Антинаучна литеарура

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Вала јо (пак!)....:icon_lol:

Во Библијата не е наведена ниту една година, камо ли староста од Земјава или од Вселената....

Ааааа, значи, ако припадниците од одредени науки, сложно се договорат дека цифрата од 4,5 милј. години најмногу им одговара (во моментов, нели, дур‘ не се измисли уште поголема цифра...), тогаш таа цифра „аутоматски„ станува вистина, така?....
Затоа се така глатко уфрлени девици што раѓаат, луѓе што живеат во желудници на китови, луѓе со совршени гени, старец кој единствено со покетопки или драгонбол капсули би можел да собере толку животни и храна за истите во арка со наведените димензии, сонце кое се врти околу Земјата, сексуална ориентација наведена како монструозност и така натаму.
Што ќе не чуеш... што ќе не видиш.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
П.С. Античките елини кој го дефинирале атомот како неделив биле филозофи а не научници.
.
Хмммм, ќе речам дека ова до пред малку, не ми беше познато...:sneaky:
--- надополнето: 3 септември 2012 во 11:58 ---
Иако стопати повторена лага почнува да звучи како вистина, никогаш неможе да стане вистина. Тоа што ти и го припишуваш на науката како слабост е нејзината најголема предност, која полека но сигурно ги побива вашите догми.
Наведи ми барем една црковна догма и барем еден научен обид за побивање на догмата....Живо ме занима.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
П.С. Античките елини кој го дефинирале атомот како неделив биле филозофи а не научници.
Иако стопати повторена лага почнува да звучи како вистина, никогаш неможе да стане вистина. Тоа што ти и го припишуваш на науката како слабост е нејзината најголема предност, која полека но сигурно ги побива вашите догми.
Елени хахаха елени... многу паметни ова елениве се прашувам срниве што дефинирале... :icon_lol: Малку да се нашалиме гледам многу на сериозно ја терате работава посебно овој мики каков фанатик е значи...:facepalm:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Наведи ми барем една црковна догма и барем еден научен обид за побивање на догмата....Живо ме занима.
Догма - Земјата и растенијата на неа се создадени пред сонцето. Догма која одамна е побиена, има аргументи на подфорумов за ова колку сакаш пишувано.

Догма - Луѓето настанале од Адам и Ева. Догма побиена од еволуцијата која на ваша жалост е докажана и се случува секојднеавно.

Догма - Целиот жив свет денес потекнува од по две единки кој преживеале на дрвен брод со димензии 137x23x14 метри. Побиено со обичен дигитрон.

Член од
14 април 2012
Мислења
83
Поени од реакции
19
А бе види сеа, многу нешта во науките беа „...доста сигурни...„, се‘ дур не се најде некој уште по мангуп и не рече:„...Луѓе, еве јас имам нова научна вистина...„.

До раниот 20-ти век, физичарите беа убедени во милениумски старата „вистина„ за неделивоста од атомот, која („вистина„) е стара и доаѓа уште од античките елини, ама испадна дека атомот е делив и тоа како...
--- надополнето: 3 септември 2012 во 10:44 ---

А како Ти успева да ги демантираш оние 8 000 г.-ќе напишеш демант и оп-демантирањето е извршено? :confused:
Пеер, ова го пишуваш од инает. Или можеби не ме разбираш. Науката се води и менува според пронајдените докази, и ја нуди најточната верзија , за разлика до податоци ископани до библијата.Збориме за лажот на библијата , а НЕ за науката. Прво , ако сакаш да знаеш , научниците , ама оние вистинските , никогаш не го сметале атомот за неделив дел, туку напротив се интересирале дали е делив или не и така потоа доаѓаат овие револуционерни откритија во 20 век. Ако мислеле дека е неделив тогаш воопшто неамле ни да бараат , ќе верувале во тоа дека е неделив. На истиот принцип работи науката, за разлика од религијата која со 5-6 докази направила верзија на целиот свет. Дури јас религијата би ја нарекол ,,поранешна наука" бидејќи оние кои ја создавале , се потпирале на факти кои секако тогаш не ги познавале добро. Така е напишана библијата како научен труд според тогашните ,,научници" , но напреднувањето на науката го променила тоа.
Тоа со демантирањето е се од претходно. Фактите кои тврдат дека Земјата е стара 4,6 мил. години ги отфрлаат и демантираат тие 8000 г.
--- надополнето: 3 септември 2012 во 12:44 ---
Нешто друго нејасно г. Мики1?
--- надополнето: 3 септември 2012 во 12:51 ---
Уште еднаш да праша да не има некој линк за симнување книги од книжара ,,Откровение" . Секој има право да каже што сака , баш ме интересира што е она што го натерало човека да збори во таа насока , пример со книгата ,, Не за еволуцијата , да за креационизмот" , баш ме интересира дали во книгата има некои факти за негирање на еволуцијата или само измислиле рабои за перење мозок ? Некој (особено Мики), ако има прочитано слободно нека каже на сосем кратко.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
--- надополнето: 3 септември 2012 во 12:44 ---

