PES 2013

H

-HRO

Гостин
Значи од читот на АИ-то ми се поваќа.
Ако реши компјутерот дека треба да примиш гол, прај што сакаш абе џабе ти е-нема да го спречиш голот.
Голов е постигнат за 5 секунди. Компјутерот изгради маестрална акција со феноменално прецизни пасови, додека моите играчи се смотуваа и си трчкаа наоколу.
И да, Де Геа мораше така глупо да изреагира...чудно како не влезе со се топката у гол....
Среќа што го добив натпреварот, па сите делови од компјутерот останаа здрави...
Абе нека ме тепаат, нека ми израмнуваат, што сакаат нека ми праат, ама нерви кинам кога примам вакви голови поради проклетата скрипта на КОНАМИ.
Скриптата отсекогаш ја имало, не викам не, ама како што е изразена во 12ката и во 13кава ПЕС-не била НИКАД!
Не ми е јасно која е потребата од таа гом*о од скрипта!

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
ова е официјалната верзија од играта ? на нет читам дека на 20 септември ќе почне да се продава
Добредојде на интернетот, каде што игрите/филмовите искачаат пред нивната официјална дата.
За тоа се грижат нашите драги пирати.
Ако реши компјутерот дека треба да примиш гол, прај што сакаш абе џабе ти е-нема да го спречиш голот.
Голов е постигнат за 5 секунди. Компјутерот изгради маестрална акција со феноменално прецизни пасови, додека моите играчи се смотуваа и си трчкаа наоколу.
И да, Де Геа мораше така глупо да изреагира...чудно како не влезе со се топката у гол....
Абе нека ме тепаат, нека ми израмнуваат, што сакаат нека ми праат, ама нерви кинам кога примам вакви голови поради проклетата скрипта на КОНАМИ.
Скриптата отсекогаш ја имало, не викам не, ама како што е изразена во 12ката и во 13кава ПЕС-не била НИКАД!
На кој level е ова?
Од секогаш било така со игрите, ако ја владееш играта за да те тепаат на најтежок level, мора да користат читови of some sort :)

P.S дали го инсталиравте пачот што го има на замунда? си работи се ок?
пишува дека блурот поздравил

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493

Тотално се сложувам.Ај ептен е багован голов остај читот,ама едно е кога Сити ќе ти даде ваков гол од совршена акција,ама ептен е поразлично кога некој шесторазреден тим ќе ти изигра вака совршено.Како што пишав погоре мене ми се случи Гонзало Кастро од Сосиедад да ми помине 4 играчи еден по друг и да ми ја бапне у гол совршено во агол горен.Се што поправиле и се што е добро станува срање кога ќе се појави читот и искрено се осеќам ко ретардиран кога ќе примам таков гол.Мастер Лигата е исто тотално срање,премногу непотребни работи,некој тегчиња,масажи,заклучени копачки,прекари незнам што,за разлика од менаџер модот на ФИФА кој е фантастичен.Така да ФИФА оваа година повторно за модови и за вистински фудбал,а ПЕС е одлична само за игра против други луѓе 1 на 1,2на2,вака другото и да е добро нешто А.И.-то сере до максимум

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
И зошто не може Лига да се игра (една сезона)?
Само Куп има и онлајн турнир. :facepalm:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Каков гејмпад имаш?
--- надополнето: 21 септември 2012 во 01:33 ---

Неќам да ви кобам, али мое мислење е дека џестикот/стикот ЦРКНАЛ.
Да, со џестикот си играл и чинел, но некогаш и сијалицата свети а потоа не :)
Е сега според сликата што гледам уствари целата ствар е што нема конекција помеѓу пц-то и џестикот, така да или УСБ-то на компиутерот ти се оштетило (што не верувам, најдобро на тоа место стави сикче и ако чине се си е ок), џестикот се расипал или пак жицата од џестикот некаде е оштетена и не пренесува како што треба.
Ова претежно се дешава на УКОМ џестици :)
Се океј, али стикот ми работи на персоналниот компјутер. :) А други стикови работат на лап-топот. :D

H

-HRO

Гостин
На кој level е ова?
Од секогаш било така со игрите, ако ја владееш играта за да те тепаат на најтежок level, мора да користат читови of some sort :)

P.S дали го инсталиравте пачот што го има на замунда? си работи се ок?
пишува дека блурот поздравил
Симни си го пачот на песедит. Го имаш на Thepiratebay-проверен е и работи одлично.
Инаку левелот е суперстар. Ја владеам играта, не сум нов пес гејмер-со години играм. Немам проблем да победувам,
ама ова со читов на АИ-то е претеризам и е really annoying. Ја уништува добрата фудбалска игра во секој поим.

