Авто огласи (интересни возила за продажба)

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Кај мене на дупло послаба кола ми троши 15 литри плин, а оваа 14 изгледа кај мене има некој проблем со потрошувачката...
Епа или овие од спритмонитор лажат (за што немаат причина), или кај тебе нешто не е в ред. Прашај во темата за плински уреди.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Може да се стави на плин: http://www.spritmonitor.de/en/overview/1-Alfa_Romeo/7-156.html?fueltype=3&vehicletype=1&constyear_s=1998&power_s=180&powerunit=2

13-14 литри плин ценовно одговара на 7-8 литри бензин... не е премногу страшно ако ионака минуваш мала километража и не возиш многу низ град (како јас, на пример). Али звукот е поезија, има на Јутјуб.
Да само што таа кола троши 18-19 литри бензин и има ти се одмили звукот со таа потрошувачка

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Да само што таа кола троши 18-19 литри бензин и има ти се одмили звукот со таа потрошувачка
:icon_lol: Од каде ги вадиш овие бројки - линкот не го ставив за џабе - штракни го и види податоци за потрошувачка на таа кола на плин. Еве ти линк и за таа кола ама на бензин: http://www.spritmonitor.de/en/overview/1-Alfa_Romeo/7-156.html?fueltype=2&power_s=190&power_e=200&gearing=1&powerunit=2
Ако те мрзи да го отвараш линкот, пишува просек од 11,03.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
:icon_lol: Од каде ги вадиш овие бројки - линкот не го ставив за џабе - штракни го и види податоци за потрошувачка на таа кола на плин. Еве ти линк и за таа кола ама на бензин: http://www.spritmonitor.de/en/overview/1-Alfa_Romeo/7-156.html?fueltype=2&power_s=190&power_e=200&gearing=1&powerunit=2
Ако те мрзи да го отвараш линкот, пишува просек од 11,03.
Од таму кај што имав алфа 164 со потполно ист v6 мотор и од искуство на џебот дека бензин троши 19 литри,односно плин 20-22
alfa164a.jpg
Немој да потпаѓаш под вијание на линкови,бидејќи ЛАЖАТ

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722
Не баш...
За ова треба работа и пара.... Иначе, Таунус 12М
Штознам мене некако за олдтајмер и не ми изгледа нешто скапа со оглед на тоа колку знаат да ги надуваат цените оние што се приклучени на PimpMyRide :D

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Штознам мене некако за олдтајмер и не ми изгледа нешто скапа со оглед на тоа колку знаат да ги надуваат цените оние што се приклучени на PimpMyRide :D
Вака...
Од сликите се гледа дека е крпена, лакирана... и забетонирана во кит.
Полумесеците на задните крила се припасени од нешто... Не се оригинал.
Внатрешноста на возилото е во релативно ОК состојба, ама сака работа.
Ако ништо друго, маската напред и браникот му се оштетени... Фалат некои знакови по него. На предното крило зад гумата треба да има натпис 12М... назад не гледам баш. И, сигурно има многу повеќе од 90000 км.
500 евра е многу. 300 максимум.
И... уште повеќе пати по толку за да се донесе во некаква пристојна оригинална состојба.
Eве, заборавив да спомнам дека и карбураторот сосе филтерот за воздух не му се оригинални. Припасени се од нешто, најверојатно Застава.
Инаку, тоа е V4 машина во него.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Вака...
Од сликите се гледа дека е крпена, лакирана... и забетонирана во кит.
Полумесеците на задните крила се припасени од нешто... Не се оригинал.
Внатрешноста на возилото е во релативно ОК состојба, ама сака работа.
Ако ништо друго, маската напред и браникот му се оштетени... Фалат некои знакови по него. На предното крило зад гумата треба да има натпис 12М... назад не гледам баш. И, сигурно има многу повеќе од 90000 км.
500 евра е многу. 300 максимум.
И... уште повеќе пати по толку за да се донесе во некаква пристојна оригинална состојба.
Eве, заборавив да спомнам дека и карбураторот сосе филтерот за воздух не му се оригинални. Припасени се од нешто, најверојатно Застава.
Инаку, тоа е V4 машина во него.
И навлаката на воланот - автентична за годините на возилото

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
И џабе да го даваат ... 3000ка V6 бензинец на 100 денари литро бензин ... НЕ фала :pos:
Напротив!
Тоа е едно од оние возила кои ќе бидат идна класика, и вреди да се има... едно од оние кои и после 40 години ќе бидат интересни...
Тука за мотор и потрошувачка не се прави муабет.
И, не се купува да ти биде основен превоз!

Kajgana Shop

На врв Bottom