На северот на Косово напнато

V

viktora

Гостин
Па се гледа дека Хоџа згрешил, подобар пример од албанците кои работат надвор и инвестираат дома нема .
Па 20% од вашите печалбари се во затвор не дека згрешиле нешто него од банални причини кој поминал на црвено кој плукнал па во ќорка.Сигурно не ги пикнале во затвор пошто продавале дрога,оружје,проституција скраја да е вие не сте таков народ.
--- надополнето: 8 септември 2012 во 23:28 ---
Па што се смееш ма, да не очекуваш Чина да ти ја врати егејска Македонија.............:tapp:
Па не и не сакам Чајна да ми ја врати него сакам правда,ако бојкотирате попис со амерот Рикер да се појави и кинезот Чеин.Ме сваќаш?Тек тогаш ќе биде ферка.А вака одма плачете кај рикер и овој попува како било или барем си мисли дека е у УСА.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Ајде бе ти самиот би му пресудил мајката?Ајде уште еден пример кој ги застрела децата во Чаир во интернет кафето и тоа деца Албанчина?Па некој им пресуди нив?Вие си ги убивате вашите деца па камо ли за деца од друга нацијоналност.

Пак зазаш ќе се скараме.Па зошто секогаш напаѓате кога сте повеќе а другите помалце?
Во автобуси 10-15 албанци тепаат 2 македонци,на кеј група од 10 нападнале двајца,во гостивар група од 4 нападнале 2 девојчина(јунаци биле овие па успеале на страчното девојче и шамар да и мавнат),кале 3000 возрасни МАЖИ нападнаа група од 200-250 деца(немаше постар од 21 год од комитите).Па вие сте биле херои,ЛАВОВСКИ СРЦА БЕ БАТЕ НЕМА ШТО.
Зошто спомнуваш инциденти бре другар, не можеш да судиш цела нација по инциденти, ако еден албанец убил некој кинез според тебе албанците правеле геноцид над кинезите.....
Не е во ред да генерализираме, и јас можам да кажам дека сите вие ги силувате децата и сте педофили..............ама јас тоа не го правам..........
Спомнуваш само примери кога албанци тепале македонци (сепак детски инциденти) а не ги спомнуваш случаевите каде албанците се претепани од поголема група од македонци(јас сум јадел таков ќотек ни крив ни должен), а верувај има и такви случаеви, но во вашите медиуми не се објавуваат такви вести...................со еден збор сте манипулирани, сакаат да се чувствувате угнетени и сакаат да се побуните, затоа цело време креираат мали кризи кои ги контролираат со помош на медиумите...................
Во кале беше полиижчка игра, исто се винови и тие *3000* мажи и тие 200-250 бебиња со колички..............
--- надополнето: 8 септември 2012 во 23:39 ---
Па 20% од вашите печалбари се во затвор не дека згрешиле нешто него од банални причини кој поминал на црвено кој плукнал па во ќорка.Сигурно не ги пикнале во затвор пошто продавале дрога,оружје,проституција скраја да е вие не сте таков народ.
--- надополнето: 8 септември 2012 во 23:28 ---

Па не и не сакам Чајна да ми ја врати него сакам правда,ако бојкотирате попис со амерот Рикер да се појави и кинезот Чеин.Ме сваќаш?Тек тогаш ќе биде ферка.А вака одма плачете кај рикер и овој попува како било или барем си мисли дека е у УСА.
Навистина ме зачуди, ако те видаат твоите соародници ќе те сметаат како предавник и безрбетник што толку мал процент си давал на албанци во странски затвори........
Секоја чест, јас очекував дека ќе пишеш 90% ама изгледа си скршнал од државната идеологија...........

Ние не бојкотиравме потпис, не ги контролираме ние институциите, туку вие........