Тотално се сложувам.Ај ептен е багован голов остај читот,ама едно е кога Сити ќе ти даде ваков гол од совршена акција,ама ептен е поразлично кога некој шесторазреден тим ќе ти изигра вака совршено.Како што пишав погоре мене ми се случи Гонзало Кастро од Сосиедад да ми помине 4 играчи еден по друг и да ми ја бапне у гол совршено во агол горен.Се што поправиле и се што е добро станува срање кога ќе се појави читот и искрено се осеќам ко ретардиран кога ќе примам таков гол.Мастер Лигата е исто тотално срање,премногу непотребни работи,некој тегчиња,масажи,заклучени копачки,прекари незнам што,за разлика од менаџер модот на ФИФА кој е фантастичен.Така да ФИФА оваа година повторно за модови и за вистински фудбал,а ПЕС е одлична само за игра против други луѓе 1 на 1,2на2,вака другото и да е добро нешто А.И.-то сере до максимум
Дада. Голов го прикачив само како пример за да го покажам читот на Аи-то. Ова инаку му беше првиот шут на компјутерот кон мојот гол....
Не ме нервира што Сити ми дадоа гол, туку ме нервира што со нереалност и чит ми фукнаа гол.
Видеото е во slow motion и изгледа брзо, а замисли вистинскиот гол колку беше брз...
Инаку максимално дебилно е кога играч со 60 оверал од некој лузерски клуб прави Меси-потези и ти дава гол како што рече ти горе. Ми се случува и тоа...
Како што и самиот кажа, се што било добро почнува да станува срање. Просто се осеќа кога се активира читот.
Секоја одбиена топка оди во нозете на АИ-то. Кога АИ-то шутира со 1км/h - твојот голман прави паради. Топката или завршува во корнер, или се одбива и завршува во нозете на противничкиот играч, кој рефлексно и милиметарски прецизно ја сместува во твојот гол.
Ти кога ќе шутнеш-обратно е. Ја пукам со Роналдо вчера со 200 на саат, отскокнува и жива ми ја фаќа голманот без проблем....

Тоа мастер лигата е стварно глупости со копачките.
Сакале да воведат нешто ново и интересно. Добра им била замислата, ама на таа промена само деца можат да се радуваат.
Уште не го средиле читот, тие копачки си ставаат во МЛ :facepalm:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Бразил, Нејмар...прејаки!

Не знам дали е до мене, ама ептен ми иде дриблањево на оваа верзија. Ако ги научиш Лавеци, Нејмар или Меси, кај ќе ти биде крајот.

Добрата работа е што иако сите 3-ца се перфектни дриблери, сепак секој има свој стил кој прво треба да го научиш. На Фифа, да речеме, исти курац се сите јаки дриблери, научи еден, ги владееш сите.

Овде, најлесен за почетниците е дефинитивно Лавеци. Топката му се лепи за нога, дури и кога држите спринт. Нагло менување на правци - check.

Меси е нешто потежок заради неверојатната брзина која ја има. Треба однапред да планирате што сакате, не може секој да ја контролира таа брзина. Значи, ви требаат добри рефлекси. И користење на R2.

Нејмар е најтежок од тројцава, бидејќи бара бестрашна игра. Дечкото може да влезе во дуел и да искочи оддеднаш 10 метри пред сите. Најдобрата финта на Нејмар е истовремето притискање на R1 + R2 додека тргате. Ја пушта топката на 5 метри од него и шиба пред сите. Само, ептен вежбање треба за ова. На пример, мене ми успеа да ја пуштам топката од една страна, а да претрчам од другата. Нешто слично на потегот на Бергкамп. :)

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Мене искрено играва ми е уште катастрофа.Во овај Пес внесени се некој работи што во фифана беа воведени уште пред 3 години и сите возбудени сте.Единствено одбранбенион систем ми се допаѓа.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.876
Поени од реакции
6.932
Како ви завидувам шо си имате неограничен и веќе ја играте играта :cautious:

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Бразил, Нејмар...прејаки!

Не знам дали е до мене, ама ептен ми иде дриблањево на оваа верзија. Ако ги научиш Лавеци, Нејмар или Меси, кај ќе ти биде крајот.

Добрата работа е што иако сите 3-ца се перфектни дриблери, сепак секој има свој стил кој прво треба да го научиш. На Фифа, да речеме, исти курац се сите јаки дриблери, научи еден, ги владееш сите.

Овде, најлесен за почетниците е дефинитивно Лавеци. Топката му се лепи за нога, дури и кога држите спринт. Нагло менување на правци - check.

Меси е нешто потежок заради неверојатната брзина која ја има. Треба однапред да планирате што сакате, не може секој да ја контролира таа брзина. Значи, ви требаат добри рефлекси. И користење на R2.

Нејмар е најтежок од тројцава, бидејќи бара бестрашна игра. Дечкото може да влезе во дуел и да искочи оддеднаш 10 метри пред сите. Најдобрата финта на Нејмар е истовремето притискање на R1 + R2 додека тргате. Ја пушта топката на 5 метри од него и шиба пред сите. Само, ептен вежбање треба за ова. На пример, мене ми успеа да ја пуштам топката од една страна, а да претрчам од другата. Нешто слично на потегот на Бергкамп. :)
роналдо го заборави?:)

Kajgana Shop

На врв Bottom