- Член од
- 8 октомври 2009
- Мислења
- 777
- Поени од реакции
- 383
Според сликата на профилот мислам дека поправа точаци.Da pogodam sto biznis e....... kompjuterski servis t.e ( prodavnica za kompjuteri)
Според сликата на профилот мислам дека поправа точаци.Da pogodam sto biznis e....... kompjuterski servis t.e ( prodavnica za kompjuteri)
А дека има дуќани за по 5000 евра ?? дуканче од 15 квадрати минимум 20 000 евра во Кочани неможеш да најдеш,а да не збориме па за скКупуваш дуќан/простор на интересно место,а потоа го изнајмуваш - правиш парите да работат за тебе и секој месец имаш прилив на пари - актива,додека во меѓу време си одиш на редовна работа некаде за редовна плата. Со текот на времето ќе имаш чист кеш да го направиш истото само ќе вложиш во по голем објект и слично.
Или парите работат за тебе или ти работиш за пари.
sosem si vo pravo i zatoa ako sakas ke te zapoznam so tatko mi, toj se obiduvase so taa rabota , kako hovi , ama nekako ne mu uspea, ednostavno ne bivase i tolku , a pokasno stana i po malku alergicen na ubod od pcela, taka da sosem go batali toa, taka da i sega sandacite se na tavan , tuku , mene nekako poveke me nteresira cuvanje kokoski , ama kako trgovec sum za nikade ( vo vrska so jajcata) (Види и како хоби можеш да го работиш колку да се релаксираш. Сега некој сака да планинари, некој да вози точак, некој да лета со параглајдер. Ама од сите овие само од ова хоби имаш некој финансиски ќар. И да под хоби се подразбира ако имаш неколку сандаци.
Сега една проста математика ке направам па ако грешам нека ме поправи wolfs пошто е каде каде поискусен од мене во пчеларство. Сам можеш да гледаш некаде околу 30 сандаци без некој поголем проблем. Да земиме во просек некој дека од нив ке извадиш 10 кг од секој што значи 300 кг мед и да го дадеш на големо по 2 евра тоа ти се 600 евра годишно. Се разбира 10 кг го зедов како некој минимум и тие 2 евра пак се некој минимум за на големо, но сепак математиката е таа. Ако го даваш на мало цената е 200 денари или тука некаде или 3.2 па така тие 600 евра стануваат не цели 1000 евра што како дополна на домашниот буџет воопшто не се занемарливи средства. Е сега наместо 10 кг што е ништо од сандак, просекот е 20 кг а во добри години можи да оди и до 40 кг. Се разбира може и да добиеш 0 кг ама некогаш и така иди.
Јас знам пчелари кои имаат 200 сандаци. Е тука има бааѓи работа ама пак и парите воопшто не се за потценување.
Идејата е убава, но...Купуваш дуќан/простор на интересно место,а потоа го изнајмуваш - правиш парите да работат за тебе и секој месец имаш прилив на пари - актива,додека во меѓу време си одиш на редовна работа некаде за редовна плата. Со текот на времето ќе имаш чист кеш да го направиш истото само ќе вложиш во по голем објект и слично.
Или парите работат за тебе или ти работиш за пари.
Vo Amerika a duri i vo sosedna Bugarija ima t.n. REIT(Real Estate Investment Trust) investicioni fondovi koj kupuvaat nedviznosti od trgovski centri preku stanovi pa do sumi i nivi. Del kotiraat na berza isto kako obicni akcii. Mozes da vlozis kolku sakas nema minimum. Dolzni se minimum 90% od profitot da ti go dadat kako dividenda (se vika distribucija) obicno distribucijata e okulu 10% od cenata. Plus imas apricijacija na kapital. Prekrasna rabota se steta sto vo MK seuste ne e zakonski regulirano toa. So niv trguvam vekje podolgo vreme i se pravi dobar pofit. Ne mora da se zamasas so kiracii kupuvanje odrzuvanje i drugi gluposti. Ama malku treba da razbiras kako funkcioniraat fondovite i kako se procenuvaat dali se potceneti ili precenti. Najubavata rabota e sto se epten likvidni za 2 sekundi se kupuvaat i prodavaat i nemaat minimum vlez. Stavas kolku sakas i koga sakas pari vo nedviznosti. Plus imas golema distribucija na rizik geogravski i vo razni vidovi na nedviznosti. A ako ti e strav od mismenagment na fondot imas ETFs.Идејата е убава, но...
1. Со 5000 евра дуќан не купуваш. Потребна е многу поголема инвестиција, како што кажа и колегата погоре. А, кога ќе го купиш, доста време ќе треба да си ги повратиш парите.
2. За мене, таква инвестиција би била во ред, ако имаш веќе среден живот, па дошла некоја пара од некаде и ајде... нека биде дуќан и нека капнува понешто.
Pokraj drugite brokeri koj gi koristam imam iskustvo i so fxlider i mozam da vi posocam deka imaat odlicna poddrska, amo neznam kako funkcionira poddrskata za demo klienti zatoa sto direktno otvoriv realena smetka a za realnata poddrska nemam zabeleski dosega.
Имаш 18 години. Ова ти е прв пост на Кајгана и одма за коцка - комар.... Бравос - ќе те биде!Нешто не толку поврзано со темата...
Со 20-30 евра можете да ја "пробате" среќата со Roullet-от (на онлине казината) , на се и сешто се фрлаат пари, пробајте го и тоа, за мене е тоа повеќе од сигурно, а сигурно сте слушнале веќе за тоа што и како оди. Само да ве навлечам малце, се праваат и до 100 евра за 10 мин, проверете пред да пишете нешто.
Хахах, ние сме напредна генерација, се коцкаме уште од мали. LOL. Не, шала на страна, на спортска се дава по 100 ден дневно може да се одвои за ова да се проба, никогаш не знаете кај ви е среќата. Е сеа иде таа: "Од коцката никој аир не видел", да, ако не знаеш кога е доста. Aко некој не слушнал за ова нека пише пм, ќе му објаснам у кратки црти. BTW: Фала, добро ве најдов.Имаш 18 години. Ова ти е прв пост на Кајгана и одма за коцка - комар.... Бравос - ќе те биде!
БДВ Добредојде!