F
Frankie Yale
Гостин
Мики, ти си само за да те пратиме во вселената иначе вака нема шанси да те разубедиме.Ајде сега, Ти понуди ми ЕДЕН научен доказ, дека Земјава се „врти„ околу Сонцето...Ќе можеш?
Мики, ти си само за да те пратиме во вселената иначе вака нема шанси да те разубедиме.Ајде сега, Ти понуди ми ЕДЕН научен доказ, дека Земјава се „врти„ околу Сонцето...Ќе можеш?
Тоа е она, кое за Тебе е претешко за разбирање...Што е сега тоа св. Троица?Објасни ми рационално и ќе се обидам да ти ја срушам догомата.
Не, ниту една од работиве кои ги наброја, не е догма. Една догма веќе споменав, еве уште една: догматот за Мајката Божја.Како не се догми?! Кога на пример вели дека земјата и растенијата на неа се создадени пред сонцето? Тоа не е ли неменлива "вистина"?! Потопот и ноевата арка, не е ли догма?
Може!Мики, ти си само за да те пратиме во вселената иначе вака нема шанси да те разубедиме.
Само да соберам 20 милиони евра, му ѕвонам на Путин и тргаме.Може!
Кога ќе биде то лансирањето?...
Хахахахахахахахахахахахаха, ме изнасмеја. Доборо можам да ти докажам дека Земјата се врти околу сонцето , само треба да земем телескоп и да излеземе да го набљудуваме небото. Ќе забележиш дека другите планети Меркур, Венера , Марс не со движат во целото наше небо туку се движат околу оној светол објект наречен Сонце. Потоа со примене на кеплеровите закони може да се утврди тиочноста во патеките на движење на планетите математички (http://en.wikipedia.org/wiki/Kepler's_laws_of_planetary_motion). Потоа дошол Њутн и со вметнување на F=ma во кеплеровите закони го добиваш законот за гравитаци(кој воопшто не е тешко да се изведе, барем јас можам) , па потоа масата на објектите и низа работи кои се согласуваат дека сонцето никогаш не би можело да се врти околу земјата. Па се до најновите работи кога се испратени телескопи за тоа да го докажат на таквите како тебе кои неразбираат. Уште нешто ќе те прашам , а од кај знаеш ти дека неправиш грешка во овие духовни опити (кои очигледно само ти ги знеш), па може добиваш погрешни резултати ? Можеби те лажат , неможеш туку така да веруваш на секого!Пред се‘, јас не знам, туку верувам. Преку верата-знам, преку верата-разбирам.
А точноста од записите од Светото Писмо се точни, затоа што се:
- од Бога објавени
- од Црквата проверени, прифатени и искуствено докажани, преку духовниот опит.
--- надополнето: 3 септември 2012 во 15:05 ---
Ајде сега, Ти понуди ми ЕДЕН научен доказ, дека Земјава се „врти„ околу Сонцето...Ќе можеш?
Научен доказ дека постои Бог......
Само момент , сега гледам .Научен доказ дека постои Бог.
Море, алал да Ти е! Ме убеди! Ќе напрајме малку од ова и малку од она, и ќе ми стане јасно дека Земјава се вртела околу Сонцето!Хахахахахахахахахахахахаха, ме изнасмеја. Доборо можам да ти докажам дека Земјата се врти околу сонцето , само треба да земем телескоп и да излеземе да го набљудуваме небото. Ќе забележиш дека другите планети Меркур, Венера , Марс не со движат во целото наше небо туку се движат околу оној светол објект наречен Сонце. Потоа со примене на кеплеровите закони може да се утврди тиочноста во патеките на движење на планетите математички (http://en.wikipedia.org/wiki/Kepler's_laws_of_planetary_motion). Потоа дошол Њутн и со вметнување на F=ma во кеплеровите закони го добиваш законот за гравитаци(кој воопшто не е тешко да се изведе, барем јас можам) , па потоа масата на објектите и низа работи кои се согласуваат дека сонцето никогаш не би можело да се врти околу земјата. Па се до најновите работи кога се испратени телескопи за тоа да го докажат на таквите како тебе кои неразбираат. Уште нешто ќе те прашам , а од кај знаеш ти дека неправиш грешка во овие духовни опити (кои очигледно само ти ги знеш), па може добиваш погрешни резултати ? Можеби те лажат , неможеш туку така да веруваш на секого!
А ја, батка, убеден сум дека Ти лично имаш видено кварк, така?Од кај знеш дека библијата е објавена од бога ? А? А? А? Ај докажи ! Ако ти го немаш видено бог , како воопшто знеш дека постои ?
Бујрум доказ што можеш и самиот да си го направиш дома. Врзи за лустерот еден конец, а на крајот на конецот стаи една помаранџа, на пример. Занишај.Ајде сега, Ти понуди ми ЕДЕН научен доказ, дека Земјава се „врти„ околу Сонцето...Ќе можеш?
