T
Tetro
Гостин
^^ ќе стискаш заби до вторник. Таму треба да бидеш храбар, не е нешто страшно (еден комшија беше таму пред 5-6 месеци, не било многу страшно). Подобро на време да провериш што е отколку да бегаш од ваков проблем.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има апчиња за лижење што се ... rupurut и уште две-три врсти не ми текнува како се викаа. Јас си ги пијам чат-пат ради болки во желудникот, ама и кога имам киселини ми помагаат. А за да немам киселини се трудам да пијам повеќе кисела вода (дека општо не пијам течности баш). Немаш мака така Офчар ... кисела вода и све е можно:wink:
Aх, 4 години ме умреа тоа киселините, пијам ранитидин еднаш или 2 пати во денот обавезно пред јадење. Еден период престанаа околу 3 месеци појма немам зошто и како. Имам забележано дека кафето најмногу ми прави проблем а јас просто го обожувам. Можеби дисциплинирано конзумирање храна и пијалоци, некакво откажување и бирање што да се јаде или не ќе помогне ама...
Ајде да кажам нешто на темава....Лосек ,шведски таблети од 3 генерација ,ги решава проблемите со киселината ,ја обновува слузокожата на желудникот и сведок сум за лечење на чир на желудник со овие таблети.
Пријателе побарај на гугл...иначе ги произведува Астра Зеника ,чим се во слободна продажба во Шведска да знаеш дека нема шанса за нуспојава ...овие не даваат ни појак парацетамол без рецепт камо ли таква работа..Кое им е генеричкото име на овие?
Edit: најдов, ги имам и тие пиено, ама се посилни од Ланзулот. Ако се само киселини, нема потреба од толку силни лекови. Би било како за течење нос да земаш панцеф.
Само јогурт пиење е спасот.