Поранешен војник на УЧК раскажува за вадењето органи во Косово

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Фазите на вистината.

1. Се зборува дека ОВК зимала органи и ги продавала (албанците игнорираат)
2. Има сериозни наводи за тоа (албанците ги исмеваат наводите)
3. Се спроведува истрага (албанците се испиздени поради тоа и се лутат на секој кој верува во тоа)
4. Истрагата е при крајот и има повеќе од солидни докази (албанците почнуваат масовна кампања на негирање)
5. Вистината не може да се собори (албанците или ќе го осудат злочинот на ОВК или ќе негираат и понатаму)

Напомена: Овие фази важат секаде каде се истражувале воени злочини и по таа шема се однесувале лицата кои ги штитат своите "херои".

S

Sagan

Гостин
Нема „поранешни“ криминалци. Еднаш криминалец - цел живот криминалец.
Инаку исказот на терористот и убиец е само потврда на кои темели е изградена т.н. „република“ Косово.
Секако, тоа е предзнак во која насока ќе се движи.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Секој што убива, малтретира, вади органи, пали, коле, силува, тепа, измачува човечки суштества не заслужува да се нарече човек. Од мене толку.

Никогаш не ми било јасно човештвото. Општо сега зборам, тие луѓе што прават така, каде им оди душата? Немаат ли грам совест? Нели им е жал? Монструми...
кажи ми што мислиш за оној кој ги оправдува денес !?

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
По логиката на Албанците, ние како Македонци имаме право да колиме Албанци затоа што тие како сојузници на Хитлер од 1941-1945 и после тоа направија огромни зулуми каде цели фамилии колеа по западна Македонија.
А воедно и поради обесправеноста на Македонците во Р.Албанија, ние слободно можеме по 1000 Албанци секој ден на клање.

Да ти ибам логиката, отиде светот у три лепе.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
кажи ми што мислиш за оној кој ги оправдува денес !?
Истото. За мене нема некоја значителна разлика меѓу правење монструозни работи и оправдување на истите. Штом на памет ти доаѓа да правиш, оправдуваш такви работи ти си монструм. (Под ова ТИ, не мислам на тебе, него општо за тие што прават/оправдуваат вакви гадотии.)

2

~2A

Гостин
имаш член погоре.....
Досега што му читав коментари, слепо верува во своите криминалци /терористи/убијци што значи на некој начин е програмиран.

Таквите како него доаѓаат на форум и привлекуваат внимание,немаат што да прават по дома и овде ќе трола/дрибла со неговите глупости кои што му се сервирани од нивниот главатар на племето.Самиот треба да разликуваш т.е. да одлучиш дали го оправдуваш ова и се досега што имаат направени албанците и косоварите. ;)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Треба да си болен за да го браниш и релативизираш овој злочин, ама ако нека влечат поука тие што незнаат уште со кого си имаме работа.

Член од
7 септември 2012
Мислења
33
Поени од реакции
30
Mu blagodaram na ovoj covek(svedok), i pokraj toa sto izvrsil grozno ubistvo sepak ke pomogne pravdata da bide delumno zadovolena,da se odi do kraj so ovoj slucaj(se nadevam so pomos na zapadot i Rusija) za site onie koi bile na tie operacioni stolovi kako i za nivnite semejstva.Dali nekoj moze da zamisli kako mu bilo na deckoto dodeka ziv gledal kako go secat, dali nekoj normalen moze? Dovolno mi e da gi poglednam klipovite na youtube snimeni od mudgahedini od Cecenija i se mi e jasno, ne mi treba svedoci.Uzas, se nadevam deka nema bolni umovi da fakaat seir od ovaa i da gi branat albancite, barem neka pocekaat da zavrsi ovoj proces pa posle neka se smeat.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Дардане,темата не е за злочините на ЈНА,ова е тема за злочините на ОВК.Ако си на страната на правдата ќе дозволиш во случајот да се открие вистината,ама сега ти го гледам постот и знам дека ќе негираш.

Ако,твое право.И германците негирале дека имало холокауст ама сепак имало.И советите криеја за Сталин ама Хрушчов го откри.Нека оваа исповед биде катализатор на оние албанци кои скаат да ја кажат вистината ама се соочуваат со закани за прикривање.
Досега нити имало некоја тема за злочините на србите , а пошто вие не пратите албански ТВ канали , нити знаете што се случувало на Косово.

