Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
Земаш тег кој максимално го оптеретуваш мускулот пример 15 кг 8 повторувања,потоа земаш 12 кг 10 повторувања и на крај 10 кг 12-15 повторуања без пауза.После ќе земеш обратно и тоа ти е :)
Аха тоа ти е значи супер серија,а супер сет ? и имам видено во теретана некои вежбат бицепс па после без да одмарат прават некоја вежба трицепс..

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
2 грама протеин на 1 килограм телесна тежина.
Ако си 80 кила тоа значи 160 грама протеини.
Следен пат дообјаснувај се, зошто погрешно ќе те сфатат. И не ги плаши со проценти за подигање на тежина, биди поедноставен и разбирлив.
Ова ти е совет доколку сакаш понатаму да успеваш како тренер/инструктор.
Зошто да не им збори за проценти за подигање тежина. Тие и тоа како се битни. Тренингот треба да биде испланиран. Се разбира ќе има денови каде што нема да бидеме 100% спремни и каде што може да фатиме кривина од испланираното, но ако се се прави правилно тогаш тие денови ќе бидат ретки.
--- надополнето: 13 септември 2012 во 22:16 ---
Земаш тег кој максимално го оптеретуваш мускулот пример 15 кг 8 повторувања,потоа земаш 12 кг 10 повторувања и на крај 10 кг 12-15 повторуања без пауза.После ќе земеш обратно и тоа ти е :)
Тоа е дроп сет, а не супер сет.
--- надополнето: 13 септември 2012 во 22:17 ---
Аха тоа ти е значи супер серија,а супер сет ? и имам видено во теретана некои вежбат бицепс па после без да одмарат прават некоја вежба трицепс..
Не е тоа супер сет. Утнал работа Стеф.

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
--- надополнето: 13 септември 2012 во 22:16 ---

Тоа е дроп сет, а не супер сет.
--- надополнето: 13 септември 2012 во 22:17 ---

Не е тоа супер сет. Утнал работа Стеф.
Епа ако може некој да објасни подобро. :)

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
за качување на маса колку грама протеин/ЈХ треба на кг?

S

Stef Bachatero

Гостин
за качување на маса колку грама протеин/ЈХ треба на кг?
3 гр јх,2гр протеин 1 гр маст и многу вода мускулите се 80 % вода од 1 до 10 водата е поанаболично од било која супстанца,не повеќе од протеин од сурутка хидролизиран но некаде накај 8.Без вода нема маса :)

http://www.bodybuilding.com/fun/andy2.htm ова е супер сет дропсет било друго извинете :)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Зошто да не им збори за проценти за подигање тежина. Тие и тоа како се битни. Тренингот треба да биде испланиран. Се разбира ќе има денови каде што нема да бидеме 100% спремни и каде што може да фатиме кривина од испланираното, но ако се се прави правилно тогаш тие денови ќе бидат ретки.
Не реков да не им збори, реков дека е заплашувачки кога се спомнуваат проценти.
Никој несака проценти. Полесно некој ќе те разбере ако си едноставен одколку детално да објаснуваш за секој сегмент од спортов.

Јас повеќе од една година активно ја изучував миологијата, и во комбинација со железото како мој долгогодишен пријател, можам да кажам кој мускул под кој степен на контракција и под кој агол како се оштетува, ама не го правам тоа. Зошто? Зошто пола од тие што ќе го прочитаат ова мислење, нема воопшто да им биде ни јасно за што зборам.

Затоа култруно го советував како редовен член на овој подфорум, на грешките кои јас сум ги правел во минатото.

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Не реков да не им збори, реков дека е заплашувачки кога се спомнуваат проценти.
Никој несака проценти. Полесно некој ќе те разбере ако си едноставен одколку детално да објаснуваш за секој сегмент од спортов.

