Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
H

HoT IcE

Гостин
Џетсетерот убаво објасни и остави добра поента во негов пост, не ми е јасно зошто неговата поента се извртува од страна на одредени членови, со жив зор будали се прават, ако не ви одговара не го цитирајте, човекот објасни како што е.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Поглуп ти е контрааргументот против мојот глуп аргумент.
Ај да споредиме во последните 9 години тогаш?
Демек: не е Арсен таков, ене, две години купува докажани играчи.
Јас си го „обележав“ како таков (политиката негова на создавање играчи) на ниво на неговата кариера во Арсенал, не ќе се зафаќам сега за последните 48 часа од ланскиот трансфер период.
Епа твојот контра-контра-аргумент е уште поглуп затоа што очигледно не ја познаваш доволно историјата на Арсенал.
Знаеш ли кога Венгер започна да купува претежно млади играчи? 2004-та.
Знаеш ли зошто? Започна да се гради новиот стадион за кој беа платени 600 милиони фунти.
Се надевам ти се разјаснија некои работи.
Па дури и да не сум во право, и да е лоша трансфер политиката на Венгер, историјата кажува дека е 10 пати подобра и поефикасна од трансфер политиката на Ливерпул, која последниве години е очајна и безидејна.

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
Поглуп ти е контрааргументот против мојот глуп аргумент.
Ај да споредиме во последните 9 години тогаш?
Демек: не е Арсен таков, ене, две години купува докажани играчи.
Јас си го „обележав“ како таков (политиката негова на создавање играчи) на ниво на неговата кариера во Арсенал, не ќе се зафаќам сега за последните 48 часа од ланскиот трансфер период.
Robi Kin , Akvilani,Kerol,Dauning,Henderson so deka gi kupi ovie Liverpul so Air vide od niv

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Епа твојот контра-контра-аргумент е уште поглуп затоа што очигледно не ја познаваш доволно историјата на Арсенал.
Знаеш ли кога Венгер започна да купува претежно млади играчи? 2004-та.
Знаеш ли зошто? Започна да се гради новиот стадион за кој беа платени 600 милиони фунти.
Се надевам ти се разјаснија некои работи.
Па дури и да не сум во право, и да е лоша трансфер политиката на Венгер, историјата кажува дека е 10 пати подобра и поефикасна од трансфер политиката на Ливерпул, која последниве години е очајна и безидејна.
Да, веројатно Уенгер купува младиќи од тој период. А таа политика го донесе Арсенал на „ова дереџе“. Јас за таа политика зборувам, таа политика што сега е ефективна за тимот. И трае 8 години, нели?
Јасни ми се работите: озбилен премиерлигаш гради тим за подоцна да го продаде, се во цел на поголема заработка.
Тоа озбилен преоѓа, полека но сигурно во наводници.
Оти, никој озбилен тим не би скиснал толку години без да се потруди да смени некои работи.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Цело време сите зборат како тоа газдите на Арсенал праеле пари.
Кој праи пари бре?
Дали сте вие свесни дека никој не зема пари од Арсенал освен по основ на плата?
Нема дивиденди, не се дели профитот аман

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
А интересно е како сите се обидуваат да го оправдаат својот (омилен) тим, со тоа што ќе го нападнат мојот (омилен) тим.

Заградите се заради тоа што ни јас ни вие немаме тим.

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
Да, веројатно Уенгер купува младиќи од тој период. А таа политика го донесе Арсенал на „ова дереџе“. Јас за таа политика зборувам, таа политика што сега е ефективна за тимот. И трае 8 години, нели?
Јасни ми се работите: озбилен премиерлигаш гради тим за подоцна да го продаде, се во цел на поголема заработка.
Оти, никој озбилен тим не би скиснал толку години без да се потруди да смени некои работи.
Објасни ми ја политиката на Ливерпул ти не соли памет за политиката на Арсенал кажи Ливерпул шо политика имат Купиго 30 продај го 5 милиони таа му е политиката

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Цело време сите зборат како тоа газдите на Арсенал праеле пари.
Кој праи пари бре?
Дали сте вие свесни дека никој не зема пари од Арсенал освен по основ на плата?
Нема дивиденди, не се дели профитот аман
Кај одат парите, ако можеш во кратки црти да ми посочиш.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Кај одат парите, ако можеш во кратки црти да ми посочиш.
Дел за кредитот,дел за плати,дел за трансфери,дел у банка,за црни денови :)
Има секоја година детален извештај за финасиите на клубот.Единствен профит кој може да го направат акционерите е да ги продадат акциите за повеќе пари.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Целиот муабет ти паѓа во вода затоа што Арсенал нема заработка.
Тоа се обидувам да ти го објаснам цело време, профитите од трансферите не одат во нечиј џеб, туку одат во отплаќање на стадионот.
Мал баксуз е што најголемата инвестиција во историјата на Арсенал дојде во време кога за 2-3 години платите се дуплираа а трансферите се триплираа.

Член од
24 октомври 2011
Мислења
222
Поени од реакции
224
Гледам цело време се препуцавате кој тим бија,подобар играч кој бија подобар, кој има повише паре, кој продава играчи, кој ма повише трофеии и сл... Ви навивате за тим што има повише трофеи или тим кој га сакате навивате за њега затој што нешто ве повржуе сс њега? Ја навивам за Арсенал и не ми смета што нема титула сакам ама нема и не можу туј ништо да смену, можу само да се курчу на овј форум сс мој тим кд победи, и се праву навивач а на утакмицу на Арсенал не сам отишаја никад? Заебете ги тија тимови, имамо си и ми наши у мкд ако сви заедно почнемо да га следимо и да давамо подршку друго ќе е, туј ќе има право ривалство, и ќе можете да следите сваку утакмицу и да се кажете дека сте навивачи!

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Џетсетерот убаво објасни и остави добра поента во негов пост, не ми е јасно зошто неговата поента се извртува од страна на одредени членови, со жив зор будали се прават, ако не ви одговара не го цитирајте, човекот објасни како што е.
еден мал reality check за тебе - ова е форум (ако не ти станало јасно до сега), тука се дебатира , цитира, разговара и сл. Ако имаш да кажеш нешто паметно кажи, а не само колку да се збори.
Незнам што чудо ќе беше ова, политиката на Арсенал да ја знаат најмногу фанови на други клубови и "загрижено" деноноќно да дебатираат само за него;)

Од една страна не го сметате за топ клуб, не е фаворит за титула во ПЛ, не е фаворит за ЛШ, а од друга страна од уста не го извадивте (ова не се однесуваше лично за тебе туку за поголемиот дел од дискутантиве тука)

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Целиот муабет ти паѓа во вода затоа што Арсенал нема заработка.
Тоа се обидувам да ти го објаснам цело време, профитите од трансферите не одат во нечиј џеб, туку одат во отплаќање на стадионот.
Мал баксуз е што најголемата инвестиција во историјата на Арсенал дојде во време кога за 2-3 години платите се дуплираа а трансферите се триплираа.
Потенцирав поголема заработка. Значи, тимот треба да заработи. Откако ќе заработи - ќе прави со парите „она што треба да прави“. ВО случајов, ете, Арсенал требало да враќа кредити, да отплаќа стадиони.
Со зарботка, ќе плати. Со поголема заработка, ќе плати повеќе (побрзо).

Сакаш да кажиш дека ако дома ти плаќаш струја, вода, интенет, парно... ти не заработуваш пари?!

А стадионот на Арсенал (ако веќе не е исплатен, баго мајката толку пари досеа), ќе се исплати.
Доколку оваа политика на Венгер продолжи и понатаму, ќе следат уште поголеми заработувачки, пошо и динамиката на големи пари (за кои Венгер се буни) би продолжила.

Tогаш, уште повеќе пари за тимот, овојшпат ЧИСТИ пари.

Тоа е тоа.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.363
Поени од реакции
12.779
Дајте жити се нека ја објасни некој политиката на Арсенал,да им се разјасни на сите кои не се запознаени.Ме мрзи да пишуам реферати...

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Гледам цело време се препуцавате кој тим бија,подобар играч кој бија подобар, кој има повише паре, кој продава играчи, кој ма повише трофеии и сл... Ви навивате за тим што има повише трофеи или тим кој га сакате навивате за њега затој што нешто ве повржуе сс њега? Ја навивам за Арсенал и не ми смета што нема титула сакам ама нема и не можу туј ништо да смену, можу само да се курчу на овј форум сс мој тим кд победи, и се праву навивач а на утакмицу на Арсенал не сам отишаја никад? Заебете ги тија тимови, имамо си и ми наши у мкд ако сви заедно почнемо да га следимо и да давамо подршку друго ќе е, туј ќе има право ривалство, и ќе можете да следите сваку утакмицу и да се кажете дека сте навивачи!
Долго време „аргумент“ за одбрана на Арсенал беше се што е поврзано со парите и стадионот, така да.

Инаку, мене ме заболе за мак. првенство, мак спорт, мак фудбал, и мак тимови. Никогаш во животот нема да навивам за никој македонски тим доколку би играл против Ливерпул, а и општо....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom