Galaxy S3 vs HTC One X

Galaxy S3 vs HTC One X

• HTC One X

Гласови: 31 35,6%
  • Samsung Galaxy S3

Гласови: 56 64,4%

• Вкупно гласачи
    87
Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Мислам дека не е само муабетот да се гледаат технички карактеристики. Сигурно ќе излегуваат и понови модели кои ќе бидат доста моќни, но еве еден пример е Галакси Нексус, кој иако е двојадрен на 1,2GHz со инсталиран ЏБ 4.1.1 важи можеби за телефон кој најглатко работи на андроид платформа. Го држиш телефонот во рака и го работиш, не гледаш дали има 2-4 или повеќе јадра, важно е да функционира одлично. Не викам дека Нексусот е најдобриот андроид, далеку од тоа, само спецификациите не се единственото мерило за еден андроид мобилен.

Член од
8 февруари 2008
Мислења
175
Поени од реакции
53
Htc imaat podobra podrska za nov softver od Samsung, ako uopste imaat samsung nekakva.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Pa apdejt na android pred se. Samsung tesko gi pravi tie raboti, najverojatno politikata im e takva da te tera da kupis nov telefon za da go imas najnoviot android.
Не би се согласил со тебе. Џели Бин за Галакси С3 треба да има во октомври. Во ноември веќе излегува за Галакси С2 и за Ноут 1. Галакси С2 е модел кој е одамна излезен, а сеуште ужива голема официјална поддршка. Не знам како стојат работите кај ХТЦ, ама знам дека сеуште нема никаква дата за Оне С и Оне Х, можеби денеска на промоцијата ќе кажат. Ништо нема за ХТЦ Сензејшн сеуште, осносно дали ќе излезе 4.1 за него, а Галакси С2 е постар од него за некој месец а сепак ќе добие 4.1. ХТЦ исто така имаше заклучени „бутлоудери“ на некои модели за што се бунеа од XDA, додека Самсунг ги имаше отклучено истите, како последица на што поддршката на „кастом“ ромови и твикови е поголема за Самсунг.

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Не би се согласил со тебе. Џели Бин за Галакси С3 треба да има во октомври. Во ноември веќе излегува за Галакси С2 и за Ноут 1. Галакси С2 е модел кој е одамна излезен, а сеуште ужива голема официјална поддршка. Не знам како стојат работите кај ХТЦ, ама знам дека сеуште нема никаква дата за Оне С и Оне Х, можеби денеска на промоцијата ќе кажат. Ништо нема за ХТЦ Сензејшн сеуште, осносно дали ќе излезе 4.1 за него, а Галакси С2 е постар од него за некој месец а сепак ќе добие 4.1. ХТЦ исто така имаше заклучени „бутлоудери“ на некои модели за што се бунеа од XDA, додека Самсунг ги имаше отклучено истите, како последица на што поддршката на „кастом“ ромови и твикови е поголема за Самсунг.
Тоа е најголем проблем и со LG 4X и затоа нема скоро никаква developer сцена за него, зашто LG oдбива да го оклучи. Ќе видиме дали ќе биде исто и за Optimus G

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Го менувам мислењето, денеска бев во подолг контакт со Самсунгот, и дефинитивно тој би бил мој избор.
Епа затоа не се збори пред време. Со Самсунг никој и ништо не може да се рамни. ХТЦ и Епл мали деца се. И нормално, после мојов пост ќе се појават епл фнбојови, кои рекламите им го опрале мозокот, и ќе почнат да кажуваат како не сум во право.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076

Голем поздрав до хтц и самсунг, за да направат и тие ваков екран.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Секоја чест за екранот, ама не знам зошто би сакал да го работам со клуч? Ај тоа со крпчето ОК, може во зима за со ракавици. Како и да е, одлично!

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Вчера го работев S3-чето у Т-мобајл у рамстор. Колку само убав филинг има телефонот, дури можам да го работам со една рака без проблеми (наспроти што некои ми збореа: мораш со две раце да го работиш). Каква моќност држев у рака лејј :) Се успалив :D

Али HTC го враќа ударот со HTC One X+
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2410473,00.asp

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Секоја чест за екранот, ама не знам зошто би сакал да го работам со клуч? Ај тоа со крпчето ОК, може во зима за со ракавици. Како и да е, одлично!
Ваљда ако ти се нечисти рацете :)

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074

Голем поздрав до хтц и самсунг, за да направат и тие ваков екран.
Neka ne te lazi toa so ekranot,znaci ako e originalen tacot treba raboti samo na toplina ili slicno,zemi primer xperia isto raboti i so kluc i so rakavici znaci ne e samo nokiata,iphone,samsung galaxy s2/s3 i htc ne rabotat so drugi sranja osven toplina,t.s del od teloto!

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
А бе како и да е ми е смачено од андроид и иос сакам да пробам Вин.8 од нокиа дефинитивно ќе земам НОКИА како тоа гордо звучи ;)
само што не ми се допаѓа жолта боја ќе земам црна или бела боја или сребрена илн позлатена боја ако воопшто има:)

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Сум користел и One X И с3, од искуство ти препорачувам С3 да си земеш.Многу поглатко работи од хатеце то и според мене има поубав дизајн.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
У Т-Мобајл у Сити Мол го работев С3-чето :) Навистина е чудо од телефон...Додуше сеа поише ми се свиѓа TouchWiz-от од Sense-от :) И ем побрзо работи, можам да го работам со една рака без проблем (од крај до крај и во двата правци) (колку ова звучи погрешно хаха :D )

Kajgana Shop

На врв Bottom