Продавачки, што ве нервира?

Huzzy Gurl

Animal Lover
Член од
14 септември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
128
Јас имав една нездрава случка со нездрава продавачка лани. Влегов во 10 бутици и не можев на мира да разгледам што ми треба заради продавачките, ми се буткаат ми нудат работи што не ми требат и не ми се допагат. И веке изнервирана излегувам од еден бутик и одам накај следен и си велам овој ке биде последен за денеска :mad:. И уште не бев влезела во бутикот одма двете продавачки " што ке треба за вас, за што сте дојдени, имаме нова роба донесено вчера" :facepalm:. Јас дури на момент се исплашив бидејки одеднаш двете накај мене! И јас само одговорив "сакам само да разгледам што имате. Може ли??" И они со кисели фаци се погледнаа некако демек грубо изреагирав викат ок. Разгледав што имат и фрлив око на еден фустан од излогот и им велам дали ке можат да ми го покажат. И едната како пушка одма " епа нели ние те прашавме ШО сакаш и ШО ти треба ние затоа сме тука а не да кажуваш оти сакаш само да разгледуваш" :tapp: Јас останав со подзината уста и ми дојде нервоза од петите до главата и и викам " не ми треба ништо, барем не од тука " и си излегов и си отидов дома изнервирана и ништо не си купив. Од овој случај никогаш повеке не влегов во таа продавница ниту пак ке влезам некојпат, овој пример го кажувам кај ке стигнам за двете искомплексирани продавачки и бутикот во кој работат што немат појма што е пред се лична култура а после услуга на муштерија. :гомце:

2

~2A

Гостин
Во државната лебарница Жито-Прилеп...

Се однесуваат како тие да се газдарици,арогантно се однесуваат....
Веќе неколку дена на сабајле одам и се знае од општа култура...
-Добар ден
Чекам 10-15 секунди, си прави муабет со колешката...
--Таа ---- Шо сакаш?
---Еден леб бел.
Ми враќа кусурот
---Догледање
-Таа -- ништо не ми вика...

Ептен некултурно се однесуваат,дали не се задоволни од работата,дали си се чувствуваат како сопственици на лебарницата.. не знам... :facepalm:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
затоа ич не ми се оди по продавници.
поарно истепај ме.
најглупаво ми е кога ќе ми идат по мене. едноставно се чувствувам како крадец, како секој момент да очекуваат дека ќе дрпнам нешто. и искрено ми е страв да фатам нешто.
и само како џмур те гледа, ти фучи, како едвај да чека да заминеш и никогаш да не те види.
ја сфаќам дека е за платите ама што сме ние обичен народ криви за ниските плати жити се :cautious:

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Одете на студентски прашања на кој било државен факултет и после жалете се на продавачките.
Пола саат чекав една шалтеруша додека си пробуваше маици од една циганка, и не да не ми кажа „Добар ден“ или да се извини туку ќе ме натепаше што ја пракинав у дејството:confused:.
Ако така реагираат оние што само 2 часа дневно работат со странки кои имаат конкретни прашања и барања, имаат сигурна плата,осигурани се по сите основи, ГИ ПЛАЌАМЕ СИТЕ НИЕ, не мора да се убави ниту слаби за да го задржат работното место, тогаш е не очекувајте една продавачка која нема ништо од наведново да ви ги бакнува нозете и да биде љубезна и кога вие не сте.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Кога не е комуникативна и само вика тоа е се ? тоа е се ?
Не сакам уште да те напупам.