Не. Тоа е твојата апофенија.Bash i atomot dokazuva deka postoi Bog...
zakonot za 3
Ова не само што е научен доказ за постоење на госпот, туку и длабоко ни го открива неговиот карактер: госпот има смисол за хумор. Научен доказ -- види фриз на професорицата.Научен доказ дека постои Бог.
Конечно некој , што не е инаечија како Мики којшто во едно месот се врти! За ова ќе ти ставам LIKE. Е сега добор, се што кажа жената беше учење на квантна механика, и со тоа веќе сум запознен . Да , вистина е дека принципот на Хајзенбер за неопределнеост нема логика , но во НИКОЈ случај не е неопходно нешто како Бог, самите закони се родиле уште при раѓањето на вселената..Жената го спонма Бог , поради недоволната генијалност на лугето за да ја разберат квантната механика. А генијалци допрва доаѓаат. Дури веќе има и теорија за настанокот на универзумот . Морам да признаам од последнава тема многу сум поттикнат на квантна механика уште веднаш ќе почнам да ја изучувам , па се надевам ќе станам барем приближно колку еден генијалец. Инаку според мое мислење , а и не само мое туку и на Албер Ајнштајн , има нешто погрешно во квантната механика кое треба да се исправи ! Грешка која може потекнува и од Хајзенерг. Како и да е квантната механика функционира прекрасно . Уште веднаш ќе почнам да рамислувам можеби за нова теорија која ќе биде исто така убава како квантна механика , но ќе биде многу пологична. И за крај , овој бог за кој збореше жената , врска си нема со Библијата и Куранот!Научен доказ дека постои Бог.
Да имам видено , јас лично , само не со голо око туку со инструмент . http://4.bp.blogspot.com/-QbsuI7ii71o/T_SYCqhCF6I/AAAAAAAAC5A/r4O_UQxN4N0/s1600/bozon_higsa.jpg , енего мегу цртите е! хахаха хахах Инаку во претпретходното мое мислење ти го негирав твојот очигледен доказ, и ЛЕСНО се докажува дека Земјата врти околу Сонцето ! Прати и ракета некој мала и на неа закачи си телфон да снима и да ти праќа видео .Море, алал да Ти е! Ме убеди! Ќе напрајме малку од ова и малку од она, и ќе ми стане јасно дека Земјава се вртела околу Сонцето!
Аирлија работа...
За разлика од Тебе, јас нудам очигледен доказ дека Сонцето се врти околу Земјава...Ај побиј ја таа очигледност!
--- надополнето: 3 септември 2012 во 16:47 ---
А ја, батка, убеден сум дека Ти лично имаш видено кварк, така?
Да, јас не сум Го видел Бога и не постои потреба да Го видам, оти за мене е сосема доволно што во Него верувам...А верувам во она кое не се гледа а не во она кое е очигледно.
а каков Бог е тој во БиблијаКонечно некој , што не е инаечија како Мики којшто во едно месот се врти! За ова ќе ти ставам LIKE. Е сега добор, се што кажа жената беше учење на квантна механика, и со тоа веќе сум запознен . Да , вистина е дека принципот на Хајзенбер за неопределнеост нема логика , но во НИКОЈ случај не е неопходно нешто како Бог, самите закони се родиле уште при раѓањето на вселената..Жената го спонма Бог , поради недоволната генијалност на лугето за да ја разберат квантната механика. А генијалци допрва доаѓаат. Дури веќе има и теорија за настанокот на универзумот . Морам да признаам од последнава тема многу сум поттикнат на квантна механика уште веднаш ќе почнам да ја изучувам , па се надевам ќе станам барем приближно колку еден генијалец. Инаку според мое мислење , а и не само мое туку и на Албер Ајнштајн , има нешто погрешно во квантната механика кое треба да се исправи ! Грешка која може потекнува и од Хајзенерг. Како и да е квантната механика функционира прекрасно . Уште веднаш ќе почнам да рамислувам можеби за нова теорија која ќе биде исто така убава како квантна механика , но ќе биде многу пологична. И за крај , овој бог за кој збореше жената , врска си нема со Библијата и Куранот!
Лелее ДА . Браво за ова , не ми текна , инаку имам читано!Бујрум доказ што можеш и самиот да си го направиш дома. Врзи за лустерот еден конец, а на крајот на конецот стаи една помаранџа, на пример. Занишај.
Еве како тоа изгледа:
Еве кој тоа прв го направил:
http://en.wikipedia.org/wiki/Léon_Foucault
Еве што тоа значи:
http://imagine.gsfc.nasa.gov/docs/ask_astro/answers/980218d.html
Убавината на науката е што не е неопходно секој повторно да измислува топла вода. Доволно е, ако си скептичен, да го повториш конкретниот опит за да самиот се увериш, наместо слепо да веруваш некому...
...и да немаш скриени агенди и затворени очи, нели?
Очигледно е дека сонцето е всушност бродот на богот Ра кој секој ден од сабајле тргнува во него на пат по неботоЗа разлика од Тебе, јас нудам очигледен доказ дека Сонцето се врти околу Земјава...Ај побиј ја таа очигледност!