- Член од
- 2 февруари 2006
- Мислења
- 1.500
- Поени од реакции
- 160
Јас сум си писмен, знам да коритам рационалност и дедуктивност и да направам избор (кој е еквивалентен на овој представен овде), а не да сркам само тоа што ми е сервирано, и да наведам причина за истото. Дури знам и кирилица да пишувам! А не постотот да ми биде тотално без врска со темата ко твојот или во стил наne begaj od temata,daj ne bidete nepismeni!!
Самсунг прави најдобри фризидери S3 е најбоље
и остали билдачки и бесмислени постови без факти и аргументи. Коа ќе станеш модератор можеш да ме опоменуваш, за сега ти останува само да го пријавиш постот, а вака дома на сестра ти да и се обраќаш. И како што рече и оригиналниот постер на темата edin4o не ни бил свесен телефонот дека постои, а бар јас кај што сум е 100тина евра поефтин од One X и S3 и може на некој ќе му помогне да направи паметен изборHTC има најдобра технологија така да One X
--- надополнето: Sep 18, 2012 6:02 AM ---
Генерално гледано перформансите на телефоните им се скоро исти и се е во софтверска оптимизација, но зашто HTC има Tegrа чип на Nvidia има голема подрша од неа и од официални девелопери. Има игри специјално дизајнирани за него (THD Games) и Оne X е првиот телефон што има сертификат од Sony PlayStation Certified (во иднина ќе се играат игри од PS на него) а не е произведен од Sony. Oвие игри нормално може да се пуштат со модификации и на S3, ама треба да се замараш со chainfire/емулатори и остали глупости. Е сега ако не планираш да играш на телефонот и повеќе ти е за останати работи како работа, ало ало, чалам итн. (зашто искрено освен за игриве не гледам поента на телефон 4 јадра и 1GB Ram и S2ката брка работа за googlesync, пораки и Angry Birds), S3 ти е подобар зашто има поиспеглан софтвер (бар на почетокот, ситуацијата сега е сменета мислам), поголема подршка од неофициални девелопери како xda-developers.com, можеш да му смениш батерија ако се расипе (HTCто ќе мораш на сервис да го носиш и да чекаш 2 недели како што стојат кај нас работиве) и да му ставиш мемориска картичка. Имаш тест што ги покриве сите овие телефони овдеОва ми е дилема последната недела, незнам за кој да се одчучам. Дизајнот на ХТЦ ми е многу подобар, а некои перформанси на S3 се подобри и сега сум збунет. Денес го "малтретирав" S3 и некако не ми е нај нај. Очекувам ХТЦ повеќе да ми легне на раката