Со албанската химна започна академската година во ДУТ

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Prvata podelba tocno bese takva, zatoa sto dpmne rece deka nema da se dade ustavnoto ime, zatoa pobedi na izbori, a plus "sveza" krv dojde, site se zaletaVME. Site! Ne znaevme deka toa sto ne go davaat imeto, nema da preci da ja dadat teritorijata taka lesno
Super sto ne go davas imeto, ali sto kur ke ti e ime, ako teritorija nemas,
sto sakaat pravat ej, bukvalno, utepaa deca-baraa da gi oslobodat ubijcite, skoli menuvaat,himni peat,brkaat makednci, tepaat, gazat, nema apsenje nema sudenje, nikoj niso ne zbori za toa.. itn...

Najgolemoto zaletuvanje bese subliminal message: "ne go davame imeto" nie go razbravme kako: cesen patriotski potez, a ne kako:
"nema da go dademe imeto, ama ke dademe se drugo"
Eeeej, gi pustija haskite slucai, t.e. gi AMNESTIRAA..

Stvarno vo tezok ocaj sme.. nema za koj da se glasa, a dvete partii imaat mn glasaci redovni, znaci ni bojkot ne pomaga..
Помага бојкот. Мора да се стави стоп на лудилото. Нека гласаат плакатолепачите, нека го дадат својот амин, од мене толку беше до појавата на нов „човек“. И од тебе толку. И од тука на форумов сто души толку. И нашите фамилии нема да испаднат да гласаат. Ќе се собере бројка.
Само што тоа е најлошата варијанта, да ставиш блок на институции кои се така конструирани да неможат без потпис на министер да работат. Ќе го нокаутираме отепаното ни стопанство.

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Политичариве се продадени души !
Немаат став,немаат храброст,немаат совест!
За случајот Слупчане требаше Бесими да се разреши,за случајот со училиштето во Џепчиште и со таблите во училиштата во Чаир требаше министерот да се разреши и тој нашиот и тој Албанецот заедно!

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Ако добијам за возврат и јас таква куќа од другата страна,зашто да не.....
Цела Македонија е заложник на Тетово,Гостивар,Дебар.....
Да ги истераш од таму не можеш,да ги асимилираш никако,да ги направиш лојални граѓани уште помалку.....кај и да е ќе си ги земат,а што порано се случи тоа,помалку ќе можат да приграбат.
Јас ви се восхитуван на способноста да се одречете од местото каде живееле генерации и генерации на вашите семејства.
Настрана тоа што се одрекувате од најплодниот дел од државава.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Политичариве се продадени души !
Немаат став,немаат храброст,немаат совест!
За случајот Слупчане требаше Бесими да се разреши,за случајот со училиштето во Џепчиште и со таблите во училиштата во Чаир требаше министерот да се разреши и тој нашиот и тој Албанецот заедно!
За случајот со децата требаше колективно сите да се самоубијат.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Не гледаш дека е втор профил на тој пуно , пишуваше само на темата на Бранителите за законот па се заќути па почна Дарди сега пак се се врати пуно од неговиот лажен профил

ПАРАНОЈА

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Се плашам дека утре ке се нарекуваме албанија.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
puno Кога ќе се пее македонска химна на училишта во Албанија? Или тоа е неважно поради бројката?

Мислам дека се пееше, не знам каква свеченост беше, но сигурен сум дека имаше знаме на РМ, пред општината Пустец.....

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Ако добијам за возврат и јас таква куќа од другата страна,зашто да не.....
Цела Македонија е заложник на Тетово,Гостивар,Дебар.....
Да ги истераш од таму не можеш,да ги асимилираш никако,да ги направиш лојални граѓани уште помалку.....кај и да е ќе си ги земат,а што порано се случи тоа,помалку ќе можат да приграбат.
Колку поразително!
Па зар немате доволно самопочит,зарем ние Македонците треба да се откажуваме од свои територии на наши брака за да себично се задржи едно парченце чисто Македонска земја?
Не можеме да успееме со вакво размислување со линија на послаб отпор,никако!

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Посакувам да се случи апокалипса на 21 декември, цело човештво да отиде у курац, не за друго, туку шипците да испиздат и да си речат "едно 150 години планираме да земеме територии и сега кога ни се на дофат апокалипса ни доаѓа-FFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUU".

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
Помага бојкот. Мора да се стави стоп на лудилото. Нека гласаат плакатолепачите, нека го дадат својот амин, од мене толку беше до појавата на нов „човек“. И од тебе толку. И од тука на форумов сто души толку. И нашите фамилии нема да испаднат да гласаат. Ќе се собере бројка.
Само што тоа е најлошата варијанта, да ставиш блок на институции кои се така конструирани да неможат без потпис на министер да работат. Ќе го нокаутираме отепаното ни стопанство.
Ama ti ne stavas blok na institucii, ako ne glasas.
Nikoj ne dobiva niso so neglasanje, kako so e situacijata sega.. mn clenovi imaat dvete partii i isto ti e. Ti da ne zboruvas za opsta graganska neposlusnost..toa veke garant ke vrodi plod, SIGURNO, ama ne veruem deka sme sposobni za toa, barem ne mnozinstvoto, a bez mnozinstvo si "sam".. a "sam" ne mozes protiv Niv,zaso imaat SE na raspolaganje.. i kraj, tuka zavrsuva se.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Мислам дека се пееше, не знам каква свеченост беше, но сигурен сум дека имаше знаме на РМ, пред општината Пустец.....
Ама "химна на знамето" немаше..:facepalm:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Јас ви се восхитуван на способноста да се одречете од местото каде живееле генерации и генерации на вашите семејства.
Настрана тоа што се одрекувате од најплодниот дел од државава.
Прво и основно не е ни близу најплодниот дел од државата.Знам дека си тетовчанец,но местото е прцул,пренаселено и не можеш ништо да садиш во добри количини,едноставно никаква корист нема.Руди нема,електрани во Полог нема, простор за садење нема......ништо нема ако погледнеш малку реално,само браќава ги има.
Македонија како држава на македонците не може да опстои со тие делови........секако ќе дојде ден кога ќе се најдеш од страната на Албанија или на некоја нивна федерална единица.