Член од
2 ноември 2008
Мислења
146
Поени од реакции
15
И кај нас такви се продавачките али после некое време ќе се навикнеш и нема да очекуваш да те облијат со насмевка, сеедно ми е дали некоја X особа ми рекла добар ден/здраво или не :D

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Единствена продавачка што ја хејтам е таа кај петшопот кај мене у маало. Си одам еден ден така и и викам може ли храна за хрчакот, она ми вика имаш ваква таква онаква рефус вамте тамте, нема везе одбрав каква да земам, ме прашува типката а витамини сакаш за малиот? Ја дека немав кеш во мене доволно (дека плус скапи се многу) и викам не мора и она таква многу скромно бе дечко за хрчаков (саркастично ми го кажа ова). После втора дешавка со истава типка и идам после 1 недела да купам пилевина, и ми текна освен пилевина да видам што витамини се тоа уствари за хрчаци, ја прашувам има ли витамини а она ко муле ме гледа и ми вика какви витамини за хрчаци бе дечко? Прв пат слушам?

Свашта бе.

Ама си имам и најомилена продавачка, исто кај мене во населба во тобако едно. Тетка Сузе се вика и многу е срце жената, дека обично цигари си купувам она веќе ме научила и пред да влезам ми ја спрема кутијата роџо :D плус фина си е жената си знае муабет да направи, ведра си е многу и комуникативна.

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
мене ме нервираат продавачките во мега ...кога ке ми каже а уште нешто божем ја ментално заостанат сум незнам што се ми треба :)

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Tие што се ружни ме нервираат поготово кога треба да чекам многу:notworthy:

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Кога треба облека да идам да купувам - смрт ми е (мрзам идење од продавница во продавница и пробување по гардероби)...Со исклучок на Белград само кога идам, затоа што таму освен што има далеку подобар избор на облека него овде, туку има и далеку пољубезни и покултурни продавачки и продавачи и поатрактивни бутици со пристапна цена. Можеби не во цел Белград, ама во оној дел во кој јас идам е така...(А, и таму ми е најдобрата другарка што ми е ако сестра па каде и да идам со неа ми е најубаво)...
Бидејќи не секогаш кога ќе ми треба нешто имам можност да идам таму, морам тука да се шетам по скопјево...Љубезни продавачки се наоѓаат ретко...Зошто...? Со оглед на платите што им се даваат и односот на новопечените газди и газдарици кон нив и тука ако се земе фактот каква ни е ситуацијата во државата, до некаде ќе прогледаш низ прсти на нељубезноста нивна, ама тоа не е никакво оправдување...Голем удел има и домашното воспитување тука и самиот карактер на вработениот...Или мисли ако ја запослиле во некоја "брендирана" продавница го фатила господ за таквото и ако влезат некои поскромни луѓе, недотерани или посиромашни одма напреку ги гледаат, едвај чекаат да ги избркаат од продавницата...Тоа се за мене обични сељанки и дрољи од улица собрани сите...Кога работиш со луѓе треба да имаш одредени кодекси на понашање, па дури и преку глава да ти е од све во моментот...Комплексите, фрустрациите, дрскоста и меланхолијата ќе си ги оставиш дома...
Чест на исклучоците кај нас...А, ги има и тоа доста...

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
зависи каде, ако е на пример во некој бутик продавница за алишта или таква работа, ме нервира фактот дека мора да ти иди потебе и да ти ги трие мадлаците цело време.....од типот на јас пробвам кошула, таа едвај ме закопчува, таја ми кажува: леле како ти стои, пасент, супер, преубо :facepalm: a во супер маркетиве како тедико тинекс и слично....ги мрзи што живеат а не да ти зборнат, ни здраво ни чао ни ништо.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ме нервира кога топ манекенка со професија продавачка во бутик кога не иди по мене и да ми досадва, го обожавам досадвањето од убавица, црна нашминкана тело гром...уффф трошам азно :D :drk:

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
Ме нервира кога топ манекенка со професија продавачка во бутик кога не иди по мене и да ми досадва, го обожавам досадвањето од убавица, црна нашминкана тело гром...уффф трошам азно :D :drk:
кој како братче, а и зависи, не се сите баш топ ;)

M

Muranyi

Гостин
Ме нервира кога ќе ме прашаат дали ми треба кеса.Е не,под мишка ќе носам цел багаж од купени работи,ебаго.

Kajgana Shop

На врв Bottom