КвикСилвер
Модератор
- Член од
- 28 март 2010
- Мислења
- 4.547
- Поени од реакции
- 5.856
Епа или овие од спритмонитор лажат (за што немаат причина), или кај тебе нешто не е в ред. Прашај во темата за плински уреди.Кај мене на дупло послаба кола ми троши 15 литри плин, а оваа 14 изгледа кај мене има некој проблем со потрошувачката...
Да само што таа кола троши 18-19 литри бензин и има ти се одмили звукот со таа потрошувачкаМоже да се стави на плин: http://www.spritmonitor.de/en/overview/1-Alfa_Romeo/7-156.html?fueltype=3&vehicletype=1&constyear_s=1998&power_s=180&powerunit=2
13-14 литри плин ценовно одговара на 7-8 литри бензин... не е премногу страшно ако ионака минуваш мала километража и не возиш многу низ град (како јас, на пример). Али звукот е поезија, има на Јутјуб.
Од каде ги вадиш овие бројки - линкот не го ставив за џабе - штракни го и види податоци за потрошувачка на таа кола на плин. Еве ти линк и за таа кола ама на бензин: http://www.spritmonitor.de/en/overview/1-Alfa_Romeo/7-156.html?fueltype=2&power_s=190&power_e=200&gearing=1&powerunit=2Да само што таа кола троши 18-19 литри бензин и има ти се одмили звукот со таа потрошувачка
Од таму кај што имав алфа 164 со потполно ист v6 мотор и од искуство на џебот дека бензин троши 19 литри,односно плин 20-22Од каде ги вадиш овие бројки - линкот не го ставив за џабе - штракни го и види податоци за потрошувачка на таа кола на плин. Еве ти линк и за таа кола ама на бензин: http://www.spritmonitor.de/en/overview/1-Alfa_Romeo/7-156.html?fueltype=2&power_s=190&power_e=200&gearing=1&powerunit=2
Ако те мрзи да го отвараш линкот, пишува просек од 11,03.
Не баш...
Штознам мене некако за олдтајмер и не ми изгледа нешто скапа со оглед на тоа колку знаат да ги надуваат цените оние што се приклучени на PimpMyRideНе баш...
За ова треба работа и пара.... Иначе, Таунус 12М
Вака...Штознам мене некако за олдтајмер и не ми изгледа нешто скапа со оглед на тоа колку знаат да ги надуваат цените оние што се приклучени на PimpMyRide
И навлаката на воланот - автентична за годините на возилотоВака...
Од сликите се гледа дека е крпена, лакирана... и забетонирана во кит.
Полумесеците на задните крила се припасени од нешто... Не се оригинал.
Внатрешноста на возилото е во релативно ОК состојба, ама сака работа.
Ако ништо друго, маската напред и браникот му се оштетени... Фалат некои знакови по него. На предното крило зад гумата треба да има натпис 12М... назад не гледам баш. И, сигурно има многу повеќе од 90000 км.
500 евра е многу. 300 максимум.
И... уште повеќе пати по толку за да се донесе во некаква пристојна оригинална состојба.
Eве, заборавив да спомнам дека и карбураторот сосе филтерот за воздух не му се оригинални. Припасени се од нешто, најверојатно Застава.
Инаку, тоа е V4 машина во него.
Во Амстердам за 200 евра и ќе ебеш и ќе возиш Ферари 2 пати
И џабе да го даваат ... 3000ка V6 бензинец на 100 денари литро бензин ... НЕ фала
Напротив!И џабе да го даваат ... 3000ка V6 бензинец на 100 денари литро бензин ... НЕ фала