На една друга тема имам напишано,како рак е проблемот.Имаш 2 решенија,ампутација да отстраниш најголемиот дел од заболеното ткиво што не може да се спаси,а другото е хемотерапија (војна) која не мора да значи ни дека ќе функционира,а ќе секако ќе го разори целиот организам.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ama ti ne stavas blok na institucii, ako ne glasas.
Nikoj ne dobiva niso so neglasanje, kako so e situacijata sega.. mn clenovi imaat dvete partii i isto ti e. Ti da ne zboruvas za opsta graganska neposlusnost..toa veke garant ke vrodi plod, SIGURNO, ama ne veruem deka sme sposobni za toa, barem ne mnozinstvoto, a bez mnozinstvo si "sam".. a "sam" ne mozes protiv Niv,zaso imaat SE na raspolaganje.. i kraj, tuka zavrsuva se.
За граѓанска непослушност зборам. Стоп за се.
Али ако испаднеме налепницата дека си пратен од бц не ти бега. Контрапротест на другата страна имаш за две секунди.

B

Black Guard

Гостин
Marek напиша:
Нема таков резил, државна македонска институциja почнува работа со албанска химна :cuc:
Затоа наместо знаме на ДРУГА ДРЖАВА албанците во македонија т.е нивното знаме требаше да се разликува од било кое државно знаеме е сега согласно знамето...иде и химната.

Не се виновни Албанците туку нашиот патлиотизам и политички пазарења зарем ова не се индиции за паралелна власт уште од смена на имиња на училишта па се до Химни на други држави??

Напрет патлиоти.

Патем да не знае некој што се случи со уапсените терористи од Смилковци??

Или ги пратија во Гвантанома(најсериозно таму ќе пропеат се што знаат кога високи лидери на Ал каеда не издржале ниту минута да молчат со помош на специфични методи...мхх не бил бог со нив тогаш).

Прво и основно не е ни близу најплодниот дел од државата.Знам дека си тетовчанец,но местото е прцул,пренаселено и не можеш ништо да садиш во добри количини,едноставно никаква корист нема.Руди нема,електрани во Полог нема, простор за садење нема......ништо нема ако погледнеш малку реално,само браќава ги има.
Македонија како држава на македонците не може да опстои со тие делови........секако ќе дојде ден кога ќе се најдеш од страната на Албанија или на некоја нивна федерална единица.

На една друга тема имам напишано,како рак е проблемот.Имаш 2 решенија,ампутација да отстраниш најголемиот дел од заболеното ткиво што не може да се спаси,а другото е хемотерапија (војна) која не мора да значи ни дека ќе функционира,а ќе секако ќе го разори целиот организам.

Не е толку едноставно-Интеграција е решението токму затоа и треба укинување на сите политички субјекти и сеопфатна реформа на системот но никако формирање партии по наци-основа.

И грешка си за плодноста на полог,за Југохром и на крај краеви противуставно е туку така да даваш територија-имај предвид со Крв е платена и ако земјата сака повеќе крв за да се задоволи....нека биде така.

Ама пак ќе потенцирам зависи од лидерите а кај нас се пастири сите до еден.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Ccc tolku razbra od cel post, taka? Ti vikam (ne TI), tuku na sekoja tema ima po nekoj vakov, ke se pojavi i ke kaze neso za omalovazuvanje na tie sto diskutiraat i butkanje uste nadole, nadole vo bure gomna, gi povlekuva nadole, razbiras? Posto tamu se naoga. Ima takvi milion.

Ima i moroni na koi sve im e zagovor i vikaat "ete ti, sea nikoj ne misli na BENZINOT, zatoa se slucuva ova"
Znaci ne deka uckive sakale golema albanija, tuku bilo golem zagovor za nikoj da ne misli na benzinot. Eee degeni be..

Ostaj, ima sekakvi moroni, na toa mislev.. nema poenta takov cinizam na sekoja mozna tema povrzana so drzavava. Zaradi toa sme utepani.. megu nas ke se iskoleme. Steta! Toa ni go zlouptrebuvaat site, zaso najlesno za zloupotreba e..
Kompletno te razbrav sto sakas da kazes , ovakva tema nee ni prva a ni posledna za zal ke ima uste mnogu , i ako sum kazal nesto so cinizam znaci deka sum bil vo pravo i jasen e mojot stav okolu ova '' poleka no sigurno ja gubime drzavata ''

Kajgana Shop

На врв Bottom