--- надополнето: 3 септември 2012 во 12:51 ---
Уште еднаш да праша да не има некој линк за симнување книги од книжара ,,Откровение" . Секој има право да каже што сака , баш ме интересира што е она што го натерало човека да збори во таа насока , пример со книгата ,, Не за еволуцијата , да за креационизмот" , баш ме интересира дали во книгата има некои факти за негирање на еволуцијата или само измислиле рабои за перење мозок ? Некој (особено Мики), ако има прочитано слободно нека каже на сосем кратко.
Самиот наслов вика вриштејќи: не ме читај ќе си губиш драгоцено време залудно...

B

Black Guard

Гостин
Елени хахаха елени... многу паметни ова елениве се прашувам срниве што дефинирале... :icon_lol: Малку да се нашалиме гледам многу на сериозно ја терате работава посебно овој мики каков фанатик е значи...:facepalm:
Напиша Елини-не Елени и ти па за една грешка се фаќаш како слеп за стап.

Интересно е што било во право за атомот т.е нивното верување дека материјата е составена од атоми се покажала точна иако не можеле да ја докажат никако-но не можеле ниту да ја побијат.

За разлика од горниот случај Црквата и нивните прикаски се побиени а нивното Лицемерие Откриено, злоделата од минатото а денес кај Исламот имаме инквизиција а во 80% од муслиманските земји следува смртна казна за промена на вера, а во некои дури и за маструбирање добивате смртна казна и машки и женски-пазете.

Не за еволуцијата , да за креационизмот"
Користи псеудонаука и докажува демек ако атомот на електронот имал помала маса немало да биде ова, ами и баба ми ако беше дедо можеби и јас немаше да постојам....ватева.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
А бе види сеа, многу нешта во науките беа „...доста сигурни...„, се‘ дур не се најде некој уште по мангуп и не рече:„...Луѓе, еве јас имам нова научна вистина...„.

До раниот 20-ти век, физичарите беа убедени во милениумски старата „вистина„ за неделивоста од атомот, која („вистина„) е стара и доаѓа уште од античките елини, ама испадна дека атомот е делив и тоа како...
Хе хе хе ..извртување на работите...
Точно атомот е делив но сепак останува вистината дека е тоа најситна честица при која елементот ги задржува своите физички и хемиски својства...
...атомот е делив но производот на тоа не е истата материја..

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Хе хе хе ..извртување на работите...
Точно атомот е делив но сепак останува вистината дека е тоа најситна честица при која елементот ги задржува своите физички и хемиски својства...
...атомот е делив но производот на тоа не е истата материја..
Bash i atomot dokazuva deka postoi Bog...
zakonot za 3

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Догма - Земјата и растенијата на неа се создадени пред сонцето. Догма која одамна е побиена, има аргументи на подфорумов за ова колку сакаш пишувано.

Догма - Луѓето настанале од Адам и Ева. Догма побиена од еволуцијата која на ваша жалост е докажана и се случува секојднеавно.

Догма - Целиот жив свет денес потекнува од по две единки кој преживеале на дрвен брод со димензии 137x23x14 метри. Побиено со обичен дигитрон.
Море Ипси,
наведуваш стихови од Стариот Завет, но тие НЕ СЕ ДОГМИ, разбираш...

Догмата е неменлива и потврдена вистина, која е одредена од страна на Црквата, а заснована на откровенијата од делови Свето Писмо. Ти текнува?

Еве една догма, на пример, догмата за Света Троица. Ај најди ми научен метод, со кој ќе ја побиеш наведената догма, да Те видам...:D
--- надополнето: 3 септември 2012 во 13:32 ---
Збориме за лажот на библијата , а НЕ за науката.
Ајдеее...
Светото Писмо ни‘ нуди неменливи вистини, за ралика од науките, каде секоја генерација луѓе си има некоја нивна вистина...

