Skopje City Mall

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Тој Чевахир во Истанбул што е е далеку најголем трговски во Европа и 5-6 во свет... Дубаи Мал е исто 3-4 во свет... Не знам што се фативте сите за големината на просторот за дуќани и ова е многу за наши услови и за град како Скопје... Вест Гејт во Загреб исто така е сигурно дупло или тродупло поголем се наоѓа подалеку од Загреб на автопат према Словенска граница...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Во други држави гледам многу народ има , многу гужви по дуќаните , се плашам дека овие трговски центри само им ја земаат работата на другите дуќани и ќе ги натерат да стават клуч.

ГТЦ веќе само главните дуќани функсионираат , ВЕРО слабо народ , тие рестораните што се , секогаш се празни.

Нема потреба од нови трговски центри , нека биде овој последен се додека не направиме пари повише.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
Во други држави гледам многу народ има , многу гужви по дуќаните , се плашам дека овие трговски центри само им ја земаат работата на другите дуќани и ќе ги натерат да стават клуч.

ГТЦ веќе само главните дуќани функсионираат , ВЕРО слабо народ , тие рестораните што се , секогаш се празни.

Нема потреба од нови трговски центри , нека биде овој последен се додека не направиме пари повише.
Стварно премногу се разводни се,башка и овој новиов ќе биде и најголем.Едноставно немаме толку народ и пари за толку трговски.
ГТЦ убаво кажа,али ГТЦ секогаш ќе има народ затоа што е отворен трговски и на многу прометно место е.Како улица му доаѓа.Тие што се на главниот пат таму немаат гајле.
Веро освен во 3-4 дуќани и супермаркетот нема живо пиле.Супермаркетот стварно има луѓе,Њујоркер,Најк, и Џамбо работат.
Рамстор се држи некако,али и тој ми делува послаб од пред неколку години.Се друго изумре скроз....

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Стварно премногу се разводни се,башка и овој новиов ќе биде и најголем.Едноставно немаме толку народ и пари за толку трговски.
ГТЦ убаво кажа,али ГТЦ секогаш ќе има народ затоа што е отворен трговски и на многу прометно место е.Како улица му доаѓа.Тие што се на главниот пат таму немаат гајле.
Веро освен во 3-4 дуќани и супермаркетот нема живо пиле.Супермаркетот стварно има луѓе,Њујоркер,Најк, и Џамбо работат.
Рамстор се држи некако,али и тој ми делува послаб од пред неколку години.Се друго изумре скроз....
Абе ти глуп си или глуп се правиш? Имаше Зара во Скопје немаше имаше масимо дјути или други брендови немаше најблиско до Солун идеа за да купат од овие брендови. Сега место добар дел да идат во шопинг на Солун ќе купуваат од овој трговски и овој трговски е баш прав mall и еден од ретките во Европа што се наоѓа на френкфетно место , а има и голема површина обично големите молови ги прават во вукојебина. Плус и Косовари ќе трошат пари да купуваат од тие марки зошто во Косово ги нема. И плус тој дел од Скопје немаше голем mall поточно немаше никаков Mall. Така да не се секирајте дали ќе име луѓе или нема да има некој пред да фрли 100 милиони евра инвестиција добри анализи направил. На скопје му требаше ваков mall со познати брендови што до сега не биле во македонија што најблиску требаше човек да иде или до Солун или Софија. А сега од Јужна Србија и од Косово ќе доагаат кај нас и ке трошат пари. Плус доаѓа и еден од најголемите ланци на супермаркети во Свет , сега Тинекс И Веро ќе видат што е конкуренција и понуда на производи. Му фалеше на Скопје голем mall со познати брендови што до сега не беа , му фалеше еден гигант како Carrefour. Неможе да се декларираш град метропола а да немаш голем mall и познати бредндови во него.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.108
Поени од реакции
9.049
Ми се допаѓа како ја средиле официјалната страница. Се разбира се уште е work in progress и не е се под конец. Споро се отвара и фали подетално инфо за голем број од закупците но верувам ќе го средат и тоа со тек на време.

Еве еден предлог, доколку читаат. Нека направат на пример кога ќе кликнам на некоја од продавниците да ми се отвори нова под-страничка на продавницата. Инфо од типот на кога е основана, колку продавници има и во кои земји е присутна и сл. може секој кој го интересира да си ѕирне на wikipedia.org. Да не ме разберете погрешно, не викам дека биографско инфо не е потребно, ОК е збор два. Но она што нас како потенцијални муштерии не интересира е да видиме мени/ценовник за fastfood рестораните и кафулињата, активни промоции и попусти во бутиците, можност за резервирање на тикети за киното, можност за online купување, нарачки, резервирања, достава до дома и сл. TLDR верзија: предлагам да се зголеми интерактивноста на сајтот во релација купувач-понудувач.

Првата реклама ми е глупава иако ми се допаѓа слоганот "Се што сакам". Сепак добро е што пробуваат поагресивно да се промовираат. Мислам дека имаат солиден менаџерски и маркетинг тим и успеаа да дигнат фама, но нека бидат малку покреативни, не мора само pretty faces реклами ала T-home/VIP...

(y)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Иначе чиво е ова Скопје Мол? Наше ли е или албанско?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Сакаш да кажеш дека и Нептун е Албанско???? Е тоа не сум знаел
Не знаеше? Албанец е газда на нептун, па влези во било кој нептун пола пола работат макеоднци и албанци.

Kajgana Shop

На врв Bottom