Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Вака. Да се разбереме.
Симан беше ГОЛМАНИШТЕ, но за негова несреќа кон крајот на неговата кариера беа тие 2 примени гола т.е. првиот од Роналдињо и вториот од Шаќири. Тие 2 гола буквално го уништија за оние што тој период почнале да гледаат фудбал. Оние што го знаат од порано, подруго мислат :)

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Вака. Да се разбереме.
Симан беше ГОЛМАНИШТЕ, но за негова несреќа кон крајот на неговата кариера беа тие 2 примени гола т.е. првиот од Роналдињо и вториот од Шаќири. Тие 2 гола буквално го уништија за оние што тој период почнале да гледаат фудбал. Оние што го знаат од порано, подруго мислат :)

Голманиште....

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Голманиште....
Ај да не барам сега киксови од Реина, Кан, Буфорн, Ван дер Сар.... :)
Нормално е голман да направи кикс, но да има статус како "фушар" тоа јок :P

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ај да не барам сега киксови од Реина, Кан, Буфорн, Ван дер Сар.... :)
Нормално е голман да направи кикс, но да има статус како "фушар" тоа јок :P
Реина и Ван Дер Сар никогаш во друштво на Кан, Кепке, Касиљас, и компанија.
А од „таа компанија“ слободно, барај и најди вакви киксеви.

Мене во детството, Симан ми беше тема за потсмев, искрено... долго пред голот на Роналдињо и Шаќири.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561

Мене во детството, Симан ми беше тема за потсмев, искрено... долго пред голот на Роналдињо и Шаќири.
Касиљас

Кан исто има правено грешки, две што ми текнуваат се против Реал 2004 во ЛШ кога Карлос му даде гол и на светското 2002 против Бразил.

Кепке не ми текнува а и не е битно.

Муабетот дека голман не прави киксови се апсурдни.
Муабетот дека Симан не бил добар голман доаѓаат само од хејтерчиња. Може не бил ворлд клас и најдобар у свет ама секако бил подобар од било кој голман што Ливерпул го имал

П.С. Од што беше лош Симан тогаш затоа беше прогласен за најдобар голман на еуро 96
П.П.С. Мене Ливерпул на пример ми се тема за потсмев последниве 15 години, а како тргнале уште 15 ќе бидат.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Касиљас

Кан исто има правено грешки, две што ми текнуваат се против Реал 2004 во ЛШ кога Карлос му даде гол и на светското 2002 против Бразил.

Кепке не ми текнува а и не е битно.

Муабетот дека голман не прави киксови се апсурдни.
Муабетот дека Симан не бил добар голман доаѓаат само од хејтерчиња. Може не бил ворлд клас и најдобар у свет ама секако бил подобар од било кој голман што Ливерпул го имал

П.С. Од што беше лош Симан тогаш затоа беше прогласен за најдобар голман на еуро 96
П.П.С. Мене Ливерпул на пример ми се тема за потсмев последниве 15 години, а како тргнале уште 15 ќе бидат.
Зборот „хејтерчиња“ го истави во истиот пост каде што беспотреба го напаѓаш Ливерпул.
и тебе те прашувам: што ако со истото мислење навивав за Чарлтон Атлетик?
Безвеза детски муабет.

Второ: Дејвид Симан да би бил голман на Лиерпул не би влегол ни во топ пет конкуренција во последните 50 години.
не хејтерчиња, туку поинакви фаци го „споредуваат“ Симан со Реј Клеменс и Брус Гробелар. Ама ако...

Голмани прават киксеви. Симан правеше глупости.