И сеа, кој овде лаже? Оној кој кажува трајни вистини или оној кој го врти грбот кај шо дува ветро?...:confused:
--- надополнето: 3 септември 2012 во 13:34 ---
Нешто друго нејасно г. Мики1?
.
А Ј.Т., дали нешто воопшто ми разјасни?

Член од
14 април 2012
Мислења
83
Поени од реакции
19
Ајдеее...
Светото Писмо ни‘ нуди неменливи вистини, за ралика од науките, каде секоја генерација луѓе си има некоја нивна вистина...

И сеа, кој овде лаже? Оној кој кажува трајни вистини или оној кој го врти грбот кај шо дува ветро?...:confused:
Пак не ме разбра , добро ајде вака, кажи ми од каде знеш дека тоа што ти го нуди библијата е вистина ? Докажи ми ! Ако неможеш , многу лесное да се заклучи дека тоа во библијата никогаш не било вистина, за разлика науката НУДИ ВИСТИНА врз основа на факти ! Појасно? :)
Море Ипси,

Догмата е неменлива и потврдена вистина, која е одредена од страна на Црквата, а заснована на откровенијата од делови Свето Писмо. Ти текнува?
Што е сега тоа св. Троица?Објасни ми рационално и ќе се обидам да ти ја срушам догомата.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Море Ипси,

Еве една догма, на пример, догмата за Света Троица. Ај најди ми научен метод, со кој ќе ја побиеш наведената догма, да Те видам...:D
Како не се догми?! Кога на пример вели дека земјата и растенијата на неа се создадени пред сонцето? Тоа не е ли неменлива "вистина"?! Потопот и ноевата арка, не е ли догма?

B

Black Guard

Гостин
Bash i atomot dokazuva deka postoi Bog...
zakonot za 3

Де накусо Елаборирај ја повзаноста на Атомите(ги има со различна маса,Атомски број,масен број и.тн па со молекулите што правиме??

Де елаборирај како атомот е поврзан со твојот закон за 3 како го докажува??

Без видеа би те замолил и без одговор со прашање или пост не подолг од реченица две-едноставно објасни.

Повели:)

Ајдеее...

Догмите се лаги.(нели МИКИ1 има толкување според кое Исус бил создаден од БОГ како духовен ентитет ПРЕД креацијата на светот-зошто имало потреба да се раѓа кога можел да земе човечки Лик и како што се качил така да се Симне-или станува збор за исполнувањето на пророштвата:)

Мики1 очигледно не си сватил кај науките не дека секоја генерација има своја вистина туку се доаѓа до нови откритија кои не ги негираат старите напротив ги потврдуваат и дополнуваат.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Море Ипси,

--- надополнето: 3 септември 2012 во 13:32 ---

Ајдеее...

--- надополнето: 3 септември 2012 во 13:34 ---

А Ј.Т., дали нешто воопшто ми разјасни?
Духови не постојат дали биле свети или не, не постојат, а тоа е доволен факт да си се побие догмата сама од себе... па ко ќе ми текне дека духот ја затруднел богородица и тоа девица... o_O
Догмата е потврдена вистина... ват д фак:facepalm:

Болдираното...:facepalm::facepalm::facepalm:

А за разјаснување џабе е кога ништо не разбираш...
Кој има очи нека види..
кој има уши нека слушне...
и кој има разум нека разбере...
И да за да има наука константната промена е најбитна и клучна, затоа што тоа што е неоткриено денес, утре ке се открие и може да биде побитно и поточно од до сега откриеното, што не значи дека тоа што било до пред некое време и што се употребувало не е точно... науката е напредок и нонстоп мора да се менува инаку ништо нема да се открие ново... ќе биде ко догмата, мртва и трула...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Пак не ме разбра , добро ајде вака, кажи ми од каде знеш дека тоа што ти го нуди библијата е вистина ? Докажи ми !
Пред се‘, јас не знам, туку верувам. Преку верата-знам, преку верата-разбирам.

А точноста од записите од Светото Писмо се точни, затоа што се:
- од Бога објавени
- од Црквата проверени, прифатени и искуствено докажани, преку духовниот опит.
--- надополнето: 3 септември 2012 во 15:05 ---
Ако неможеш , многу лесное да се заклучи дека тоа во библијата никогаш не било вистина, за разлика науката НУДИ ВИСТИНА врз основа на факти ! Појасно? :)
.
Ајде сега, Ти понуди ми ЕДЕН научен доказ, дека Земјава се „врти„ околу Сонцето...Ќе можеш?

Kajgana Shop

На врв Bottom