Може ли во Македонија да се најде поштена женска?

WOLAND

Messire
Член од
13 септември 2012
Мислења
45
Поени од реакции
22
Ти мене ќе ми даваш животни совети?

Јас сум во врска бе пријател 7 години веќе.И ти мене ќе ми кажуваш што и како? За овие 7 години повеќе „другари“ ме имаат заебано,девојката ниеднаш.

Само те молам кажи ми колку години имаш?

Според твојата последна реченица,тебе пријател ти треба помош.Ова го кажувам најискрено и без навредување.Тоа што твојата мајка не те израснала и не била присутна во твојот живот (незнам зошто) кај тебе има несвесно и потиснато чувство на омраза насочен кон женскиот пол во целина.Не си ни прв ни последен.Многу од таквите стануваат педери подоцна во животот или неможат во текот на својот живот да воспостават нормална врска и топло семејство.А не ретко и се случува да силуваат или повредуваат жени.

Те молам не се лути,не беше ова ништо кон тебе лично,туку ти дадов епилог на тоа како излегуваат на крај таквите луѓе.

Затоа,пак те замолувам,кажи ми ги твоите години.И јас не сум пораснат од мајка и сум ги поминал овие размислувања низ кои поминуваш сега ти.

А да беше совршен немаше да дискутираш во темава.Твојата убеденост во совршеноста е негирање на другите аспекти од твојата личност со која несакаш или не си спремен да се соочиш.

Никој не е совршен.
Никаде не те вреѓав па не мора ниту ти да користиш навреди и псеудоанализи. Тоа нема да го скрие фактот што немаш аргументи и што цело време пробуваш да извртуваш зборови и избегнуваш да одговориш на прашањата кои ти ги поставив.
И навистина не ме интересира детален опис на твоите трагедии.

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
За да ти напишам одговор треба да знам дали си машко или женско. Е сега ме мрзи да барам по архива да читам во кој род си пишувал па ќе претпоставам дека си машко (ми се чини некаде видов машки род). Ако си дама кажи ќе го прилагодам одговорот.

Види ми ги извртуваш зборовите, никаде не пишав ни за правата на жените ниту за напалени дон жуани. Бидејќи не сум лошо расположен нема да ти се потсмевам и ќе ти дадам животен совет. Ако навистина мислиш дека на женско можеш да му веруваш дете тоа е само поради недостаток на улично образование. Остави ти книги, науки, дипломи права, феминистки. Се е тоа убаво на хартија ама треба да знаеш дека на женско нема верување. Ќе те заебе со пријател, ќе ти земе половина од имањето кое си го стекнал, ќе ти опнат алиментациа и уште децата ќе ги труе со лаги против тебе па ќе си чукаш главата од ѕид како си можел така. Е тогаш ќе зборуваш поинаку ама ќе е доцна.
А за личното прашање што ми го постави ќе ти одговорам дека не сум од мајка израснат. Ја имав, но таа не ме израсна и нема никакви заслуги за мојата совршеност.
Овие се навреди.

А што си ми одговорил? Ти го побив постот за Фројд па ја смени темата.
Уште чекам кои се тие негови поборници што ги спомна.

Инаку ,„псеудоанализите“ кои ти ги кажав ги мислев,пак ќе кажам,најискрено и најдобронамерно.
Никаде не те навредив туку напротив реков дека те разбирам.И јас сум бил во истата ситуација.

Ти размисли си.
Верувам дека си доволно возрасен и интелигентен.
--- надополнето: 18 септември 2012 во 01:30 ---
Никаде не те вреѓав па не мора ниту ти да користиш навреди и псеудоанализи. Тоа нема да го скрие фактот што немаш аргументи и што цело време пробуваш да извртуваш зборови и избегнуваш да одговориш на прашањата кои ти ги поставив.
И навистина не ме интересира детален опис на твоите трагедии.
За што немам аргументи? Дека има поштени девојчиња?
Ти кога ќе ми аргументираш со цврсти и докажани факти дека нема поштени девојчиња тогаш ќе правиме муабет.

И каде жити се ти извртев зборови? Па ти спомна бранење на ставови на ватрени феминистки.Јас само ти кажав дека тоа не се нивните ставови.
Или забораваш што си напишал претходно?

WOLAND

Messire
Член од
13 септември 2012
Мислења
45
Поени од реакции
22
Овие се навреди.

А што си ми одговорил? Ти го побив постот за Фројд па ја смени темата.
Уште чекам кои се тие негови поборници што ги спомна.

Инаку ,„псеудоанализите“ кои ти ги кажав ги мислев,пак ќе кажам,најискрено и најдобронамерно.
Никаде не те навредив туку напротив реков дека те разбирам.И јас сум бил во истата ситуација.

