Castor
Ќесеџија
- Член од
- 2 мај 2012
- Мислења
- 481
- Поени од реакции
- 960
Ја ќе ти кажам за дизелите,пошто ги чепкам веќе 2-3 месеци што како,по форуми,мајстори и сл.Сакам да земам за 4-5000 евра кола и несакам да испаднам мајмун,па затоа скоро се пролистав.На дизел и за таа цена не верувам дека ќе најдеш асално,пошто тие годишта доминираат пасатите,аудињата и голфоите.Е сеа тие варираат од 3500-4500.Немој да се плашиш од километражата ако е 250.000+ пошто тоа е најблиску до реална.Ако ти кажат 170-180 враќана е од 300.000+ во повеќето случаи,ако не и сите зашто дизелите ги возат горе ептен.Ти викам да не се плашиш пошто ко што вика Луки наназад,кола не се плаши од километража,туку од неодржување.Ќе треба да си прочачкаш и зависно што сакаш,дизел/бензин-плин,мала кола,голема,скапана нескапана,шминкана чипувана,башка ти имаш време до напролет.И ако зимаш дизел 2.5 тди од пасат,ауди бегај,тоа е ѓаол ипол,Вектра 2.0ДТИ е исто срање,Форд иако најекономичен,бегај,БМВ е46 дизел БЕГАЈ! ,Ровер никако,иако ти изгледа примамлива цената.Јас сега месецов или октомври ќе зимам нешто,па сеуште се думам дали А4 1.9тди 110 Б5 или А6 1.9тди 110 Ц5,А6-ката е за 1000 евра поскапа,ама и А4-ката ми праи мерак.Иначе залетан бев по BMW320Д,али нема кој не ме одврати од таа кола.Има и постручни,нека те посоветуваат за бензинци,дизели ја овака од самоистражување и дремење на нет