Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.559
Поени од реакции
2.524
а шо е финтата шо толку го зборат космополис?
роберт патинсон, автоматска одбивност
оцената е просек на имдб..
but then again, crash's director...
дека е од Кроненберг, ја не очекувам ништо од филмов, ама ќе го ѕирнам пошто е од него...Кроненберг нема направено добар филм откако го напушти хорор жанрот, последен добар/интересен филм (у негов стил) му беше eXistenZ (1999).

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.634
Поени од реакции
34.026
а шо е финтата шо толку го зборат космополис?
роберт патинсон, автоматска одбивност
оцената е просек на имдб..
but then again, crash's director...
Помодарство. Демек Хејтам воздухот каде што се снимил Твајлајт. До толку хаце.
Дечкото не ми е одбивен додуша ниту девојката. Дури ми се свиѓа еве после Into the Wild. Симнат ми е и Снежана.
Исто и Bel Ami со тој, само не сум седнал еве филмови да гледам.

Инаку да, ради Кроненберг е ваљда хајпот, барем кај мене е поради тоа.

ПС:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
А и ме интересира каков ке биде како Лоренс од Арабија, дали ке биде на ниво на Питер О'Тул
:icon_lol:

Prometheus,

Музика - не соодветна во погoлем дел од филмот, во напнати моменти непостоечка, во мелахонични триумфална.

Атмосфера - генерално утка, не беше страшен, не беше морбиден, а не беше ни напнат, немаше ниеден момент да те здрма онака, здраво.

Глума - просечно - слаба.

Карактери - слаби - никакво оформување, позадинска приказна.

Приказна - солидна.

Камера/сценографија - одлична.

Сценарио - просек, моментот кога се одлучија да се судрат со креаторот, за да ја спасат земјата, и насмеани се согласија да ги дадат животите, па уште и не те бива за возење му викаат, да бе шала тераат ЅВЕРОВИ, или не? страшно ме изиритира, па добро бе такво клише ли се убацува во потенцијален хит филм? срамота, многу лошо....

Се на се има 6 од мене, не е онака, лош филм, ама иде во категоријата на класичен просек малце над просек.

Иначе, немојте да ја критикувате Kristen Stewart, пред да ги гледате,

The Runaways & Welcome to the Rileys,

Се надмина себеси...

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365

Реков и најверојатно не, но не знаеме додека не видиме. Од тоа што имам видено од човеков има доволно харизма за да може да се носи со ликот. Сега знам дека некои улоги се недостижни како споменатава, но интересно е да се види од време на време некој нов обид околу нив.

Иначе, немојте да ја критикувате Kristen Stewart, пред да ги гледате,

The Runaways & Welcome to the Rileys,

Се надмина себеси...

Тhe Runaways повеќе го видов како обид Дакота Фенинг да се отргне од очите на филмџиите како дете-актер. И според мене успеа. Она се надмина себеси. Кристен си беше ок.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
А и ме интересира каков ке биде како Лоренс од Арабија, дали ке биде на ниво на Питер О'Тул или не. Можеби не, али сепак е интересно да се види тој обид.
Ќе прават римејк или што? Мислам дека не треба да го чепкаат еден од најдобрите филмови на сите времиња, али толку им е креативноста во Холивуд па ајде римејк на се што е пред 2000 год. А што е најбитно филмот го имам повторно гледано на Blu-ray и изгледа како сега да е снимен.

На ниво на Питер О'Тул, сериозен? :LOL:

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Ќе прават римејк или што? Мислам дека не треба да го чепкаат еден од најдобрите филмови на сите времиња, али толку им е креативноста во Холивуд па ајде римејк на се што е пред 2000 год. А што е најбитно филмот го имам повторно гледано на Blu-ray и изгледа како сега да е снимен.

На ниво на Питер О'Тул, сериозен? :LOL:
Robert Pattinsonis to take another giant leap away from the mainstream after signing on to play TE Lawrence – better known as Lawrence of Arabia.Pattinson will featurein a forthcoming biopic, by the German directorWerner Herzog, of the formidable Middle East adventurer Gertrude Bell entitled Queen of the Desert.

Yet Pattinson's Lawrence looks set to play second-fiddle in Herzog's production, which instead focuses on the life and times of Bell. Naomi Watts has already signed up to play Bell, often referred to as "the female Lawrence of Arabia".

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Абе Патисон не е толку трагичен со глумата.....ама затоа Кристенка и за него наплаќа.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Некој да ми објасни како од филмов, после цели 5 месеци сеуште нема HD, а нити DVD-RIP копија??? WTH?

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
Абе има R5 ама кој знае колку е лоша, не ми се ни пробува. И јас го чекам. :(

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Абе има R5 ама кој знае колку е лоша, не ми се ни пробува. И јас го чекам. :(
Не дека ќе биде кузнае каков филм, ама во недостаток на филмови од овој жарн, дај што даш :D

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
^Mene koa mi se gleda film a nema shto da gledam, otvaram zamunda, categories, i baram tamu, ne deka ke pushtam nekoj, nego tepam vreme... pola sat kako nishto odi.

Nego, go gledashe nekoj The Tall Man, da kazhe kakov e...

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
Не е хорор The Tall Man трилер/мистерија е. Имаше ок крај, гледај го.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Да, не е класичен хорор далеку од тоа, има елементи на хорор, но тоа не го прави хорор филм.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Aj nekoj film Adventure/Action, neshto ko Indiana Jones (samo da ne e the librarian, posho ke pukam...) ili ne mora ko Jones, nego akcija/avantura...

Kajgana Shop

На врв Bottom