A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Можеби некој има претходно искуство па еве видете...пред некој ден ми снема нет на кратко и сијаличкиве на модемот се изгасија и пак се вкуличија по нормален редолсед се и кога сите се вклучија од еднаш освен ПЦ линк другите за интеренет се изгасија а за телефон работат...интересно е што имам интеренет...го рестариав повеќе пати ништо не бива многу ми е чудна ситуацијава погледенете и самите...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.488
Можеби некој има претходно искуство па еве видете...пред некој ден ми снема нет на кратко и сијаличкиве на модемот се изгасија и пак се вкуличија по нормален редолсед се и кога сите се вклучија од еднаш освен ПЦ линк другите за интеренет се изгасија а за телефон работат...интересно е што имам интеренет...го рестариав повеќе пати ништо не бива многу ми е чудна ситуацијава погледенете и самите...
Чкарт модеми се тие...имаш ли и рутер?

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Иам рутер и него го рестартирав не сум пробал да идам директно ПЦ со модем...а и приметив дека од тогаш нешто поспор ми е нетот ама мислам дека наскоро ќе менувам пакет како што збореа погоре со 20 МБПС за истите пари сеа што ги давам поголема брзина и повеќе минути на тел...

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.694
А бе има некој проблеми денес со нетот на Близу (Чаир,Топанско и тој регион) :)

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.486
Дур работи океј терај го, ако почне неподносливо да зеза земи Моторола (препорачливо) или Циско модем.
PS: Препорачливо земи DOCSIS 3.0 модем.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
  • Христијан Божиноски
    Здраво, ова е трет пат што Ве прашувам и се надевам ќе ми удостоите со одговор.
    Дали можиме веќе постоечки корисници (јас сум корисник на СМАРТ пакетот) да се префрлиме на новите пакети со нови цени, на пример да го обновам договорот на СМАРТ или пак да отидам на посилниот пакет ЕКСТРА кој е сега 1399 денари?
  • Blizoo
    Здраво Христијан, Ќе ве молам да ни дадете податоци на носителот на пакетот, за да ви дадеме точна информација.
    Поздрав
  • Христијан Божиноски
    Тоа и тоа
  • Blizoo
    Христијан, возможна е нагорна миграција. Можете да се префрлите на пакетот Екстра за 1.399ден со договор на 24 месеци.
    Поздрав
  • Христијан Божиноски
    Дали е ова сигурно? Бидејќи се јавив кај вашиот Оператор кој стриктно ми напомена дека не е возможна никаква миграција поради користење на веќе постоечка промоција. Поздрав
    Уште едно прашање, дали Спорт Клуб и СК+ се вклучени во цената на пакетот ЕКСТРА или се доплаќа за нив 100 денари? Фала.
  • Blizoo
    Да ова е сигурно и Спорт Клуб каналите се вклучени во пакетот. Поздрав
(Фејсбук)
Деновиве ќе појдам ќе сменам, ете ко можело... За 100 денари разлика ќе имам дупло побрз интернет и 7 HD канали.
Е ајде де, и јас знам дека треба да е можно (и повеќе им плаќаш) ама мене не сакаа да ме префрлат наводно заради промоцијата која и тебе ти ја спомнале. Ќе одам пак деновиве ќе прашам па ако ми успее ќе пишам :).

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.694
Мамето нивно тогаш само во нашата зграда е проблемот изгледа :mad:

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Ако не е тајна, каде точно во Топанско живееш ?

EDIT: Да ти се плукнам, го урочив, и кај мене нешто стана поспор. Наместо над 10Mbps како што си беше, сега е некаде под 10Mbps.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Можно е, пошто еднаш коа ја имав проблеми у мојата зграда, таа карши мене помалата (ја сум у кулата) имаше нет...Видов одкога се стаив на еден другар на WiFi шо има макс оптик, еден другар од таа зграда што знам дека има нет од близу беше стаен на фб и ми врати назад на чат...

Тоа свичевите им се катастрофа

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.198
Поени од реакции
2.246
Ima li nekoj problemi so Facebook na Blizoo? Poslednive 2-3 dena Facebook te se otvara te ne se otvara... a site drugi strani rabotat perfektno.

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Ima li nekoj problemi so Facebook na Blizoo? Poslednive 2-3 dena Facebook te se otvara te ne se otvara... a site drugi strani rabotat perfektno.
И јас го имам истиот проблем како тебе,се друго си отвара нормално,али кога е во прашање Facebook многу време му треба додека се отвори,споро го отвара и од кога ќе се пушти повторно цел Facebook е спор..не знам до што може да е проблемот.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.198
Поени од реакции
2.246
И јас го имам истиот проблем како тебе,се друго си отвара нормално,али кога е во прашање Facebook многу време му треба додека се отвори,споро го отвара и од кога ќе се пушти повторно цел Facebook е спор..не знам до што може да е проблемот.
Isto i drugar go ima problemov sto e na blizoo. Ama forata e so doma imam i drugi kompjuteri na istiot internet.. i se raboti normalno.
Gluposti...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Имам проблеми со фиксната...Можам да се јавувам али неможат да ме добијат, а викаат дека ѕвони сигналот, кај мене нит ѕвони нит ништо :S

Со нетот така имам проблеми неможам по некој сајт да отворам, ма да сеа е ОК

Kajgana Shop

На врв Bottom