И ти и 90% од форумџиите не знаете за масакрите што ги причиниле србите , еве сите досега од вас велите дека албанците се најзлобните луѓе.

Цело време ми зборувате за УЧК , а тие немале контакт со српските цивили , како што имала српската армија-полиција-парамилитарци

Во време кога 1.800 албанци се исчезнати од кои 154 деца ... не се знае во која дупка и во која печка ги изгореле нивните тела , дали и на нив им се извадени органите во некоја од големите болници во Србија .... србите тука ми прават филмови за неколку наводно срби на кои им се извадени органите.

Ова е наводната куќа во која се ваделе органи. Те молам , кажи колку срби можеле да бидат оперирани во оваа вековна куќа ?
Самите медицински лица се чудеа како е можно тука да се направила таква комплексна операција.

Дај ми ти една бројка , за да јас одма ти кажам еден масакар што ти никогаш не го имаш слушнато , а каде имало 10 пати повеќе убиени албанци.

Ма ти се молам , ова ти е обид за перење на српските г*мна низ Балкан.

Силувале 50.000 жени во Босна , 10.000-20.000 на Косово ... и сега сакаат од ништо да создадат многу.

Никогаш нема да можат.

Нема да извадам тука детални слики на масакрирани деца (пази деца , 2-3-5-7-10-12 годишни).

Стварите кои останале од 47 членови на едно семејство убиени , од кои 23 деца (под 15 годишна возраст)

Соба каде српските парамилитарци тортурирале и убивале албанци (британскиот војник на слика)

Запалени куќи , без кровови (вкупно над 200.000 куќи беа запалени или уништени)

Живадин Ѓорѓевич , српски нуркач кој беше ангажиран во вадењето на камионот ладњак Дунав , изјавил дека во ладњакот имало тела на 30 убиени албанци , коа се отвори камионот внатре имаше и тела на полуразголени деца , жртвите беа од двете полови.

Српски полицајци и парамилитарци , крадејќи од албанските домови , за време на војната полицајците се збогатиле материјално , крадејќи од празните домови , како и условувајќи ги семејствата , дајте толку и толку пари или злато , ако не сакате да би земаме некој член од немејството.

Протерани од своите домови , старата и болна баба носена на количка

Има стотина слики , кои најдобро го опишуваат теророт кој го минале овие луѓе , кои ти не ги имаш видено , пошто во РТС1 не ги даваат.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.956
Поени од реакции
73.795
Ама Србите го изедоа стапот за тоа што го направиле, никој не го негира тоа, иако сите знаеме дека е преувеличено до даска.
Додека копилињата од УЧК, сеуште се водат како борци за права, душички угнетени, иако и они не заостануваат во суровост врз НЕалбанското па и врз албанското население во Косово и Македонија.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305

Српската телевизија РТС емитуваше снимка од изјавата на заштитениот сведок на српското обвинителство, кој бил директен учесник во процедурата на вадење човечки органи на Косово, кој до детали го опишал целиот процес.

Почнал со обука, преку операции во импровизирани болници до транспорт на аеродромот во Тирана од каде што органите биле дистрибуирани на црниот пазар.

Заменик обвинителот за воени злосторства на Србија, Бруно Векариќ, појаснил дека сведокот, инаку поранешен припадник на ОВК, бил обучуван во специјален камп во Албанија.

Во своето сведочење, кое српското обвинителство го смета за клучно во истрагата за трговијата со органи на Косово, заштитениот сведок објаснил дека е вршена обука за трансплантација и навел дека се учеле на пластични кукли во која имало делови од тело.

“Се обучувавме, доколку е потребно, како некој дел од телото, да речеме бубрег или срце, или бели дробови, како да се трансплантираат од еден на друг“, рекол сведокот.

Според него, му било кажано дека таа помош ќе ја пружа само на оние на кои им е потребно на Косово, како што се командантите.

“Зошто го учевме тоа? Ни беше кажано дека е поради тоа што тогаш српската полиција и војска беше присутна секаде, па не можевме нашите ранети да ги водиме во јавните болници“, навел сведокот.

“Ја почнавме обуката, кога лекарот, сега познат во светот и на Косово, ни објасни како се извршува трансплантација, како се вади срце од телото и како се вакумира во пластична кутија, потоа дека требаат некои масла, некои медицински течности да се стават во неа, по два часа или незнам точно“, рекол сведокот и детално опишал пример на вадење срце на заробеник на возраст од 19 или 20 години.

