Фан Клуб: Барселона

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.864
Поени од реакции
10.350
Инаку бев излезен, зошто не играше Алвес? Сите проблеми дојдоа по таа десна страна, кога го видов Адриано таму ми се здрви мочта. Не бе, нема оправдување за одбраната денес. Толку беа катастрофални, хорор филм.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Искрено не ми е јасно зошто не влезе виља на местото на монтоја,едноставно мораше да влезе,освен ако уште не е повреден.
Не е сеуште спремен за вакво темпо, не сака Тито да ризикува со нова повреда.

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Требаше да почнеме со Фабрегас пред Санчез и средината да беше наша. После влегувањето на Монтоја и излегувањето на Санчез гледавме дека само со Меси и Педро напрад не е толку лошо, плус ќе ги имавме Иниеста и Фабрегас како новна подршка. Одбраната ни е катастрофа исто и Валдез. Едно прашање што се деси со Алвеш? Ќе беше по друго со него, побрз е од Адриано и немаше да касни толку многу. Али што е тука е. Единствено ме радува Сонг и неговите додавања, немаше промашено пас, одлично се снаоѓа. Има уште некој ден да се продадат Афелај, Фонтас, Дос Сантос, а сакам и Куенка и да се донесе напаѓач и СТОПЕР. Поздрав

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
:confused:
Mislis Sanchez?
Inaku ispraven bese potegot so Montoya
Добар беше Монтоја, јас очекував да се изгуби после влегувањето, ама на крај можеше да биде и спасител, иако шутот на ништо не му личеше.
Добро бе грешка,така ти е коа глеаш на стрим.
Се заебавам бе, why so serious?:icon_mrgr:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Валдез нема логика да го кривите за ништо утакмицава, поради него не бевме посрамотени.
Шакира и Маскерано во прво полувреме незна што правеа, ама фудбал гарант не играа
Телено веќе никад у екипа да не го видам оти може телевизорот дома да ми страда (а и Санчез е тргнат натаму).
И денеска живи ги немаше Чави и Иниеста, исто како да не играа, Меси повеќе време беше на центар, отколку во напад, немаше кој топка да пренесе.
Не заслуживме да го освоиме суперкупов реално гледано, пак ќе кажам Валдес утакмицава ако не беше ќе беше поголема срамота отколку тие 5-0 на Камп Ноу, масакр можеа да ни направат.
Кедира ги дриблаше бе....:facepalm:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Главите горе, незнам зашто, али мислам дека ќе имаме добра сезона, макар и со ваква одбрана.

Средината створи неколку шанси, Педро скоро сам на сам со Икер, одлично ја смири али лошо шутираше, шансата на Алба, каде што според мене мораше да лобува, 90% гол беше тоа, и пред крајот шансата на Монтоја, не беа лоши шансите како за против Реал на Бернабе, али затоа одбраната, комедии, два гола по страшни грешки на Маскерано и Пиќе, и да се разбереме, ова не е плукање, ова е чисто критика. Многу лоша поставеност на нашата одбрана по таканаречените контри и полуконтри на Реал, плус не треба да спомињам дека Игуаин утна уште 2/3 чисти шанси.

На крај можевме да излеземе и како " победници ", можевме да ги казниме за нивните промашувања, али го имаа Иќер на голот, одлична шанса му одбрани на Педро.

За трофејот не ми е криво, криво ми е за играта у прво полувреме.

Факт, одбраната мора да се подобри, нека праат што знаат, али тоа место мора да го поправат.....

G

grande-juve

Гостин
Алвес најверојатно на загревање се повредил, иначе беше најавен за прв тим.

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
После ова што го видов денеска, после борбеноста и мотивираноста на играчите да се борат до крај, очекувам одлична сезона... игравме со играч помалце скоро цел натпревар.

Се гледаше оддалеку дека Тито не сака да ризикува со Виља и затоа не го стави. Иако е натпревар против Мадрид, сепак е само натпревар за "најважниот трофеј од пред сезоната но најмалку важниот во сезоната" - според зборовите на Специјалниот, инаку никогаш немаше да го извади Бускетс ( од ова што го гледав до сега во сезоната скоро идентично размислуваат со Пеп, само што овој не преферира 3-4-3).

