Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Никој од одбраната вечерва не сакам да одигра натпревар сезонава. Срамота, ренде ги направија. Кедира не знае пешки да оди ги дрибла по 4ца. И до кога само Меси ќе дава голови, кој кур им е на другите? Виља остана на клупа ТЕЉО во игра. Па дали ти си нормален? Овие од Мадрид се патетики, со 10 играчи ги пикнаа во шише. Да не беше ебената одбрана ќе ги мачкавме ко паштета.

Добро второ полувреме, штета за шансите на Педро, Алба и Монтоја, ама со играч помалце толку и можевме. После толку поклонети голови и катастрофална игра во одбрана, не ни заслужија да го освојат купот.
И да, Тељо влезе, а не Виља:tapp:

ne sum jas prijatelot,ama ke se javam,maskerano ne e vo top 3,NAJDOBAR E.
covekot vecerva spasi 2 cisti gola koi retko koj stoper gi spasuva,a ovaa greska vecerva mu e prva pozabelezitelna otkako e vo barsa.
za valdes vazi skoro isto,da ne trosam zborovi seti se na sutot na kedira.
toa so prai glupi kiksovi e baska,toa sto go brani e drug muabet.

Одбраната и голманите не се оценуваат по тоа колку бранат, туку по колку примат. Касиљас фати се освен слободниот, на Валдез му минува под рака. Преку кур веќе од грешки, во 2 натпревари ниту еден гол не ни дадоа по акција, се беше по ебени грешки.

slaba igra no sto e tuka e
podobro neka se raduvaat na ovaa titula i na kupot,a da gi smackame vo la liga i eventualno vo LS :)

И да, Сонг беше фантастичен од кога влезе. Проблемот е што ни треба човек во одбрана и напад, не среден ред. Како и да е се гледа дека е квалитет.

Од кога заврши сезона па до сега сеуште тврдам дека оваа година одбраната е најслаба алка на тимов, и дека мака ќе мачиме со тоа што немаме класичен DC покрај Пике. Вечерва се покажа дека експериментот со Маске е завршен и повеќе не вреди. Педро мора да игра прва постава, Тељо подобро ги игра 10-те мин него ли 70. Санчез се претвара полека но сигурно во девојче кое цвика и плаче, ја губи онаа борбеност која ја имаше.
Како што си кажа Чави два гола по наша вина. Во исчекувањето на враќањето на Виља, живи и здрави и повеќе успех во лига.

Никој од одбраната вечерва не сакам да одигра натпревар сезонава. Срамота, ренде ги направија. Кедира не знае пешки да оди ги дрибла по 4ца. И до кога само Меси ќе дава голови, кој кур им е на другите? Виља остана на клупа ТЕЉО во игра. Па дали ти си нормален? Овие од Мадрид се патетики, со 10 играчи ги пикнаа во шише. Да не беше ебената одбрана ќе ги мачкавме ко паштета.

Да имаше бабата куре ке беше дедо...

Искрено не ми е јасно зошто не влезе виља на местото на монтоја,едноставно мораше да влезе,освен ако уште не е повреден.

Не бе, место Валдез требаше да влезе Виља, а не Монтоја.

Па последниве 6-7 години јас првпат ја гледам Барса олку изгубени во преводот како што беа денес во прво полувреме, тотално индиспонирани, после голот на Меси заиграа ко што треба и дури и ќе израмневме. Сепак се гледа, мириса на “старата“ Барса, само без вакви Тељо испади, зошто не Виља кога ни требаше гол и кога имаше неколку минути пред крај...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom