Македонска фудбалска репрезентација

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
брат, dafuq !?

Ја реков дека на натпреварот СО МАКЕДОНИЈА беа камења!

Не дека се неквалитетни. Него со нас беа УЖАС, ни 10% од таа Хрватска која беше на ЕП.

Инаку Хрватите според мене се најголеми фаворити за прво место. Белгијциве имаат стварно МНОГУ јак млад тим, ама ќе го сркаат на искуство против Србија и Хрватска на гости, се надевам и со нас.

А и ако догураат некако до второ место и бараж, и таму ќе го јадат, тоа од сеа сум сигурен. :D
И јас тоа го зборам. На натпревариве докажаа дека не се ништо посебно ни Хрватска ни Шкотска, за Белгија ќе видиме ама и тие играат топло ладно иако и првата постава а и клупата им се страшни играчи.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.651
Поени од реакции
11.778
брат, dafuq !?

Ја реков дека на натпреварот СО МАКЕДОНИЈА беа камења!

Не дека се неквалитетни. Него со нас беа УЖАС, ни 10% од таа Хрватска која беше на ЕП.

Инаку Хрватите според мене се најголеми фаворити за прво место. Белгијциве имаат стварно МНОГУ јак млад тим, ама ќе го сркаат на искуство против Србија и Хрватска на гости, се надевам и со нас.

А и ако догураат некако до второ место и бараж, и таму ќе го јадат, тоа од сеа сум сигурен. :D
На Белгија им фали еден добар стратег. Ништо друго.
Не знам како Хидинк не се решил да ги превземи, тој беше мераклија за вакви работи. Еден таков стратег и има сите да ги исцепат

R

Rigel Kent

Гостин
ова време догодина играме со нив

Хрватска - Македонија (7 септември 2012 година),
Шкотска - Македонија (11 септември 2012),
Македонија - Хрватска (12 октомври 2012),
Македонија - Србија (16 октомври 2012),
Македонија - Белгија (22 март 2013),
Белгија - Македонија (26 март 2013),
Македонија - Велс (6 септември 2013),
Македонија - Шкотска (10 септември 2013),
Велс - Македонија (11 октомври 2013),
Србија - Македонија (15 октомври 2013).
Bas dobar raspored :)

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.801
Поени од реакции
5.574
џабе јадите бурек за браќата.. и Ибраими и Демири ораа денес по теренот, посебно Ибраими... него и на Пандев топка не можеа да им земат Шкотиве без фаул.. На Хасани се гледа дека му фалат натпревари и е вон форма... е сеа фали уште едно дете шо ќе игра со Пандев пасови, дупли пасови и слично еден од Бабунски, Спироски, Трајковски или Рангеловиќ, сепак предност му давам на Бабунски :) и еден голгетер (или Илчо или Фичо Ивановски.. кај бре со Мазнов и Стојков нормални ли сте вие :pos: :pos:)..исто така треба Чеде да и даде два три "шамари" на новокомпонираната премиерлигашка звезда Попов.. голманчето и десниот бек заедно со Пандев зверови.. имавме најмалку 4 бодови од овие две утакмици, а се враќаме со 1... се надевам дека таа копиљска среќа ќе не послужи во октомври..

B

Beck's

Гостин
Тебе те чекам бе ајде кажи ми што мислиш за играта на Хасани на утакмицава не дали е добар или не туку сакам само оценак да ми кажеш како денес изигра Хасани ама реално ;)
Na mecot se ukluciv negde okolu 65-70' od mecot, mislam deka bese odma posle stativata na Hasani. Od toa sto uspeav da go vidam mi ostavija vpecatok samo Pandev i desniot bek Georgiev mislam bese. Hasani deluvase inferioren vo duelite so skotite, igra so doza nesigurnost sto na krajot rezultira so losa igra. Znaci slabo izdanie se na se

M

Mario Gómez

Гостин
Не се занесувајте со Белгија, ќе не испосерат. Незнам ја овие две утакмици дали не потценија или стварно Шкотска и Хрватска се занигде ама нема да трае долго. Белгија и Швајцарија заедно со Босна се репрезентациите во подем.

2

~2A

Гостин
ШУМУЛИКОВСКИ !!!!!

Чеде сине од дека бе ? да не ти се закани ?

Моментот кога влегуваше Шушумиговски..
-WTF?! :facepalm:

Но,со оглед на тоа дека веќе не можеа некои поединци да го издржат темпото на игра, мораше да направи измена и до некаде го оправдувам овој потег.
Е сега, знаејќи го играчов колкава интелегенција има,па се на се не изигра лошо... :)

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.801
Поени од реакции
5.574
Не се занесувајте со Белгија, ќе не испосерат. Незнам ја овие две утакмици дали не потценија или стварно Шкотска и Хрватска се занигде ама нема да трае долго. Белгија и Швајцарија заедно со Босна се репрезентациите во подем.
можда ние сме за НЕГДЕ :) зашо или не потценија или за нигде се? зашо со вакви размислувања ??

Член од
17 јануари 2011
Мислења
242
Поени од реакции
131
бабунски(18) е уште млад според мене, мада треба да се види на пријателска тоа, а не на квал. натпревар да се експериментира, додека спировски(21) заслужува да е во а тимот, треба да се проба и филип дурански и тој има потенцијал за во средина се врати од полска у мк првенство само у кој клуб потпиша не ми текнуе сеа.

M

MrzaRules

Гостин
Не дека не знам како стојат работите во македонскиот фудбал, ама сериозно до кога ќе очекуваме само борбена игра и игра со срце и ништо повеќе? Додека нема резултати, бодови, џабе и добра игра и се. Може некој и да е борбен и со срце да игра, па пак да заврши на дно на табела.
Драго ми е кога играат добро, ама се додека нема резултати од тоа добро, се е залудно. Резултати се бараат. “Не е лошо дечки“ и тапшање по рамо не носат ништо во животот.
Намерно не ти реплицирав прееска, почекав натпреварот да заврши. Е сега од како заврши, ќе ти кажам зошто е тоа моето "да играат со срце и борбено". Вечерва го прикажаа токму тоа, борбена игра и игра со срце, конечно личи нашата игра на тоа шо треба, а таа игра донесе резултат. Немој само да ми речеш дека во минатото, односно во изминатите квалификации сме играле добро, борбено и со срце, затоа што ни блиску не бевме од тоа. Денеска репрезентацијата покажа карактер, дисциплинирана и тактички одлична игра. Можам да кажам дека конечно имаме стратег кој што знае што сака, и е способен сето тоа да го пренесе на фудбалерите.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Тоа е. Да бевме малце поспретни ќе излеговме со 4 бода од овие 2 утакмици и со „реални“ шанси за пласман на првите две места. Вака со 1 бод, ќе треба да ги тепаме наредните 3 домашни утакмици, за да бидеме сеуште во игра.

Kajgana Shop

На врв Bottom