Дардане,темата не е за злочините на ЈНА,ова е тема за злочините на ОВК.Ако си на страната на правдата ќе дозволиш во случајот да се открие вистината,ама сега ти го гледам постот и знам дека ќе негираш.
Ако,твое право.И германците негирале дека имало холокауст ама сепак имало.И советите криеја за Сталин ама Хрушчов го откри.Нека оваа исповед биде катализатор на оние албанци кои скаат да ја кажат вистината ама се соочуваат со закани за прикривање.
Досега нити имало некоја тема за злочините на србите , а пошто вие не пратите албански ТВ канали , нити знаете што се случувало на Косово.
И ти и 90% од форумџиите не знаете за масакрите што ги причиниле србите , еве сите досега од вас велите дека албанците се најзлобните луѓе.
Цело време ми зборувате за УЧК , а тие немале контакт со српските цивили , како што имала српската армија-полиција-парамилитарци
Во време кога 1.800 албанци се исчезнати од кои 154 деца ... не се знае во која дупка и во која печка ги изгореле нивните тела , дали и на нив им се извадени органите во некоја од големите болници во Србија .... србите тука ми прават филмови за неколку наводно срби на кои им се извадени органите.
Ова е наводната куќа во која се ваделе органи. Те молам , кажи колку срби можеле да бидат оперирани во оваа вековна куќа ?
Самите медицински лица се чудеа како е можно тука да се направила таква комплексна операција.
Дај ми ти една бројка , за да јас одма ти кажам еден масакар што ти никогаш не го имаш слушнато , а каде имало 10 пати повеќе убиени албанци.
Ма ти се молам , ова ти е обид за перење на српските г*мна низ Балкан.
Силувале 50.000 жени во Босна , 10.000-20.000 на Косово ... и сега сакаат од ништо да создадат многу.
Никогаш нема да можат.
Нема да извадам тука детални слики на масакрирани деца (пази деца , 2-3-5-7-10-12 годишни).
Стварите кои останале од 47 членови на едно семејство убиени , од кои 23 деца (под 15 годишна возраст)
Соба каде српските парамилитарци тортурирале и убивале албанци (британскиот војник на слика)
Запалени куќи , без кровови (вкупно над 200.000 куќи беа запалени или уништени)
Живадин Ѓорѓевич , српски нуркач кој беше ангажиран во вадењето на камионот ладњак Дунав , изјавил дека во ладњакот имало тела на 30 убиени албанци , коа се отвори камионот внатре имаше и тела на полуразголени деца , жртвите беа од двете полови.
Српски полицајци и парамилитарци , крадејќи од албанските домови , за време на војната полицајците се збогатиле материјално , крадејќи од празните домови , како и условувајќи ги семејствата , дајте толку и толку пари или злато , ако не сакате да би земаме некој член од немејството.
Протерани од своите домови , старата и болна баба носена на количка
Има стотина слики , кои најдобро го опишуваат теророт кој го минале овие луѓе , кои ти не ги имаш видено , пошто во РТС1 не ги даваат.