Skopje City Mall

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.108
Поени од реакции
9.049
Cineplexx гледано во другите земји кај што е влезен ја користи RealD 3D технологијата. Претпоставувам и кај нас ќе биде исто.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Ова Cineplexx го најавуват со девет кино сали, али мене според виртуелната мапа ми изгледа помало:icon_lol:

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.421
,,,,,,,investicii samo vo vakvi nenormalni trgovski centri ,,,za godina dena ke raboti samo prizemjeto a na gornite spratovi ni policija ne ke smee da se kachuva,,,,za istite pari vo bunardzhik sigurno ke se izgradea dva proizvodni objekti,,,,,vidi bogati vo solun ,,,istiot objekt go zatvorile ,,,a tuka kaj nas gradat nov,,,i toa kade ,,,i taa slobodna povrshina shto beshe vo karposh na atraktivno mesto ,,,ja unishtija nachisto,, istiot takov vo solun beshe nadvor od grad spored site normi za takov trgovski centar 10-15 km nadvor od grad,,,kakvi ovci sme ,,taka i ke ne strizhat,,,,

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095

Цел Балкан на шопинг во Скопје

Се смета дека новиот трговски центар ќе биде главен мотор на економијата во градот, бидејќи ќе се отворат 2.000 работни места

Објектот ќе биде со вкупна површина од 90.000 квадратни метри
„Сити мол“ се отвора на 4 октомври
Најголемиот трговски центар „Скопје сити мол“ се отвора на 4 октомври. Во тек се завршните работи на објектот, со вкупна површина од 90.000 квадратни метри.

Во трговскиот е предвидено да има 150 бренда-закупци, од кои 40 се интернационални што првпат влегуваат во земјава, а некои мигрираат од другите трговски центри. Меѓу нив се „Тренд“, хипермаркетот „Керфур“, „Зара“, „Воменс сикрет“, „Џовани Гаел“, германскиот синџир на продавници за козметика „ДМ“, „Армани џинс“ и други. Освен продавници, ќе има барови, сендвичарници, кафулиња, ресторани, сала за куглање, центар за забава и најсовремено 3Д-кино со девет сали за проекции. Хипермаркетот „Керфур“ ќе зафаќа површина од 4.650 квадратни метри. „Зара“ со 2.190 квадратни метри ќе биде најголемата продавница на Балканот.

Се очекува дека трговскиот центар ќе ја стави Македонија на мапата на највозбудливи шопинг-дестинации во регионот, а ќе биде особено атрактивен и за граѓаните од Косово, за кои инвеститорот смета дека се потенцијални купувачи, главно поради близината на магистралниот пат кон Приштина. Изградбата на објектот чини 70 милиони евра. Се смета дека „Скопје сити мол“ ќе биде главен мотор на економијата во Скопје, бидејќи се планира да се отворат 2.000 работни места.

Според Ивајло Иванов, извршен директор на „Скопје сити мол“, овој шопинг-центар е токму тоа што му недостигаше на Скопје за да добие вистински изглед на современа метропола.
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=91212932249&id=14&prilog=0&setIzdanie=22677

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Баш ме интересира,која агенција за обезбедување ке го превземе да го обезбедува трговскиот.Работам во агенција за обезбедување,па затоа се заинтересирав ...

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Баш ме интересира,која агенција за обезбедување ке го превземе да го обезбедува трговскиот.Работам во агенција за обезбедување,па затоа се заинтересирав ...
Вајда која ќе се пријави?.....

Член од
17 јануари 2011
Мислења
242
Поени од реакции
131
ваљда на мијалков како му се викаше
--- надополнето: 15 септември 2012 во 21:01 ---
Ко сите,криво ми е што ќе нема H&M,KFC I Starbucks...........ебате работата ко у африка да живееме.[/ quote]

На H&M им е во план да отворат во македонија само не сега туку во иднина, јас пробав да ги донесам тука али ништо :tapp: ме одбија

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Можно е ОСА, али не се знае уште.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.715
Вчера помнував тамо веќе имаше обезбедување пред влезот али не ни загледав од која компанија се.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Е што веќе видено.Мк во 2012 добива нормален трговски центар,во права смисла на зборот.

Член од
2 август 2012
Мислења
79
Поени од реакции
12
Е што веќе видено.Мк во 2012 добива нормален трговски центар,во права смисла на зборот.
Дека трговскиве центри ко споменициве ги направија. Не дека имам нешто против :facepalm: а треба да има и потрошувачка, подели го бројот на досегашни туристи, провинцијата што студира овде и Скопјани шо обично пазарат у маалски дуќанчиња со бројот на маркети,топ калкулација излага. Но, барем мамини и татини принцези и синчиња ќе има каде да си подновуваат гардероба.

Kajgana Shop

На врв Bottom