Galaxy S3 vs HTC One X

Galaxy S3 vs HTC One X

• HTC One X

Гласови: 31 35,6%
  • Samsung Galaxy S3

Гласови: 56 64,4%

• Вкупно гласачи
    87
Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
ne begaj od temata,daj ne bidete nepismeni!!
Јас сум си писмен, знам да коритам рационалност и дедуктивност и да направам избор (кој е еквивалентен на овој представен овде), а не да сркам само тоа што ми е сервирано, и да наведам причина за истото. Дури знам и кирилица да пишувам! А не постотот да ми биде тотално без врска со темата ко твојот или во стил на
Самсунг прави најдобри фризидери S3 е најбоље
HTC има најдобра технологија така да One X
и остали билдачки и бесмислени постови без факти и аргументи. Коа ќе станеш модератор можеш да ме опоменуваш, за сега ти останува само да го пријавиш постот, а вака дома на сестра ти да и се обраќаш. И како што рече и оригиналниот постер на темата edin4o не ни бил свесен телефонот дека постои, а бар јас кај што сум е 100тина евра поефтин од One X и S3 и може на некој ќе му помогне да направи паметен избор ;)
--- надополнето: Sep 18, 2012 6:02 AM ---
Ова ми е дилема последната недела, незнам за кој да се одчучам. Дизајнот на ХТЦ ми е многу подобар, а некои перформанси на S3 се подобри и сега сум збунет. Денес го "малтретирав" S3 и некако не ми е нај нај. Очекувам ХТЦ повеќе да ми легне на раката :)
Генерално гледано перформансите на телефоните им се скоро исти и се е во софтверска оптимизација, но зашто HTC има Tegrа чип на Nvidia има голема подрша од неа и од официални девелопери. Има игри специјално дизајнирани за него (THD Games) и Оne X е првиот телефон што има сертификат од Sony PlayStation Certified (во иднина ќе се играат игри од PS на него) а не е произведен од Sony. Oвие игри нормално може да се пуштат со модификации и на S3, ама треба да се замараш со chainfire/емулатори и остали глупости. Е сега ако не планираш да играш на телефонот и повеќе ти е за останати работи како работа, ало ало, чалам итн. (зашто искрено освен за игриве не гледам поента на телефон 4 јадра и 1GB Ram и S2ката брка работа за googlesync, пораки и Angry Birds), S3 ти е подобар зашто има поиспеглан софтвер (бар на почетокот, ситуацијата сега е сменета мислам), поголема подршка од неофициални девелопери како xda-developers.com, можеш да му смениш батерија ако се расипе (HTCто ќе мораш на сервис да го носиш и да чекаш 2 недели како што стојат кај нас работиве) и да му ставиш мемориска картичка. Имаш тест што ги покриве сите овие телефони овде

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Ако споредуваш модел со модел ок, но ако споредуваш било која фирма со Самсунг, facepalm-от си стои, Самсунг е гигант што ги засени сите, во сите сегементи од хардвер/бела техника/сторејџ/хај перформанси рам чипови и све што е поврзано со технологија.
Комплетно се согласувам со ова. Гледајќи наназад, како Самсунг да си рекол пред 10тина години „Да престанеме да се курцаме и да правиме одлични производи“. И како што кажа Псај, во сите тие сегменти Самсунг е меѓу водечките или водечки.
А од овие два телефона, Самсунг без око да ми трепне. ХТЦ има само подобро куќиште од Самсунг, ништо друго.

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Комплетно се согласувам со ова. Гледајќи наназад, како Самсунг да си рекол пред 10тина години „Да престанеме да се курцаме и да правиме одлични производи“. И како што кажа Псај, во сите тие сегменти Самсунг е меѓу водечките или водечки.
А од овие два телефона, Самсунг без око да ми трепне. ХТЦ има само подобро куќиште од Самсунг, ништо друго.
Викаш?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ејјј каде отидоа телефониве ццц...Овакви бенчмаркови последен пат се сеќавам за компјутери гледав, а сеа и за телефони :D

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Ејјј каде отидоа телефониве ццц...Овакви бенчмаркови последен пат се сеќавам за компјутери гледав, а сеа и за телефони :D
Будала работа, коа ќе ми текне нетбукот мој има 1х1.6GHz и 1GB Ram, а телефонот мој има 4х1.5GHz и 1GB Ram а да не зборам за компјутери пред 5-6 години :)

Член од
7 декември 2011
Мислења
283
Поени од реакции
83
S3 поради перформансите и изгледот, веќе го порачав од вип утре ќе одам да го земам :)
На претплата го зема или кеш ? пс. ако е на претплата колку на месец ?
--- надополнето: 18 септември 2012 во 16:16 ---
S3 поради перформансите и изгледот, веќе го порачав од вип утре ќе одам да го земам :)
--- надополнето: 18 септември 2012 во 16:17 ---

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Хаха зашто ајфон го копираат? :)
не бе дека е копија на ајфонот, него кога ќе го споредиш со другиве телефони од висока класа е мн помал и попрактичен а ги има истите перформанси скоро, а и дизајнот му е убав, сега што го критикуваат дека е копија на ајфон е друга работа:)

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.606
Поени од реакции
2.224
Го менувам мислењето, денеска бев во подолг контакт со Самсунгот, и дефинитивно тој би бил мој избор.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
За некој час хтц ќе ги претстави новите модели

Kajgana Shop

На врв Bottom