Ти размисли си.
Верувам дека си доволно возрасен и интелигентен.
--- надополнето: 18 септември 2012 во 01:30 ---

За што немам аргументи? Дека има поштени девојчиња?
Ти кога ќе ми аргументираш со цврсти и докажани факти дека нема поштени девојчиња тогаш ќе правиме муабет.

И каде жити се ти извртев зборови? Па ти спомна бранење на ставови на ватрени феминистки.Јас само ти кажав дека тоа не се нивните ставови.
Или забораваш што си напишал претходно?
Јас сум во врска бе пријател 7 години веќе.И ти мене ќе ми кажуваш што и како? За овие 7 години повеќе „другари“ ме имаат заебано,девојката ниеднаш.
Немаш аргументи. Досега само пробуваше да вреѓаш ништо друго. Се што напиша е само дека си бил во врска 7 години и дека неколку другари те заебале, а девојка сеуште не. Тоа што си 7 години во врска не значи дека во осмата нема да те заебе.
--- надополнето: 18 септември 2012 во 02:03 ---
И научи кому треба да се верува и кому не и како се одбира друштво. Како што и преска ти советував на женско не му верувај. Нема тука другарство.

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
Немаш аргументи. Досега само пробуваше да вреѓаш ништо друго. Се што напиша е само дека си бил во врска 7 години и дека неколку другари те заебале, а девојка сеуште не. Тоа што си 7 години во врска не значи дека во осмата нема да те заебе.
Не ми се верува.Ти читаш воопшто.Ај те молам врати се барем до последниот мој пост и види каде што викам „Не сакам да те навредувам туку напротив,те разбирам.“
Мочко ниеден.Сакаш да се вреѓаме?
Ја сум ти извртувал зборови? Па се што кажа дека јас правам уствари ти правиш бе пријател.Свесен си?

Тоа што си жив незначи дека некогаш нема да умреш.Па не треба да живееме?
Не треба да имаш девојка зошто можеби некогаш ќе те заебе? Не треба да имаш другари зошто некогаш може ќе те заебат?

Глупи и детски ти се муабетиве.
Пробав да правам убав муабет ама гледам дека бегаш уште од почетокот од темата за Фројд и едното исто го постираш 300 пати у различна верзија.Како јас сум немал аргументи,како јас сум вреѓал?
Со девојки имам подобри другарства него ти што ќе имаш за цел живот со било кого.
Каде се твоите аргументи?

WOLAND

Messire
Член од
13 септември 2012
Мислења
45
Поени од реакции
22
Не ми се верува.Ти читаш воопшто.Ај те молам врати се барем до последниот мој пост и види каде што викам „Не сакам да те навредувам туку напротив,те разбирам.“
Мочко ниеден.Сакаш да се вреѓаме?
Ја сум ти извртувал зборови? Па се што кажа дека јас правам уствари ти правиш бе пријател.Свесен си?

Тоа што си жив незначи дека некогаш нема да умреш.Па не треба да живееме?
Не треба да имаш девојка зошто можеби некогаш ќе те заебе? Не треба да имаш другари зошто некогаш може ќе те заебат?

Глупи и детски ти се муабетиве.
Пробав да правам убав муабет ама гледам дека бегаш уште од почетокот од темата за Фројд и едното исто го постираш 300 пати у различна верзија.Како јас сум немал аргументи,како јас сум вреѓал?
Со девојки имам подобри другарства него ти што ќе имаш за цел живот со било кого.
Каде се твоите аргументи?
Момче мојот аргумент во моментов е моето животно искуство, а тоа во овој хаос околу нас тоа е поважно отколку дипломите. А поради твојата нетрпеливост и нетемпераментност во дискусијава почнувам да се сомневам во твоето познавање на Фројд па би те замолил да ја скенираш дипломата или насловната страна од допломската па да ја видиме. Е тогаш и нивото на дискусијава ќе го подигнеме.
Е така.
Сам себе го убијал. Па неколку поста наназад кажа дека те заебале повеќе другари.

Инаку да не не кара леандра дека сме офтопик (иако не сме) ќе ти речам дека тоа што можеби има по некој исклучок тоа само го потврдува правилото. Али не заборавај. Луѓе и по 30 години брак завршуваат на суд.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
не се женам бе , цел живот ке:drk: се шалам ке барам асално нешто и под дрво и камен
--- надополнето: 17 септември 2012 во 23:25 ---
зш у шведска?
Само додека бараш под тоа камењата две работи да знаеш...првата е: ебал неебал, курцу пролази време, а втората : од бирача нема ебача (од искуство второво го кажувам, ама за среќа на време се оправив :))

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
Момче мојот аргумент во моментов е моето животно искуство, а тоа во овој хаос околу нас тоа е поважно отколку дипломите. А поради твојата нетрпеливост и нетемпераментност во дискусијава почнувам да се сомневам во твоето познавање на Фројд па би те замолил да ја скенираш дипломата или насловната страна од допломската па да ја видиме. Е тогаш и нивото на дискусијава ќе го подигнеме.
Е така.

