Горан Пандев

• Креатор на темата Креатор на темата pinky**
  • Време на започнување Време на започнување
ОК де што сте запнале со тоа големите клубови не го сакаат ако си го откупи. Па и така да е, Интер ќе му го откупи, ќе плати 2 милиони оштета во Јануари, голем фактор. Никому не му одговара Пандев да си оди во Јуни. Нему не му одговара зошто нема да игра, на Лацио не му одговара зошто нема да земе ништо. Во Јануари ќе има откуп тоа е сигурно. Како стојат работиве, може и Фиорентина да утрча, ако Муту добие казна.
Постои договор помеѓу големите клубови со кој се забранува користење на тој член од договорот. Јас не знаев, Бојан пиша дека во Јануари тоа нема да биде можно.
Еве на пример Баерн со Рибери.
Играчот можеше да го купи својот договор за многу мала сума но не го стори тоа бидејќи Реал не смее да го прекрши тој договор.

Цената нема да биди многу висока во Јануари. Лотито ќе сака да заработи барем неколку милиони бидејќи во Јуни заминува како слободен играч.

А тоа со шпекулациите за во Интер медиумите само си пополнуваа време. Интер секогаш ја разгледуваше опцијата Пандев да пристигне во јануари кога Ето ќе биде на Африканскиот куп на Нации околу еден месец.

Јас незнам што толку сте запнале со тој Африкански Куп кога истиот е од 1ви до 31ви, период кога Интер има условно речено лесни наптревари освен оној со Милан каде се домаќини . Имаат 5 меча, Киево гости, Сиена дома, Бари гости, Милан дома и Парма гости, и тоа пазете, зимаме сиутација Камерун да гура до финале, а мислам дека такво нешто нема да се случи така да преку сила ке пропушти 4 меча, мое мислење е дека ке бидат 3 ( ке биде тука пред дербито со Милан ) .
Не гледам никаква потреба од замена за него тој период, поготово не Пандев, нема потреба зашто Интер имаа огромна среќа што распоредот тој период не е густ и тежок, плус одговара и перидот кога е А.К.

January 2010 could be good for the month Goran Pandev

Fiorentina also interested in Macedonian, but the whole at this moment seems to favor
01.09.2009 11:33 by Franco De Simone article read 1660 times
1251790981Pandev.jpg

After an acquisition campaign conducted with intelligence and competitiveness, Inter is the team has just been built and can happily already thinking about the future, how close it is.

Yes, because for the meeting of the winter market in January 2010, the company Vitorio Emanuele Corso could reinforce its pink with the grafting of a new sample, possibly at reduced cost.

The spotlight is all about Goran Pandev, currently in force at Lazio but now outside of the programs the company Biancocelesti.

It is not excluded that in five months the relationship between the Macedonian and Lazio could not get back to normal, with perhaps a surprising renewal of the contract.

Ledesma has been reconciled with Lotito and may return to camp, so anything is possible.

Because after the winter session of the market, the Macedonian will be free to sign with any club and wait patiently in June 2010 to decamp.

Inter and Fiorentina, once verified the lack of transfer of the player summer, are already thinking of him for the month of January.

The Nerazzurri now have no reason to bring home a new striker, but two unknowns ask them to think very carefully about this opportunity: the physical condition and lack of Arnautovic (likely) to Eto'o for the Africa Cup of Nations, just in January.

Factors that could minimize the park insulting Mourinho for a few weeks (Milito, Balotelli and Suazo).

Then, if we come to the Macedonian (Pallavicino the agent admitted that there were contacts with the company Inter), could even be permanently freed David Suazo, perhaps in the final session of the winter market, so as not to increase competition in a Once back Eto'o.

Mourinho, if this scenario becomes a reality, would have available for the rest of the season Milito, Eto'o, Balotelli, Pandev and probably Arnautovic. Enough to be a star in Europe.

If the Lazio are not coming, unless a transfer to another club (the cost of his card at that point would abord for many companies), would be a good solution for June, out of contract.
Извинете што немам време за превод. Инаку ова е од италијански со google translate, така да не е многу добар англискиот, но се разбира.

Јас незнам што толку сте запнале со тој Африкански Куп кога истиот е од 1ви до 31ви, период кога Интер има условно речено лесни наптревари освен оној со Милан каде се домаќини . Имаат 5 меча, Киево гости, Сиена дома, Бари гости, Милан дома и Парма гости, и тоа пазете, зимаме сиутација Камерун да гура до финале, а мислам дека такво нешто нема да се случи така да преку сила ке пропушти 4 меча, мое мислење е дека ке бидат 3 ( ке биде тука пред дербито со Милан ) .
Не гледам никаква потреба од замена за него тој период, поготово не Пандев, нема потреба зашто Интер имаа огромна среќа што распоредот тој период не е густ и тежок, плус одговара и перидот кога е А.К.

Интер уште сега ризикува што има само три добри шпица на располагање (Суазо не го ни рачунам) Не дај боже една повреда ќе останеме многу куси. Ако сакаме да бидеме добри на сите фронта посебно од нова година па натаму ќе треба сите напаѓачи да бидат фит или во спротивно да играме со мансини или кварезма како втори напаѓачи.

Сигурен сум дека Мурињо нема да сака ништо да експериментира и дека ако постои можност да се ангажира Пандев тоа ќе се случи. Лотито му покажа на Пандев дека нема да замине од Лацио без да ги исполни условите што тој ги постави.

