- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 5.724
- Поени од реакции
- 4.112
malce ke zabegam od temata ama site sto ste na blizoo eks cabletel ... se raduvate na bilo sto e dobro bidejki celo vreme xx vreme se macite so internetot de ima de nema ..de ping visok,pa brzina nema itn ...a kaj mene eve ti sliki od istite serveri keti kazam deka sekogas e vaka ! nikogas ne sum imal problem .. vo prilep od blizoo site pla4at imam povejke drugari prijateli cekaat da im zavrsat dogovorite i begaat sto podaleku od blizoo -ke odat na kabelnet ! steta sto nemate vakov KDS oprator so SK i ostanetiot del na MK : ) inaku ova nee reklama,btw citaj dobro za brzinite nee kako na blizoo da pisuva do..10mbit..itn do 20 ..tuku brzinaata e taa sto e so paketite vo ponudata= 99.9% 24/7/365Јас сум вчудоневиден од интернетов последниве 2 недели!
Играм Дота, хостирам игри, и кога сум хост, за разлика од порано, играчи од цела европа влагаат на хост и поголем пинг од 60ms нема! просек е 30-40ms, што е фантастичтен резултат! дилеј немаат воопшто, ги прашувам секоја партија никој не се жали, никој.
Дури и проклетиот ADSL на One, кој е катастрофа за хостинг од поглед на delay/ping према Blizoo и обратно, комбинација која претходно со еден другар на One гласеше вака - константно имаше 110 пинг кај мене на хост а исто така имаше констатен 0.500 - ms delay со повремени спајкови од цели 2000/3000ms секунди или поточно 2/3 секунди...неигриво.
Сега, покрај тоа што нема дилеј, нема загуба на пакети, нема спајкови, нема вариација на пингови, дури и сите корисници во собата имаат зелени конекции, претходно имаа црвена конекција (зборам за Garena) и X во статус, т.е. знак за проблематична конекција со мене како потенцијален хост.
Ова го истакнувам, затоа што добар дел од квалитетот на еден интернет според мене се мери со гледање - стриминг, или хостирање на онлајн гејминг, овој начин на тестирање на интернет е најдобриот можен ако сакате да дознаете колку всушност е добар вашиот интернет, без разлика дали играте игри воопшто (онлајн) или не.
pozdrav i sekoe dobro
http://www.kabelnet.com.mk/article/novi-pogolemi-brzini-i-trafik/
Attachments
-
21,5 KB Прегледи: 9
-
22 KB Прегледи: 9
-
20,6 KB Прегледи: 8
-
21,3 KB Прегледи: 8