Сам себе го убијал. Па неколку поста наназад кажа дека те заебале повеќе другари.

Инаку да не не кара леандра дека сме офтопик (иако не сме) ќе ти речам дека тоа што можеби има по некој исклучок тоа само го потврдува правилото. Али не заборавај. Луѓе и по 30 години брак завршуваат на суд.
Твоето животно искуство чувај си го за себе и не го наметнувај на други.

Ти скенирај ја твојата бракоразводна парница па нивото на дискусијава ќе го подигнеме.

Во крајот на 2011 година имало околу 1000 и нешто разводи според заводот за статистика.

И сега,1000 и нешто према 2милиона? ајде сам процентите израчунај си ги.

За на фројд теоријата и неговите подржувачи уште те нема?

Сам себе го убијал,али прашањето беше поставено до тебе.

WOLAND

Messire
Член од
13 септември 2012
Мислења
45
Поени од реакции
22
Во крајот на 2011 година имало околу 1000 и нешто разводи според заводот за статистика.

И сега,1000 и нешто према 2милиона? ајде сам процентите израчунај си ги
:facepalm::tapp::pos::pos::pos:
кај најде 2 милиоона брака во една година бе дете. Ова излеа нешто ново че да е.
Подобро види ја статистиката за опеаната Шведска каде мажите имаат слични размислувања како твоите, а жените ги чуваат како индиски свети крави или краљици сеедно е.

Твоето животно искуство чувај си го за себе и не го наметнувај на други.
Ти скенирај ја твојата бракоразводна парница па нивото на дискусијава ќе го подигнеме.
Не наметнувам ништо. Пишав во рандом тема и ти прв ми реплицира.
--- надополнето: 18 септември 2012 во 02:46 ---
За на фројд теоријата и неговите подржувачи уште те нема?
И ме удави више со тој Фројд дај смири се малку. Бетер од религија подфорум си со овој Фројд. Разбравме дека си слушнал за Фројд.

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
:facepalm::tapp::pos::pos::pos:
кај најде 2 милиоона брака во една година бе дете. Ова излеа нешто ново че да е.
Подобро види ја статистиката за опеаната Шведска каде мажите имаат слични размислувања како твоите, а жените ги чуваат како индиски свети крави или краљици сеедно е.

Не наметнувам ништо. Пишав во рандом тема и ти прв ми реплицира.
--- надополнето: 18 септември 2012 во 02:46 ---

И ме удави више со тој Фројд дај смири се малку. Бетер од религија подфорум си со овој Фројд. Разбравме дека си слушнал за Фројд.
2 милиона луѓе бе прост.Мисли малце.
Наметнуваш.Тврдиш уште од почетокот.па дури и Фројд го зема како пример за авторитет (а тресеш зелени при тоа) сакајки повеќе луѓе да се сложат со твоето мислење.

Јас те удавив со Фројд? Па ти шириш дезинформации околу него.Јас не го спомнав прв..Да ја сум чул за него.Ама ти не изгледа.

И те молам олабави ме веќе,истиве муабети ги праиме саат време.На секој мој пост враќаш со доза на напади како се некој друг незнае,нема аргументи и слично.А се што ти имаш е лошо искуство со некоја жена и замараш по форуми.

Јас само ти вратив во делот за Фројд,дека не е точно.Ти продолжи со дискусијата.

Поздрав.

WOLAND

Messire
Член од
13 септември 2012
Мислења
45
Поени од реакции
22
2 милиона луѓе бе прост.Мисли малце.
Наметнуваш.Тврдиш уште од почетокот.па дури и Фројд го зема како пример за авторитет (а тресеш зелени при тоа) сакајки повеќе луѓе да се сложат со твоето мислење.

Јас те удавив со Фројд? Па ти шириш дезинформации околу него.Јас не го спомнав прв..Да ја сум чул за него.Ама ти не изгледа.

И те молам олабави ме веќе,истиве муабети ги праиме саат време.На секој мој пост враќаш со доза на напади како се некој друг незнае,нема аргументи и слично.А се што ти имаш е лошо искуство со некоја жена и замараш по форуми.

Јас само ти вратив во делот за Фројд,дека не е точно.Ти продолжи со дискусијата.