Јас повеќе од една година активно ја изучував миологијата, и во комбинација со железото како мој долгогодишен пријател, можам да кажам кој мускул под кој степен на контракција и под кој агол како се оштетува, ама не го правам тоа. Зошто? Зошто пола од тие што ќе го прочитаат ова мислење, нема воопшто да им биде ни јасно за што зборам.

Затоа култруно го советував како редовен член на овој подфорум, на грешките кои јас сум ги правел во минатото.
Те разбирам што сакаш да кажеш. Многу информации наеднаш ќе ги збунат почетниците. Затоа треба да има други теми каде што ќе има само "noob" прашања и еден дел каде што ќе може да се збори подетално за вежбањето, исхраната и сл. Иначе ми е мило што има ваков добро начитан дечко ко тебе на форумов.

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Дај кажете по колку вежби на тренинг вежбате за бицепс, и кои се тие ?

Некако највеќе заостанувам со бицепсов, сакам да ставам малце маса ..да сменам нешто у програмава :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247

Некако највеќе заостанувам со бицепсов, сакам да ставам малце маса ..да сменам нешто у програмава :)
Јас 3 вежби по 3 серии

првата вежба со француска шипка и фиксирани лакти на подлога голема килажа (6-8повторувања)
втора вежба еднорачни/дворачен 10 повторувања
трета вежба сајла 15 повторувања

S

Stef Bachatero

Гостин

Мала рака имаш или што.Вежбај трицепс,бицепсот исто форсирај го но со помал терет,трицепсот повеќе :)

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
Незнам дали е ова право место за постов ама доколку имате профил на Замунда (можете и на kat.ph) напишете Thug Workout и гледајте го (доколку не сте гледале се разбира).Мислам дека ќе ви се свиѓа.Без филозофии,замарање,правила и сл. туку чисто и сурово вежбање (со своја тежина),за градење тело и маса.
--- надополнето: 15 септември 2012 во 01:40 ---
Жени.Секаде се не дека не ме интересираат али ако сега фатам девојка ќе паднам во форма се знам така беше претходно сега нема да биде :)
Е сега и ти.Само ќе и ги објасниш правилата на игра уште од старт,ти малце попушташ она малце и тоа е тоа.Абе разумен компромис. :cool:

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Мала рака имаш или што.Вежбај трицепс,бицепсот исто форсирај го но со помал терет,трицепсот повеќе :)

Не па ти, немам мала рака ..океј си е барем според мене.

Рамо имам природно големо за сметка на бицепсот , таква ми е генетиката. :)

Па сакам да сменам нешто во програмава, и ме интересира вие колку пати неделно го вежбате и кои вежби ги правите ?

Јас го вежбам бицепсот два пати неделно.

Вторник заедно со гради. Правам 4 вежби х 4 серии
Петок заедно со трицепс. Правам 6 вежби х 3 серии

S

Stef Bachatero

Гостин
Не па ти, немам мала рака ..океј си е барем според мене.

Рамо имам природно големо за сметка на бицепсот , таква ми е генетиката. :)

Па сакам да сменам нешто во програмава, и ме интересира вие колку пати неделно го вежбате и кои вежби ги правите ?

Јас го вежбам бицепсот два пати неделно.

Вторник заедно со гради. Правам 4 вежби х 4 серии
Петок заедно со трицепс. Правам 6 вежби х 3 серии
Ако си на мускулна маса тогаш е добро време за надополнување недостатоци.Тогаш вежбај 3 пати посебно.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Ај до поискусниве:

1.Има некој искуство со Мелатонин за подобро заспивање?Немам проблеми со спиење,ама ми се дешава еден ден во неделата да неможам да заспијам и ми ги пореметува сите планови.

2.Исто така сакам мислење околу стаков за намалување бф.Лично сега не ми треба,ама да го поставам прашањево додека ми е на памет да не заборавам до пролет :icon_lol:

25-50mg Ephedrine + 200-300mg coffeine + Aspirine (100mg) + 5gr L-Carnetine.

Kajgana Shop

На врв Bottom