Македонска фудбалска репрезентација

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.442
Поени од реакции
5.567
Босна,Платини како ги сјеба со тој пенало за ЕП,сега е ред да се пласираат навивам за нив (y)

Член од
14 април 2010
Мислења
4.692
Поени од реакции
6.033
Добра игра среќата недостасуваше, треба некој подобар напаѓач да дава голови НАЈДОБРИ ПОЕДИНЦИ ПАНДЕВ & ИБРАИМИ & ГЕОРГИЕВСКИ & ХАСАНИ
Немој бе за Хаснаи бе од Тричковски може изигра подобро пошто овој не изигра ништо а овој имаше статива ама дека меѓу најдобрите 4 нема шанси па ако сакше да правишп 50:50 боље Демири да го ставеше според мене пак ќе кажам Пандев,Ѓоргиевски,Богатинов другите не ми се свиѓаеше како играат спроед репутаицјата и Глигоров изигра солидно а Тричко само се молам да не е тешка повредата нека почне да игра во Бриж редовно да се врати во форма човекот да го имаме спремен за со Србија и Хрватска во Октомври

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Наредна утакмица со хрњљаватска на градски, оооооооо ќе биде интересно.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Треба да ги почекаме јајце да снесат.
Абе остај, во други репрезентации викаат деца трета средно за репрезентации, само кај нас рано им е. Велесилата ние, некој бод да не изгубиме ради неискуство.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.651
Поени од реакции
11.778
За реваншот со шкотиве (не знам датум само се надевам на топло време) да ги расипиме рефлекторите па да играме во ручек на сонце како минатиот пат. Тогаш и кондиционо ќе ги средиме. Технички и тактички веќе покажавме дека можиме

Член од
14 април 2010
Мислења
4.692
Поени од реакции
6.033
Ivanovski sakase site da pocekat on da razmisli dali da go poigra Hasani ili da sutne na gol, arno ama ne pocekaa(n)
Тебе те чекам бе ајде кажи ми што мислиш за играта на Хасани на утакмицава не дали е добар или не туку сакам само оценак да ми кажеш како денес изигра Хасани ама реално ;)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Кај ја рамњаш Хрватска со Шкотска? Па Хрвативе до пред два месеци беа во игра за четвртфинале со уште по утепаната (тогаш) Шпанија. Па станаа прваци Шпанците. По еден меч не се глеа, денес беа подобри од Белгија ама Белгијците и покрај тоа што едвај извадија реми сепак Хрватска покажа доминантност. Хрвативе во континуитет газат, немаат пораз во квалификации од кога знаат за себе, големо искуство техника, индивидуалци во големи клубови сега имаат можеби мал пад по Европското ама тоа е далеку од килавост. Шкотиве се дупки бе немаат никавка техника ама истото не се однесува за Хрватска. По мене Хрватите се машини и најсилен состав во групава и тоа без проблем ќе го покажат и со нас во Скопје едини проблем ќе имаат само со Србија ради други причини и голема тензија.
брат, dafuq !?

Ја реков дека на натпреварот СО МАКЕДОНИЈА беа камења!

Не дека се неквалитетни. Него со нас беа УЖАС, ни 10% од таа Хрватска која беше на ЕП.

Инаку Хрватите според мене се најголеми фаворити за прво место. Белгијциве имаат стварно МНОГУ јак млад тим, ама ќе го сркаат на искуство против Србија и Хрватска на гости, се надевам и со нас.

А и ако догураат некако до второ место и бараж, и таму ќе го јадат, тоа од сеа сум сигурен. :D

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.765
Поени од реакции
20.485
Хамшик,Вајс,Шкртел,Салата...Словаците не се толку лоши.
Не ги набројав другите но освен Хамшик и Вајс се остало е релативно кај Словаците. Беа хит во Африка 2010 поради тимска игра, сите се уплашиа кога беа со нас во квалификации но се покакаа. Шкртел нема друг одбрамбен играч за партнер и затоа тој неможе да го искаже својот квалитет.

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
А да заборавив Даниел Ѓоргиевски,нова звезда на мак фудбалот,не е нормален дечкото како игра по таа десна страна,неам зборови за него и за со Хрватска и вечерва со Шкотска.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
За реваншот со шкотиве (не знам датум само се надевам на топло време) да ги расипиме рефлекторите па да играме во ручек на сонце како минатиот пат. Тогаш и кондиционо ќе ги средиме. Технички и тактички веќе покажавме дека можиме
ова време догодина играме со нив

Хрватска - Македонија (7 септември 2012 година),
Шкотска - Македонија (11 септември 2012),
Македонија - Хрватска (12 октомври 2012),
Македонија - Србија (16 октомври 2012),
Македонија - Белгија (22 март 2013),
Белгија - Македонија (26 март 2013),
Македонија - Велс (6 септември 2013),
Македонија - Шкотска (10 септември 2013),
Велс - Македонија (11 октомври 2013),
Србија - Македонија (15 октомври 2013).

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Туку некој збореше Шкотска играла брза игра, ова вечерва беше брзата игра на шкотите? :pos:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.651
Поени од реакции
11.778
Не ги набројав другите но освен Хамшик и Вајс се остало е релативно кај Словаците. Беа хит во Африка 2010 поради тимска игра, сите се уплашиа кога беа со нас во квалификации но се покакаа. Шкртел нема друг одбрамбен играч за партнер и затоа тој неможе да го искаже својот квалитет.
Шкртел не можи без Агер. Ама озбилно :coffee:

Kajgana Shop

На врв Bottom