Поука на денот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување
,, seta blagodarnost mu pripaga na Allah, (bog) gospodarot na svetovite ,
slaven si gospodaru nas i seta blagodarnost tebe ti pripaga .
svedocam deka nema drug bog osven tebe , tvojata proska ja baram i tebe ti se kaam.opstiot dobrotvor milostiv, vladatel na sudniot den , tebe te obozavame i samo od tebe pomos barame, , upati ne na pravit pat , po patot na onie koi si im gi dal svoite blagodeti, a ne po patot na oni od koi ti si im se razlutil , nitu po patot na onie koi zalutale.. amin..

Амен...
Нека Луцифер биде со мене и нека ме води низ формите на постоење... му ја давам душата нему да ми го исполни живото со изобилие, дните со блудство исполнети и во заборавот на црвеното вино ко крв прелеано нека се точи среќата на грешниците за светците да ги видат своите празнини и да ги вкусат земските убавини...
Зошто ни Луцифер постои ниту пак Богот спротивставен на него... само напазно се овие зборови...
Си ја враќам душата своја во фантазии предадена... свеста обновена во ралноста преродена... ниту пекол, ниту рај... делузии...дивизии... во дворот на мајкат пририда се радуваш, неорграничен и раскошен... зелено, сино и црвено се е прелеано...
Амен...

Амен...
Нека Луцифер биде со мене и нека ме води низ формите на постоење... му ја давам душата нему да ми го исполни живото со изобилие, дните со блудство исполнети и во заборавот на црвеното вино ко крв прелеано нека се точи среќата на грешниците за светците да ги видат своите празнини и да ги вкусат земските убавини...
Зошто ни Луцифер постои ниту пак Богот спротивставен на него... само напазно се овие зборови...
Си ја враќам душата своја во фантазии предадена... свеста обновена во ралноста преродена... ниту пекол, ниту рај... делузии...дивизии... во дворот на мајкат пририда се радуваш, неорграничен и раскошен... зелено, сино и црвено се е прелеано...
Амен...
Од кој е оваа?
Нова некоја...

Од кој е оваа?
Нова некоја...
Хихихих од мене е... :D да се нашалам малце гледам многу религиозно тргна со поукиве па малце да ја смениме насоката...

Но бидејќи некој природно е привлечен кон Ангелот, друг кон Демонот, нека првиот ја засили пониската врска, нека вториот се прилепи поцврсто кон повисоката. Така рамнотежата ќе стане совршена. Јас ќе им помогнам на моите следбеници; онолку брзо колку што ја постигаат оваа урамнотежена моќ и радост толку побрзо ќе ги туркам. Liber XC

62011_489469264419858_1969724651_n.jpg

Подобро жив него мртов - персонална.

All those We meet in our life are projected components of the wholeness from which We have separated ourselfs, and every single relationship is a path to that wholeness.

The difference between perseverance and obstinacy is that one comes from a strong Will, and the other from a strong won't.

Оние кои знаат да говорат, говорат кратко.- Достоевски

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom