Поука на денот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување
Аха, во претходната ти Поука, на денот си се думал запиркаи дали ќе клаиш:icon_lol:
Запирката е исто што и нулата, стави ја на погрешно место и можеш лошо да си поминеш :)
Woman, without her man, is nothing.
Woman: without her, man is nothing.

Запирката е исто што и нулата, стави ја на погрешно место и можеш лошо да си поминеш :)
Woman, without her man, is nothing.
Woman: without her, man is nothing.

Не знам дали е оф топик, мислам дека сепак не е:):
Зошто на некоја „даљинска механика“ на пример (даљинскиот де:icon_lol:) - паралело се наредени броевите 1-2-3, подолу 4-5-6, па подолу 7-8-9? Додека вертикално стојат 1-4-7, среде 2-5-8-0, па 3-6-9.
Болдот ако можеш малце да го елаборираш во „тој“ смисол ако сакаш, или можеш, или и едното и другото:):cool: ? Може е интересно прашање.
--- надополнето: 4 септември 2012 во 15:07 ---
Или, е неинтересно: сепак, за 0-та се работи...

Од сите религии во светот, само науката е конструктивна религија, сите други се деструктивни.

Нели освен егото не постои друго Јас?

Постои Алтер Его.
--- надополнето: 4 септември 2012 во 18:48 ---
Од сите религии во светот, само науката е конструктивна религија, сите други се деструктивни.

Науката нема никаква врска со религијата-немојте вака па немаме основ за споредба.

Зошто замараш јас незнам Алтер егото е она скриеното во нас како што милуваат да кажат психолозите Лошиот јас кој мора да биде прикриен поради општествените норми и правила има доста ликови примерим каде алтер егото доаѓа до израз-како ридлер на пример алтер его и нарцизоидност а претходно беше...

Ајде сега остави ме треба со МСН да се замарам, не ме логира-читни го фројд за Егото, мада е уфилман демек се е за секс ама не е така, не верувам секоја наша постапка да е поврзана со сексот.

Зошто замараш јас незнам Алтер егото е она скриеното во нас како што милуваат да кажат психолозите Лошиот јас кој мора да биде прикриен поради општествените норми и правила има доста ликови примерим каде алтер егото доаѓа до израз-како ридлер на пример алтер его и нарцизоидност а претходно беше...

Ајде сега остави ме треба со МСН да се замарам, не ме логира-читни го фројд за Егото, мада е уфилман демек се е за секс ама не е така, не верувам секоја наша постапка да е поврзана со сексот.
И не е... претерал малце Фројд... али и за многу работи пак имал право, ако ништо друго бил почеток на многу други гранки во психилогијата... Мада да и он имал фобии многу... посебно бил опседнат со сексот, барем ја така мислам оти се му се базирало на тоа, значи морал он да тргне од самиот себе си затоа и тоа го тврдел, не за џабе никогаш не дозволил никој да му направи анализа него...:) Значи и он бил малце швркнат...:pos:

Причината за тага е копнежот на Едното кон Мноштвото, или на Мноштвото кон Едното. Ова исто така е и причина за радост. Но копнежот на еден кон друг е полн со тага; неговиот почеток е глад, и неговата смрт заситеност. Копнежот на молецот кон ѕвездата барем го чува од
заситеност.
Гладувај ти, О човеку, за бесконечното: биди незаситен за конечното; така на Крајот
ќе го растргнеш конечното, и ќе станеш бесконечното.
Биди ти поалчен и од ајкулата, поисполнет со копнеж од ветерот помеѓу боровите.
Исцрпениот аџија се бори; заситениот аџија запира.
Патот свртува нагоре: секој закон, целата природа мора да се надмине.
Направи го ова со доблеста на ТОА што е во тебе пред кое законот и природата се само сенки.

ΚΕΦΑΛΗ ΜϜ

Remember, we are all affecting the world every moment, whether we mean to or not. Our actions and states of mind matter, because we’re so deeply interconnected with one another. Working on our own consciousness is the most important thing that we are doing at any moment, and being love is the supreme creative act.

~Ram Dass

Remember, we are all affecting the world every moment, whether we mean to or not. Our actions and states of mind matter, because we’re so deeply interconnected with one another. Working on our own consciousness is the most important thing that we are doing at any moment, and being love is the supreme creative act.

~Ram Dass
:cuc:

Ах Атеисту, атеисту... знаев дека си повеќе шаман и паган отколку атеист...:D

398506_10151094076161359_641298803_n.jpg

Јас сум НЕВЕРНИК.
Не верувам во никаков Господ.
Се распраам со луѓе шо веруваат и дебатираме со саати.
Ја користам секоја можност ја докажам мојата теза.
Плукам по Црквата(на драго срце).
И?
Живеам ли во пекол на Земјата?
Хмм...не би рекол.
А ни останатите како мене.
А има не има многу.И баш ни е фино.
Јас не сум некој голем верник ама мислам дека во Библијата парафразирано пишува дека на тие што богохулат Бог им ги казнува поколенијата.

Оче наш кој си на небесата.
Нека се свети името Твое ,нека биде вољата Твоја, нека дојде царството Твое, како на небото така и на земјата....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom