Рок музика и рокерски бендови

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Закон двд!!!
Мора да го гледаат сите што сакаат ваква музика. Јас веќем го пуштам по незнам кој пат :)
Дефинитивно, Live Cannibalism е најдобриот настап на Cannibal Corpse од нивното оформување, па се до денес. Ех, да присуствував тогаш таму...

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
ai interesni izjavi padnale, kiss pred led zeppelin, pa dobro toa e individualno ali kiss ne se go dostignale nikogas nivoto na led z.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Ни па ќе го достигнат...

Индивидуално да, можеби за некој се пред Зеплин, али вака реално според албуми и све, Кис пред Зеплин.... никад....

STARTER

Firestarter
Член од
31 август 2007
Мислења
935
Поени од реакции
246
A od modernive new age rock bendovi koi vi se najomileni, jas najveke gi slusam RHCP, Nirvana, U2, SOAD, iggy pop

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Ја не се сеќавам дека постои таков термин.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Па ти комплицираш со new age rock, кажи си модерн. Меѓутоа Нирвана, хммм, СОАД, хмммммм, Иги, хмммммммммммм...ниеден од овие не е модерн рок.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Не го реметете човекот кога сите знаете дека не постои таков термин. Сите што ги наброја спаѓаат во одреден рок жанр и тоа со разлика до 50 години.
Од иги поп па до СОАД тоа е ехехееее .... знаеш ли ти кога иги почнал и кога почнале СОАД. Овие уште играле со ластик со девојчињата кога иги растурал на сцена и како можеш таквите да ги ставаш на исто место.

HardRock

Rock n roller
Член од
22 септември 2007
Мислења
71
Поени од реакции
24
Koja grupa ima najveke zlatni albumi?!?!?!?!?!???
KISS - 45, a albumi se vkupno poveke od 50
a Led zeppelin kolku albuma ima?! okolu 10... niso posebno edna pesna im e dobra i tolklu... pa i ja porano mislev neso epten dobri bile led zeppelin Gnr,,, toa nema veze... prvo slusajte gi KISS pa ke vidite kakva muzika imaat! a ne na prazno da mi zborite koga ne ste slusnale ni edna pesna od niv...

HardRock

Rock n roller
Член од
22 септември 2007
Мислења
71
Поени од реакции
24
Вака како се смеам :pos2:кога ќе се избаци некој со легендарна реченица во стилот на " Мојот омилен бенд се најдобри на свет и никој не може да ги стигне":nenene:.

Хард рок сакаш ли со статистички податоци или музички критики да ти наброрјам едно 200 бенда што во најмала рака кис не ни можат да се споредат со нив.
:wink:
Slobodno! samo nemoj da izmisluvas statistiki, bas da vidam kolku benda ke nabrois podobri... :nenene: se somnevam deka ke nabrois poveke od 5... koj spored tebe bi bille podobri....

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Koja grupa ima najveke zlatni albumi?!?!?!?!?!???
KISS - 45, a albumi se vkupno poveke od 50
a Led zeppelin kolku albuma ima?! okolu 10... niso posebno edna pesna im e dobra i tolklu... pa i ja porano mislev neso epten dobri bile led zeppelin Gnr,,, toa nema veze... prvo slusajte gi KISS pa ke vidite kakva muzika imaat! a ne na prazno da mi zborite koga ne ste slusnale ni edna pesna od niv...
И каква музика имаат? Ништо посебно, се е we're cool, we're bad boys, бла бла бла... Нема ништо уникатно, само чаламење....

Сум ислушал бааги од KISS, али ништо не ми е останало долго во плејлиста...

KISS имаат многу албуми, но сепак немаат ниту пола од тиражот на Led Zeppelin... тоа ти е ФАКТ.

Ај ќе разбереш некој ден...

Kajgana Shop

На врв Bottom