Поздрав.
Прв болд. Не се гледа статистика така. Се гледа борј на склучени бракови и број на разводи, а не број на жители. И запрашај се зошто процентот на распаднати бракови е таков каков што е во одредена околина. Тоа се вика интерпретација на податоците.
Втор болд. Па ти во секој пост вреѓаш и напаѓаш еве сега ми се обрати со прост. Научи се на основна култура на комуницирање со луѓе. Немањето аргументи не може да се затскрие зад навредлив вокабулар.
Болдиран Фројд. Јас ти викам ме удави со Фројд ти трипати ми го споменуваш во еден пост. Аман више.

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
Прв болд. Не се гледа статистика така. Се гледа борј на склучени бракови и број на разводи, а не број на жители. И запрашај се зошто процентот на распаднати бракови е таков каков што е во одредена околина. Тоа се вика интерпретација на податоците.
Втор болд. Па ти во секој пост вреѓаш и напаѓаш еве сега ми се обрати со прост. Научи се на основна култура на комуницирање со луѓе. Немањето аргументи не може да се затскрие зад навредлив вокабулар.
Болдиран Фројд. Јас ти викам ме удави со Фројд ти трипати ми го споменуваш во еден пост. Аман више.
Ти си бе пријател невозможен.
Еднаш не одговори на нешто конкретно.

За интерпретацијата на податоци т.е причините зошто има толку бракови и толку разводи ќе оставам на познавачите на животот и реалноста како тебе да кажат.

Се надевам пред да си легнам конечно ќе ги слушнам твоите аргументи
--- надополнето: 18 септември 2012 во 03:23 ---

За интерпретацијата на податоци т.е причините зошто има толку бракови и толку разводи ќе оставам на познавачите на животот и реалноста како тебе да кажат.

Се надевам пред да си легнам конечно ќе ги слушнам твоите аргументи
И да,Фројд ќе го спомнам уште милион пати ако сакам.
Зошто го искористи баш него како авторитет за да шириш невистини? Зошто не го почна постот со „јас мислам или според мое искуство“?

Не сфаќаш колку е битно тоа?

WOLAND

Messire
Член од
13 септември 2012
Мислења
45
Поени од реакции
22

Се надевам пред да си легнам ќе ги слушнам твоите аргументи за промена
Абе уште три илјади пати да прашаш нема да разбереш.
Никаде не пропагирав никаква промена па да давам аргументи за промена. И кога веќе спомна промена не е возможна никаква промена. Еднаш непоштен цел живот непоштен, не може туку така човек да се промени.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Колку е глупа темава нека си ебе матер. Сигурно треба да има и пропорционална тема на оваа,дали псотои поштен маж јеботе. Шо се подразбира под поштеност јас стварно не разбирам. Ваљда жени што живеат близу до пошта :s

За верност помеѓу маж и жена ако праиме муабет тоа е сосем друго. А за курви и девици и девојки со еден два пет десет сто партнери во животот шо имале....Еден графикон напрајте од колку до колку е пштена,од колку до колку курва и тако даље....

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
Абе уште три илјади пати да прашаш нема да разбереш.
Никаде не пропагирав никаква промена па да давам аргументи за промена. И кога веќе спомна промена не е возможна никаква промена. Еднаш непоштен цел живот непоштен, не може туку така човек да се промени.
Ти уште три иљади пати да прочиташ пак нема да сфатиш.
Мислев за промена во дискусијата.Не за луѓето да се менуваат.
--- надополнето: 18 септември 2012 во 03:27 ---
Колку е глупа темава нека си ебе матер. Сигурно треба да има и пропорционална тема на оваа,дали псотои поштен маж јеботе. Шо се подразбира под поштеност јас стварно не разбирам. Ваљда жени што живеат близу до пошта :s

За верност помеѓу маж и жена ако праиме муабет тоа е сосем друго. А за курви и девици и девојки со еден два пет десет сто партнери во животот шо имале....Еден графикон напрајте од колку до колку е пштена,од колку до колку курва и тако даље....
зошто да праиме графикони кога имаме експерти и познавачи на животот тука? :)

WOLAND

Messire
Член од
13 септември 2012
Мислења
45
Поени од реакции
22
Мислев за промена во дискусијата.Не за луѓето да се менуваат.
--- надополнето: 18 септември 2012 во 03:27 ---

зошто да праиме графикони кога имаме експерти и познавачи на животот тука? :)
Каква промена во дискусијата, темата е за поштени и непоштени женски. Ти цело време ми го споменуваш Фројд и нешто контрираш се правиш паметен демек си го читал Фројд и сега си уберменш. Тоа разбравме.
Можеме да дискутираме и за поштеност не само за непоштеност ама за тоа ќе треба да стекнеш одредена култура и ниво. За почеток одговарај со аргументи или признај си кога не знаеш нешто, а не да се криеш зад навредлив вокабулар.
Ете ти дадов пример со разводите и ти избега. Разводите од поштеност сигурно не се.

Kajgana Shop

На врв Bottom