Ако ти истекува скоро договорот или ти е веќе истечен само поднеси барање за префрлуве на бројот. Ако потпишеш со ВИП, откако ќе ти истече договорот, повторно можеш да се префрлиш кај друг оператор. Нормално дека го задржуваш бројот, инаку би било како потпишување нов договор, со нов број.Здраво,дали може да го задржам бројот од т мобиле и да се префрлам на вип и дали после извесно време ке можам да го вратам од вип на т мобиле бројот ? ЧД
Со новава роденденска понуда нудат 1 гига интернет, откако ќе се надмине ќе се доплаќа или ќе се намали само брзината ?
Имаш „само“ 1000 минути, тие ти се кон сите мрежи.дали со новата роденденска тарифа, 1000 минути се кон сите мрежи, вклучувајќи го и ВИП, или кон вип има посебно 1000 мин, а кон другите мрежи +1000?
Тука имаш 1000 минути кон сите мрежи, додека тие претходно беа 1000 мин кон ВИП. Претходно ако било 4,5 по минута, што ти ги зема во старт, тоа ти се 100 минути х 4,5 = 450 денари, за 100 минути кон други мрежи. Значи за тие 595 имаш некде 130тина минути. Примети дека тука нема пораки пресметано...дали да лафите најефтино во Македонија...или сето тоа да го замените за малку интернет........
и јас така мислев, но денес таткоми се префрли на таа тарифа, и ете како пиши на деталната сметка:Имаш „само“ 1000 минути, тие ти се кон сите мрежи.
--- надополнето: 2 септември 2012 во 14:40 ---
Ај кажи дали е афера или не?1000 смс
1000 мб 3G интернет
1000 минути кон сите мрежи -- промотивно за 555 денари.
Не е ништо лага, ти викаат 1000 MB што е приближно на 1GB. Тарифирањето е по минута па така во право си 1000 јавувања до 1 минута разговор ќе се тарифира како 1000 минути без разлика дали си зборувал 1, 10, 30, 59 секунди. Така тарифираат сите оператори. Понудава во моментов е најдобра на пазар, само не знам дали е стварно зголемен квалитетот на мрежат, не сум корисник на ВИП.Крадат уште од старт.Како може 1gb да биде 1000 mb
За другото и не праиме муабет
--- надополнето: 2 септември 2012 во 21:05 ---
Ај кажи дали е афера или не?
Во јавност има информација дека тие 1000 минути всушност биле 1000 јав увања.Точно ли е ова?
Има дополнителен трошок ама ако си го направиш сам.Ме интересират дали имат некакви дополнителни трошоци, јас 1000м не ги поминвам, исто така и 1000мб ми се доволни, а смс не пишам. Понудава ми изгледат доста примамливо и ефтино, само се плашам од некакви дополнителни трошоци или од * на ти 1000минути/мб/смс.
Исто ме интересират и брзината на интернетот.
А цена за минута разговор колку е?Претплатата ќе е 555ден. со вклучен ддв, законска обвска од пред некоја година за сите оператори е сите услуги и цени да ги излагаат со вклучен ддв.