрапс, па не ги снимав:(
Играј со Аргетина, Меси + Лавеци...само одбраната.... :D

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
R2+шут.

Иначе после неколку изиграни утакмици(1вс1, не против АИ), некако не ми се свиѓаат долгите топки. Одбраната ги пресекува 95% од истите...

• Ми се допаѓа
Reactions: |S|

Kajgana Shop

На врв Bottom