V

viktora

Гостин
Зошто спомнуваш инциденти бре другар, не можеш да судиш цела нација по инциденти, ако еден албанец убил некој кинез според тебе албанците правеле геноцид над кинезите.....
Не е во ред да генерализираме, и јас можам да кажам дека сите вие ги силувате децата и сте педофили..............ама јас тоа не го правам..........
Спомнуваш само примери кога албанци тепале македонци (сепак детски инциденти) а не ги спомнуваш случаевите каде албанците се претепани од поголема група од македонци(јас сум јадел таков ќотек ни крив ни должен), а верувај има и такви случаеви, но во вашите медиуми не се објавуваат такви вести...................со еден збор сте манипулирани, сакаат да се чувствувате угнетени и сакаат да се побуните, затоа цело време креираат мали кризи кои ги контролираат со помош на медиумите...................
Во кале беше полиижчка игра, исто се винови и тие *3000* мажи и тие 200-250 бебиња со колички..............
Е па другар со тие мали инциденти етнички ни се исчисти северозападна македонија а не од паричките демек слатки ни биле.
Едно е педофил,но друго е да ја тртиш фамилијата за да ти рипна наталитетот како что некои правеле порано.Досега дали 20 случаеви на педофили имало но колку инцести има кај вас што ми се гади и да ги спомнам.
Трето,за тепачки имало и ќе има и јас сум јадел ќотек од Албанци и они јаделе од мене ништо страчно,но да се случат преку десет инциденти во денот не е тепачка него заплашување на Македонците во реоните каде се малцинство со намера да се одселат и повторно да се најде некој паметен и да кака дека паричките биле слатки.
--- надополнето: 8 септември 2012 во 23:48 ---
Навистина ме зачуди, ако те видаат твоите соародници ќе те сметаат како предавник и безрбетник што толку мал процент си давал на албанци во странски затвори........
Секоја чест, јас очекував дека ќе пишеш 90% ама изгледа си скршнал од државната идеологија...........
.
Се уште не се фатени во бегство се:)
Ние не бојкотиравме потпис, не ги контролираме ние институциите, туку вие........
Ајде бе,па зошто не можат да се изгласаат еден куп закони со бадентер пошто ние ги имаме институциите како министерството за одбрена?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Според кого се докажува???
според латас, според миленко, според тебе???????????????????
Според вашите дела.Никако да си ги смените работите.Не ми беше невообичаено што староседелските илири/шќиптари ги бие глас(не,не од медиумите) за нивните "добри дела".Teпање деца,палење македонски знамиња,заплашување македонци да се иселат,провокации на стадиони........

Овде ги изоставувам добрите репутации на дилање оружје,дрога,човечки органи,жени,деца.......не за друго,не можам да пишувам цели есеи за добрината на белокапците.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
А бе ти се заебаваш какви слатки пари,па кој се збогатил на тој начин.Па знаеш ли ти колку е еден стан во чаир?30.000 евра а во Аеродром,Карпош или Центар?80.000 евра.Па кој е будала да продава за стан од 80 квадрати за 30.000 и да купува помал од 40-50квадрати за 80.000евра?
Прост пример на етничко чистење е со полицаецот кој застрела двајца во Гостивар.Овие му нуделе пари а тој неќел па морал да пука да не му ги пикнат со сила во џеб.
Ти си будала или сакаш да направич некој друг будала?
И кој се селел во Скопје за да остане Македонски град?100.000 Албанци наспроти 500.000 Македонци???Дечко следниот пат пред да постирач прочитај си го два пати текстот па постирај.
А,и за дивјаци само еден народ се на балканов погоди кој?
--- надополнето: 8 септември 2012 во 22:48 ---

За да не помислиш дека од инает кажувам ДИВЈАЦИ или од омраза еве еден прост пример ЗОШТО ДИВЈАЦИ:

Кога Тито и Хоџа разговарале Тито го прашал зошто не ги отвори границите за Албанците и му рекол:
Зошто не ги пуштиш надвор еве види моите идат и праќаат пари,печалат.Хоџа рекол:
Твоите се како пчели идат собираат мед и се враќаат назад со медот,но моите се како оси ако ги пуштам се ќе запустат.
;)
Правиш муабет со некој батка кој нема основни познавања....
Македонија била република со устав од 1972
http://forum.kajgana.com/threads/Македонија-внатрешни-случувања-генерална-дискусија.58910/page-412#post-5244629
(не е важно што веруваш ти)
мојот потпис е за таквите ко тебе...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Тоа е тоа.

Северно Косово е уште едно од низата сепаратистички области како Баскија,Чеченија,Северен Кипар,Северен Ирак,Абхазија,Јужна Осетија,Јужен Судан,Источен Тимор.

Dardan-ia какво е чувството кога вам ви се случува УЧК?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
http://srbin.info/2012/09/kfor-opkolio-srbe-blokirani-svi-al/

Члан општинског већа у Лепосавићу Зоран Милојевић изјавио је да је Кфор јутрос блокирао све алтернативне путне правце у општинама Лепосавић и Зубин Поток.
алтернативни премини = диви нелегални премини , каде се пренесува се и сешто.

Мора да се контролира секој србиј што влегува на граница , со цел да се спречи внесувањето на оружје и влез на криминалци кои потоа ги напаѓаат службениците на Косово (албанци , срби , странци).
--- надополнето: 10 септември 2012 во 13:45 ---
Тоа е тоа.

Северно Косово е уште едно од низата сепаратистички области како Баскија,Чеченија,Северен Кипар,Северен Ирак,Абхазија,Јужна Осетија,Јужен Судан,Источен Тимор.

Dardan-ia какво е чувството кога вам ви се случува УЧК?
Супер е чуството , како испорачано , без никакво насилство од страна на албанците , а гледај како кукаат србите , убаво ми е чим ги гледам вака , тешко им е , не се сигурни , не знаат што ги пречекува утре , дали Србија ќе го признае Косово , дали и понатаму ќе бегаат во Војводина оставајќи им го Косово на албанците ... тешко им е.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
алтернативни премини = диви нелегални премини , каде се пренесува се и сешто.

Мора да се контролира секој србиј што влегува на граница , со цел да се спречи внесувањето на оружје и влез на криминалци кои потоа ги напаѓаат службениците на Косово (албанци , срби , странци).
--- надополнето: 10 септември 2012 во 13:45 ---

Супер е чуството , како испорачано , без никакво насилство од страна на албанците , а гледај како кукаат србите , убаво ми е чим ги гледам вака , тешко им е , не се сигурни , не знаат што ги пречекува утре , дали Србија ќе го признае Косово , дали и понатаму ќе бегаат во Војводина оставајќи им го Косово на албанците ... тешко им е.
Значи нема никаков проблем Северно Косово да ти биде Чеченија,Баскија,Северен Ирак *внеси сепаратистичка област тука*

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Инцидентите на северот на Косово , политичка и криминална борба

Последните инциденти на северот на Косово се заради борба меѓу србите за управување со институциите на тој дел ( болниците , факултетите , чистоќа , водостопанство ...) , како и заради криминални причини.

Со промената на власта во Београд , се зголеми и борбата меѓу србите од различните групации.

Ова го изјави директорот на Директоратот за одбрана и спасување во состанокот на Комитетот за безбедност на Митровица.

Но според него и покрај овие инциденти , општата безбедноста состојба е мирна.
--- надополнето: 10 септември 2012 во 14:03 ---
Значи нема никаков проблем Северно Косово да ти биде Чеченија,Баскија,Северен Ирак *внеси сепаратистичка област тука*
Сеуште србите не покажаа дека се спремни тој дел да го претворат во Чеченија ... за да го претвориш во Чеченија треба да бидеш спремен да дадеш живот.
Пошто нема такви случаи , тогаш констатацијата дека србите повише се борат меѓу себе него со албанците , е ОК.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
На двојицу Срба из села Осојане на Косову непознате особе синоћ отвориле ватру. Нема повређених, рекао је РТС-у један од нападнутих Срба, Милован Остојић.
Линк

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.167
Северниот дел на Космет не е никаква сепаратистичка област.
Тоа е мамецот што ни го сервираат Западњациве на кој ние треба да се фатиме.
Космет е составен дел на Србија и помеѓу Космет и останатиот дел на Србија нема и не смее да има граница,туку тоа е само административна линија.
Помеѓу Космет и останатиот дел од Срббија нема и никогаш нема да има гранични премини туку само контролни пунктови на административната линија.
Северниот дел на Космет не сака да живее под окупација на Западњаците и нивните слуги албанците,туку сака да биде слободен како и останатиот дел од Србија.
Исто тоа сакаат да го имаат и останатите слободни енклави на окупираната Косметска земја а се населени со Срби како што се Косово поле,Штрпце,Горанците на Шара, и Јужното поморавје.
Тоа што сега КФОР и албанците го прават е обид за окупација и на тоа парче слободна земја на Космет.
Инвентивноста на западниве циници и нивните папагали е сведена на нула кога излегуваат за приказни за некакви криминнални пресметки и тоа пази богати меѓу србите.
пПа тие срби на северниот дел на Космет се едвај педесеттина илјади,па тие сите се знаат меѓусебе,сите се меѓусебе некој поблиски и подалечни роднини.
Навистина западново безобзирно лажење некогаш е толку трагикомично да човек не знае дали да се смее или плаче.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Сеуште србите не покажаа дека се спремни тој дел да го претворат во Чеченија ... за да го претвориш во Чеченија треба да бидеш спремен да дадеш живот.
Пошто нема такви случаи , тогаш констатацијата дека србите повише се борат меѓу себе него со албанците , е ОК.
А што ако станат како чеченците?

Океј,еве не мора како нив,што ако станат како баскијците со бомбашки напаѓања врз полицијата и војската+со политичка партија која се залага за отцепување?
--- надополнето: 10 септември 2012 во 14:59 ---
Во Куманово на пример македонец продава куќа минимум 100000 евра и оди на другиот крај на куманово каде е празно но има улици со асфалт и семафори и евтина земја за купување.........
Вие сами си бегате затоа што сте ксенофобични...................
Во чаир веќе албанците се мнозинство нормално дека ќе падне цената.......
А тие 80000 не идат кај албанец туку кај македонец...............
Тоа во гостивар е прост примерок на македонски полицаец кој може слободно да убива албанец и веднаш без судење без истражување да се пригласи како невин, ама веќе таа песна не може да се пее како порано кога се убиваа албанци и никој не реагираше...........

Тие 500000 македонци сигурно не биднаа толку со природен наталитет.......
Колку што знам Јаќим е сеуште во притвор,од февруари досега има поминато 8 месеци во ќорка.Ќе видиме на судењето што и како ќе биде.
--- надополнето: 10 септември 2012 во 15:03 ---
Не сме посилни но сме поконсолидирани.............
Ако албанец го сторил тоа во смилковци јас самиот би му пресудил смртна казна, но албанците немаат корист од убиство на деца......
Сме биле, сме и ќе бидеме племе но никогаш и нема да бидеме ксенофобични,кукавици, плашивци, нарцизоидни, хистерични како вас
Ванчо Јосифовски и децата од Гораждевац не се согласуваат со тебе.

Патем Албанец никогаш не се дрзнува да се бори еден на еден,за нив ферка е кога се 4 на 1,е тогаш се гледа колку се древните белокапци храбри.А Арачиново 2001 беше доказот на кукавичлукот на УЧК кога избегаа со автобуси со помош на НАТО.А да,што бидна со тоа не стереотипизирам-или тоа ти падна маската?

Kajgana Shop

На врв Bottom