Во прво полувреме бевме раштимани а Реал излегоа со агресивен пресинг и со самото тоа ги тераа играчите да прават грешки. Скоро секогаш е така, мора да се најде решение за тоа ( иако не трае многу долго). Пике и Маскерано имаа одлична партија ( пак ќе кажам во второ, истото го потенцираа коментаторите на скај спортс во неколку наврати).

Значи сума сумарум, ни треба Виља, кој е на добар пат полека но сигурно да се врати во препознатливата форма, ни треба стопер, кој мислам дека нема да го добиеме сезонава. Се друго е отприлика спремно за Примера и ЛШ.

П.С. И остајте го Тито со експериментите, поарно да ги прави сега отколку на сред сезона или недајбоже на крајот. Сигурно гледа во Тељо нешто што очигледно сите ние не го гледаме.;)

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Тито Виланова: „Пред се, честитки за Реал за освојоувањето на титула од Суперкупот.“

„Ова е, најверојатно, еден од деновите во кој најмногу сум горд на своите играчи. Со 10 играчи, на Бернабеу, имавме 5 добри шанси.

Чави Ернандес: „Лошо влеговме во натпреварот. Алвеш се повреди во последната минута, а Алба мораше да игра без загревање. Грешките не чинеа.“

„Им честитам на Реал Мадрид за титулата од Суперкупот.“

Eve vaka se prima dostoinstveno poraz a ne da se place i kuka i zali po sudii kako Murinjo

Член од
24 јуни 2012
Мислења
29
Поени од реакции
46
Како прво, кој дебили навиваат за Барса, тоа е ненормална работа. Читам на фб, Маскерано да се избрка, Адриано да се избрка, Валдес да се избрка.. Па не вреди ни да влегуваш во дискусија со нив, затоа што коефициентот на ителигенција им е во минус.. Ова беше прва грешка на Маске од како игра стопер, а плус спаси и уште минимум 2-3 големи шанси за Реал. Валдес е последниот човек кој што треба да го кривиме вечерва, спаси 4-5 идеални шанси за Реал. За мене, Валдес е идеален и незаменлив голман за Барса. Пике, стара приказна.. човекот киксна што киксна, но според мене оваа сезона ке му биде подобра него минатата, сепак лани беше ептен дупка. Прво полувреме имав впечаток дека не ни играат фудбал. Адриано, толку можеше човекот, но сепак според мене, тој е играч на Барса и штом играш за Барса, не смееш да се понашаш како да ти е прв натпревар во кариера и несмееше да прави онакви наивни фаули, но тоа е.. Второ полувреме, имавме шанси, немаше гол.. И не знам до кога ке расправаме за Тељо.. Детето игра, без разлика дали ви се допаднало тоа вас или не.. Нема потреба да се дискутира веќе за тоа. Да дадеше гол сега ке беше светец, но вака е теле.. Ги оценувате играчите врз основа на еден натпревар, една грешка.. Трпение бе луѓе, имајте трпение. Јас сум сигурен дека доколку продолжиме вака и доколку не ги губиме бодовите во гости и против помали екипи, Ла Лига е наша. Оваа година сме далеку подобри од минатата, тоа се гледа од авион. Кога ке се врати и Виља, ке бидеме страв и трепет за сите. И не се согласувам толку дека ни треба стопер. Нема потреба да се расфрламе со пари. Тука се Пике, Пујол, Маскерано, Бартра, на крај краева и Бускетс и Сонг можат да ја пополнат таа позиција.. Муниеса е повреден, да се надеваме дека Абидал би можел да се врати. И покрај поразот, ме радува тоа како играат и ми дава голема доза на оптимизам за сезонава која претстои. Сонг се гледа дека е квалитетен играч. Значи секогаш викам, одиме натпревар по натпревар, купот го загубивме, нека им е честито. Сега имаме важен меч против Валенсија. Секој натпревар е финале кое треба да се добие. :)