Да не се лажеме и самиот Лотито знае дека цената од 20 милиони евра е премногу и дека реалната е некаде околу 10 милиони. Во јануари таа ќе биде двојно или тројно помала. Лацио ќе се обиде да ќари нешто, а за 4-6 милиони евра Интер нема да прави проблем да го врати Пандев во клубот.

Kako i da e vo Inter ke bide cetrvrti napadjac sto ne vetuva nekoja bleskava idnina.

Не си во право. Милито влегува во години, оваа година ќе е прв избор, од догодина ќе почне со калкулации. Играчите се ротираат зошто има многу наптревари и лани сите беа стартери и во лигата и во другите натпреварувања. Згора на тоа, Пандев може да игра и како напаѓач и позади двајца напаѓачи, што му дава многу опции на Мурињо со него во тимот. Во 4-3-3 Пандев е идеална опција за Интер.

Како и да е, далеку е Јануари. Сега излезе и една статија на fcinternews во која авторот има многу пофалби за Пандев, но и критика за трансфер политиката на Интер: зошто си ги купува сопствените играчи. Насловот е: Пандев веќе беше играч на Интер. Сега Интер е доведен во ситуација да плати за да го врати, исто како што беше со Адриано и како што може да биде со Аквафреска.

За среќа, оштетата во Јануари ќе биде мала. Единствено ако потпише нов договор со Лацио, на што инсистира Лотито за да го пушти да игра, може да заглави.

пандев продолжува во лацио до крајот на договорот , значи тоа дека следниот тим кај што ке оди ке го земи за без пари

Bi sakal da gresam posto i jas navivam za Inter i bas bi sakal da igra u toj tim, ama nekako se somnevam deka ke se naigra. Pak ke kazam daj boze da me demantira.

ako saka da igra fudbal neka si ide u fiorentina ili dzenova na pr. ako saka da se obogati neka ide u inter.samo toa nema da bide dobro za negovata kariera zas inter e proslaven klub na ubijanje na talenti taka da.....toj si znae najdobro!!!

а добро тој Лотито не можел бар на позајмица да го даде Пандев негде,чим нејќел толку да го продава ??
вака глупавиот,ем плата ќе му дава,ем нема да го игра у прв тим,
значи 500 000 евра ќе ги фрли за џабе сезонава
разбирање у бизнис = 0
(ова зборам ако Пандев не го ставаат прв тим)

Истото и Тоти си тргаше маки со Рома, овие италијанскиве посебно Римските екипи се крајно во рацете на мафијата.Срамота од Лотито вака да се однесува спрема професионален играч и да се труди да му уништи кариерата на единствента светла точка во неговиот ебен Лацио.

Што не се прави со фудбалериве ко предмети да се.:kesa:

а добро тој Лотито не можел бар на позајмица да го даде Пандев негде,чим нејќел толку да го продава ??
вака глупавиот,ем плата ќе му дава,ем нема да го игра у прв тим,
значи 500 000 евра ќе ги фрли за џабе сезонава
разбирање у бизнис = 0
(ова зборам ако Пандев не го ставаат прв тим)
druze vo italja e tak aposebno Lazio Roma Napoli palermo i uste nekoj klub znac i500 000 se nisto povazna mu e gordosta razberi. jas bi sakal pvotorno da go gledam pandev vo lazio n oso daleku podobarr dogovor

сега читам Пандев не е ставен на списокот играчи на лазио за во УЕФА купот заедно со Ледезма, значи тој Лотито е многу прљав човек и алчен
а ти БобанМакедонија ај молим те кажи ми какви маки имал Тоти во Рома???:tapp:

ЛАЦИО ЗА МЕНЕ Е ЗАВРШЕНА РАБОТА

3CEB2E980DFA9945A8AA166CB11F5EDE.jpg

Имам договоро со Лацио до 2010, сите знаете дека сакав да го напуштам клубот, но имав недоразбирање со преседателот Лотито, кој имаше свои идеи и замисли и во текот на последниот ден се обидуваше да ме продаде по секоја цена - изјави Пандев.

Репрезентативецот на Македонија додаде дека најверојатно нема да добие шанса да игра и тренира со првиот тим.

- Не верувам дека ќе добијам шанса да тренирам со екипата, јас ќе се вратам да тренирам, но за мене Лацио е завршена работа.

Во последните две години имав многу проблеми и притисок од негова страна за продолжување на договорот, но јас ќе останам и ќе го одработам договорот со Лацио кој ми завршува наредната година и тогаш сам ќе одлучам за својата судбина - заврши Пандев.

И то...

druze vo italja e tak aposebno Lazio Roma Napoli palermo i uste nekoj klub znac i500 000 se nisto povazna mu e gordosta razberi. jas bi sakal pvotorno da go gledam pandev vo lazio n oso daleku podobarr dogovor
Која гордост па тој ја има бе брат?? Шо мисли тој да напраи со тоа
Да му уништи кариера на некого? ради што ??
на играч кој дал преку 50 гола за тимот
на играч што е можда најзаслужен шо купот го освоија лани
и тоа играше за мизерни 500 000 евра по сезона,шо е ништо за играч од таков калибар
Иако навивам за Милан,Лацио ептен ми се свиѓаше како клуб,и ми беше мило коа имаше добри резултати,али ми дое преку таквиот више,се молам оваа сезона од лига да испаднат,да не мора да ги глеам више,и да слушам за нив:tapp:
али ќе им притреба Пандев оваа сезона,ќе им се повреди некој од напаѓачите,Роки и Круз не се баш у најсјајни години:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom