Поука на денот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување
А кој е овој V.V.V.V.V. ?
Yahveh?
Еден од петте карактери во светите книги на Телемата: Adonai, Magister, V.V.V.V.V, Adept & Scribe
“Adonai spake unto V.V.V.V.V., saying:” Since I do not want to get into metaphysical minutia in this essay, for simplicity’s sake Adonai can be be understood as “God,” and “V.V.V.V.V.” is a name for the Master of the Temple, a very advanced Adept. Liber LXV therefore begins with this lesson from God to the Adept.

"Because all things are perfect in themselves, we obviously do not need any kind of God or guru to bestow redemption, liberation, or initiation upon us: the aspirant need only clear away the cloud-veils of ignorance around her Star, and the True Self will leap up within her awareness and burn away all division and limitation." -IAO131

"Because all things are perfect in themselves, we obviously do not need any kind of God or guru to bestow redemption, liberation, or initiation upon us: the aspirant need only clear away the cloud-veils of ignorance around her Star, and the True Self will leap up within her awareness and burn away all division and limitation." -IAO131
Нели освен егото не постои друго Јас?

Чија поука е?
Штом сум ја постирал јас, значи за мене е пука, за кого да биде......?

П.С. Имаш опција - "приватна порака", ако ти е за муабет, прашања, критика или било што слично, искористи ја таа опција.

Штом сум ја постирал јас, значи за мене е пука, за кого да биде......?

П.С. Имаш опција - "приватна порака", ако ти е за муабет, прашања, критика или било што слично, искористи ја таа опција.
Што фали вака?:)
Ако не сакаш не одговарај у крајна линија, никој не те тера.....нема везе.

Што фали вака?:)
Ако не сакаш не одговарај у крајна линија, никој не те тера.....нема везе.
Не е работата дали сакам или не тебе да ти одговарам. Пиши ми порака ќе ти одговорам ако е за тоа.
Поради вакви "муабети" на крај се заборава што била и темата и поентата и се се сведува на чат разговор или препирање и мерење пениси кој е попаметен.
Затоа сите теми се уништени и наликуваат на........евтини чаршиски муабети.

„О, вистино, -ветувањето било лага- , па...ааа...не ти ветувам дека сум искрен кога те довикувам“:icon_lol:: Претходново е резултантниот концепт на императивотo_O

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom