Скроз те разбирам и се сложувам дека е невкусно свиркањето и јас не би свиркал. Али веруј нив к.р ги боли дали на нас ни е невкусно, на пример секоја недела што кршат прозори на некоја црква, или секој втор ден што напаѓаат деца по автобуси или пак, што мислиш, дали они се ставија во наша кожа кога ги гледавме тука по улици и на форум како бараат слобода за убијците на децата за Велигден? Дали око им трепнува за сите вакви работи? Па побогу, не зборам ја за субјективни нешта, имаме список со линкови и останато, на еден куп нешта кои ни ги приредуваат оваа година.... Друже, не вреди политичка коректност. Знам, сум пробал и сум бил таков.
Иако никогаш не би свиркал, како вчера што правеа, сепак во потполност го разбирам револтот на свиркачите, тој акт е ништо, трошка, во однос на тоа што Албанците ни го прават. Таквите кои на вакво свиркање приговараат, а ги затвораат очите пред далеку по флагрантните и пофреквентните дејствија на Албанците (како што се плус инфо), тие се нашата најголема пречка, за да го решиме проблемот.
Грујо пали вечни огнови, додека муџите му палат цркви. Нема гајле, идат избори, па ќе видиме...
Кој к.р вакви помпезни македонски прослави, кога на два километри од нив Македонецот не може децата надвор да ги пушти да си играат, само затоа што се родиле како Македонци? (нешто што не можат да го сменат)
мачкање очи
Албанците ја усраа цела соба, сеа ја ќе имам грижа на совест, затоа што ми паднала една трошка на тепихот....
После оваа година, помина тој филм на градење заеднички бла, бла, бла... За мене ќе има заедничко градење, коа ќе се наплатат сите сметки.