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Како прво, кој дебили навиваат за Барса, тоа е ненормална работа. Читам на фб, Маскерано да се избрка, Адриано да се избрка, Валдес да се избрка.. Па не вреди ни да влегуваш во дискусија со нив, затоа што коефициентот на ителигенција им е во минус.. Ова беше прва грешка на Маске од како игра стопер, а плус спаси и уште минимум 2-3 големи шанси за Реал. Валдес е последниот човек кој што треба да го кривиме вечерва, спаси 4-5 идеални шанси за Реал. За мене, Валдес е идеален и незаменлив голман за Барса. Пике, стара приказна.. човекот киксна што киксна, но според мене оваа сезона ке му биде подобра него минатата, сепак лани беше ептен дупка. Прво полувреме имав впечаток дека не ни играат фудбал. Адриано, толку можеше човекот, но сепак според мене, тој е играч на Барса и штом играш за Барса, не смееш да се понашаш како да ти е прв натпревар во кариера и несмееше да прави онакви наивни фаули, но тоа е.. Второ полувреме, имавме шанси, немаше гол.. И не знам до кога ке расправаме за Тељо.. Детето игра, без разлика дали ви се допаднало тоа вас или не.. Нема потреба да се дискутира веќе за тоа. Да дадеше гол сега ке беше светец, но вака е теле.. Ги оценувате играчите врз основа на еден натпревар, една грешка.. Трпение бе луѓе, имајте трпение. Јас сум сигурен дека доколку продолжиме вака и доколку не ги губиме бодовите во гости и против помали екипи, Ла Лига е наша. Оваа година сме далеку подобри од минатата, тоа се гледа од авион. Кога ке се врати и Виља, ке бидеме страв и трепет за сите. И не се согласувам толку дека ни треба стопер. Нема потреба да се расфрламе со пари. Тука се Пике, Пујол, Маскерано, Бартра, на крај краева и Бускетс и Сонг можат да ја пополнат таа позиција.. Муниеса е повреден, да се надеваме дека Абидал би можел да се врати. И покрај поразот, ме радува тоа како играат и ми дава голема доза на оптимизам за сезонава која претстои. Сонг се гледа дека е квалитетен играч. Значи секогаш викам, одиме натпревар по натпревар, купот го загубивме, нека им е честито. Сега имаме важен меч против Валенсија. Секој натпревар е финале кое треба да се добие. :)
Fala bogu ...asalen odgovor da slusnam ...od kako Barcelona stana najjaka na svet i previse popularna se nekoi kreteni i idioti i decista pocnaa da navivaat za nea

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
O yea picina moj ronaldo vi pokaza kako se igra nooobbbb-ci ste cel tim malce i vie da pocustvuvate red carton degeni :P :P :P :P :P :P ako fanoj cicajte cicajte i sea pocnete da si navivate ili za real ili za nekoj drug tim oti propajdza vasata ebena barselona
Дечко ти си за во темата топ 100 ретардирани facebook статуси... оууу чекај бе, па ова е кајгана, треба да се напраи тема, топ 100 ретардирани постови на кајгана и се кладам дека постов ќе биде убедливо прв!!!

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
И не се согласувам толку дека ни треба стопер. Нема потреба да се расфрламе со пари. Тука се Пике, Пујол, Маскерано, Бартра, на крај краева и Бускетс и Сонг можат да ја пополнат таа позиција.. Муниеса е повреден, да се надеваме дека Абидал би можел да се врати.
Епа од тие тој може ваму да пополни место, овој може таму да пополни место имаме два класични стопери во екипата (Пујол веќе неможе да го издржи ова темпо, што значи сотануваме со еден стопер) и Бартра кој кутриот нема искуство да заигра против екипи како Сантандер, Гетафе и остали, а не пак кога ќе се решава сезоната во април и мај против Реал, Валенсија и рандом екипи во нокаут фазите во ЛШ.
Маскерано лани ни беше најдобриот дефанзивец, денеска направи грешка, ама ок се дешава, никому ништо, ама ако нешто фали во екипава тоа е штопер како и да ја свртиш работава.
Неможеме цела година да ја поминеме со тројца штопери, од кои едниот е стар, а другиот класична позиција му е дефанзивен играч за врска.

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
Послабо полувреме не сум гледал од времето на Рајкард. Тито мора да излезе од сенката на Гвардиола и да ја среди одбраната, зш ко изгубени германци се. Чиста среќа само 2 гола што примивме. Секој може да згреши, луѓе се и тие ама има граници на се. Пике во последниве 2 години е во константен пад во формата, под итно на клупа, заедно со Бускетс.
Позитивно од целиов натпревар е формата на Педро и голот на Меси.

Kajgana Shop

На врв Bottom