“Забележав дека не е војник на ОВК и секако немав право да прашам, оти кој сум јас. Бев млад, а тука имаше надредени. Му ги тргнаа превезите, двајцата војници кои го донесоа. Го фатија и го ставија на клупа, а потоа повикаа уште двајца војници за да му ги држат нозете за да не мрда“, рекол сведокот.

“Еден од лекарите донесе црна торба. Тоа беше нешто ново за мене. Од торбата извади некаква опрема која беше замотана. Тогаш првпат видов скалпел, ножеви и средства за операција“, раскажал сведокот.

Потоа опишал како му било извадено срцето на момчето.

“Ми дадоа скалпел. Почнав да чувствувам мачнина. Кога велам мачнина, мислам на ситуација како лош сон, кошмар без крај. И сега кога се сеќавам повторно ми се враќа тоа чувство. Ми рече што треба да правам на телото, да направам една линија, да го исечам, да направам операција со една рамна линија, од почетокот на гркланот до крајот на ребрата“, рекол сведокот.

Според него, откако го исчистиле тој дел, му било кажано: “Почнувај, немаме многу време“.

Сведокот додал дека пред да почне забележал дека не станува збор за Албанец.

“А како го забележав тоа? Кога му се приближив тој се отргнуваше, се бранеше. Почна да се моли: ’Боже, немојте да ме заколете, не ме убивајте!’“, навел сведокот.

“И почнав како што ме учеа на обуката левата рака да ја ставам на градите и да држам, а со десната рака да го земеш скалпелот и да повлечеш. Левата рака ја ставив на неговите гради и почнав да сечам. Кога стигнав до доле, крвта почна да тече. Го исеков на половина и тој почна да вреска да не го колеме и да не го убиваме, а потоа се онесвести, не знам дали се онесвести или почина“, навел заштитениот сведок.

Како што рекол, тогаш за прв пат видел човечки орган – срце.

“Бев преплашен. Ги исековме вените и кога го фатив срцето тоа и понатаму чукаше. Не знам како го направив тоа. Го ставив во кутија што ја донесе еден лекар, кој беше на моја возраст, и донесе некакви три шишиња“, раскажал сведокот.

Тој додал дека еден од старешините му рекол: “Секоја чест, да ти се позлати, такви војници ни требаат на Косово. Само така ќе победиме“.

Органот потоа бил ставен во кутија и однесен во возило марка “волво“.

Сведокот објаснил дека тогаш сфатил дека органите не им се потребни за помош на старешините и војниците, туку за трговија со органи.

“Мислев дека ќе биде за старешината што го однесовме во болница, но почина...Мислев дека ќе оди за Тирана, но го продолживме патот до аеродромот во Тирана. Кога стигнавме не’ дочека албанска војска во униформи. Имаше еден авион и од него излезе едно лице – згоден човек. Имаше кратка брада, но не беше Албанец. Колку што можев да забележам, авионот беше мал, приватен. Видов турско знаме“, навел сведокот истакнувајќи дека тогаш сфатил за што се работи.

“Сфатив дека се работи за бизнис, за трговија со органи, продажба. Не се работи за идеали туку за нешто ружно“, навел сведокот.

Сумирајќи го сведочењето на заштитениот сведок, заменик обвинителот истакнал:

“Не сакаме да се лажеме себе си и другите со изјави во кои не сме сигурни. Ова е само еден отсто од она што тој ни го кажа. Не сте виделе ниту една локација..., ние го проверувавме 16 месеци на сите можни начини, а сите меѓународни институции и обвинителста ќе имаат прилика да разговараат со него и да се уверат во неговиот кредибилитет“, нагласил Векариќ.
БОРЦИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ПРЕДВОДЕНИ ОД АМЕРИКА И КОСОВЕ ,АЛБАНИЈА

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Овој Дардан сигурно лиценца има за убивање, како Џемс Бонд 007.

По неговите пресметки, колку ние Македонците треба да убиеме Албанци тргајќи од 19 век со нивните зулуми под Отоманско, па 1941-1946 под Хитлер, 2001, но тука е и немањето на права на Македонците во Албанија.

1000 дневно Албанци доста ќе да е ?

Kajgana Shop

На врв Bottom