(Јак аргумент за неговата класа - најдобар на Еуро 96...:icon_lol: )

П.С. и убаво си кажа: не е класа голман. Едино што е величан поради неговиот статус во Арсенал и долгото време поминато таму.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.693
Поени од реакции
21.183

Споредбава ти е очајна ... како прво Ван Дер Сар и Реина во иста реченица ... очигледно ти пратиш хокеј а не фудбал . Ван Дер Сар освои лига шампиони со Ајакс и Јунајтед ... има преку 950 настапи за ајакс, јуве фулам јунајтед ... во споредба со еден Кан кој има 200 помалце ... настапуваше до својата 40 година за разлика од Касиљас кој се уште има фурни леб позади него . Може би имал киксови но и одбрани што ги немал никој друг , ВДС е еден од најдобрите голмани во свет и тоа не може ти со твојата глупа анализа да го оспориш .

Нема поздрав ни од Парк за расистот Тери !!!

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Зборот „хејтерчиња“ го истави во истиот пост каде што беспотреба го напаѓаш Ливерпул.
и тебе те прашувам: што ако со истото мислење навивав за Чарлтон Атлетик?
Безвеза детски муабет.

Второ: Дејвид Симан да би бил голман на Лиерпул не би влегол ни во топ пет конкуренција во последните 50 години.
не хејтерчиња, туку поинакви фаци го „споредуваат“ Симан со Реј Клеменс и Брус Гробелар. Ама ако...

Голмани прават киксеви. Симан правеше глупости.

(Јак аргумент за неговата класа - најдобар на Еуро 96...:icon_lol: )

П.С. и убаво си кажа: не е класа голман. Едино што е величан поради неговиот статус во Арсенал и долгото време поминато таму.
Побарај на нет дали Симан го сметаат за најдобриот англиски голман после Шилтон и Бенкс па после збори. Клеменс и Гробелар може биле легенди на Ливерпул ама пак ќе ти кажам побарај на нет да видиш каде што рангираат топ англиски голмани Симан на која позиција е.

И нигде не реков дека е ворлд клас, али да се збори дека бил лош голман поради неколку глупости е апсурдно

За крај:

When people look back on David Seaman's career in ten years time, they won't automatically remember the good times - the Championships, FA Cups and European success with Arsenal or the near misses with England. Instead they'll recall the two occasions that he was beaten from long range and the stupid ponytail that he decided to grow before Euro 2000. But that, as they say, is football.

At his peak, David Seaman was one of the best goalkeepers in the history of the English game, mentioned in the same breath as Peter Shilton and Gordon Banks.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Топче,
A шо очекуваш ти од Енглезите? Да НЕ го фалат?

Споредбава ти е очајна ... како прво Ван Дер Сар и Реина во иста реченица ... очигледно ти пратиш хокеј а не фудбал . Ван Дер Сар освои лига шампиони со Ајакс и Јунајтед ... има преку 950 настапи за ајакс, јуве фулам јунајтед ... во споредба со еден Кан кој има 200 помалце ... настапуваше до својата 40 година за разлика од Касиљас кој се уште има фурни леб позади него . Може би имал киксови но и одбрани што ги немал никој друг , ВДС е еден од најдобрите голмани во свет и тоа не може ти со твојата глупа анализа да го оспориш .
:vozbud:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Топче,
A шо очекуваш ти од Енглезите? Да НЕ го фалат?

:vozbud:
Па зашто да го фалат ако бил лош? Зашто го ставаат пред Клеменс? (кој патем ни ја ни ти го неаме гледано)

Прочитај го тоа од горе, убаво сумира што сакам да кажам. Сите ги памтат само неколкуте киксови.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Па зашто да го фалат ако бил лош? Зашто го ставаат пред Клеменс? (кој патем ни ја ни ти го неаме гледано)

Прочитај го тоа од горе, убаво сумира што сакам да кажам. Сите ги памтат само неколкуте киксови.

Го ставаат пред Клеменс затоа што ни тие го немаат гледано. :icon_lol:
Можеби и немаат чуено за него. А Гробелар го нема затоа што е од Родезија. Гордон Бенкс и Шилтон треба будали да се а да не ги спомнат и така...
Мене нет анализи на некои пегави Енглези не ми се баш... веродостојни.

Од тие пак, што ги гледале, доста веројатно е Симан да биде трет зад Бенкс и Шилтон. Нема друг...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom