Рок музика и рокерски бендови

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
незнам кој им е пејачов, ама не е битно тоа, битен е рифот

Еден од моите омилени рифови во рок-от

[media]http://youtube.com/watch?v=36sNO5sBW_w[/media]

Пробот е музички проект на Дејв Грол (екс Нирвана) каде што се собрани повеќе одлични музичари. Една од моите омилени нумери во поново време Shake Your Blood. Леми од Моторхед вокали, Грол на тапани. Милина.

Не за под 18 год.

Тука пее типот од моторхед за тие што се скептични дали да клинат или да симнат нешто од пробот.

Има Пробот песни и со вокали како Кинг Дајмонд, Cronos од Веном, Max Cavalera, Lee Dorrian итн итн. Закон....сеа ми текна дека го немам албумот. лол

ке може некој да ми даде линк или така нешто од албумот .. пошто ја само Shake Your Blood ја знам .. а незнаев дека имало и цел албум !

Има Пробот песни и со вокали како Кинг Дајмонд, Cronos од Веном, Max Cavalera, Lee Dorrian итн итн. Закон....сеа ми текна дека го немам албумот. лол
Да ама кој е најфраер од сите тие?

Пред две години случајно ми падна у раце(не буквално:icon_razz) албумот на Probot и останав со подзаната уста(ах, метафори:icon_lol:). Феноменален проект, осмислен од Ghrol. Екстра избор на вокалисти (btw,мене највише ми се свиѓа изведбата на Cavalera), а и Kim Thayil свири гитара на две песни. Онака, збир од одлични луѓе, затоа и звучи толку добро. И мило ми е шо го слушам Ghrol пак позади бубњеви:)

Те навраќа на деновите во нирвана ахххх носталгијата ќе ме убие.

Легендарните Dream Theater годинава го издадоа албумот Systematic Chaos. Ќе одвојам една одлична нумера од овој албум Forsaken.

Дали некој може да најде торент од Live Cannbalism DVD-то од Cannibal Corpse. Барав насекаде, но сите торенти беа мртви.

edit: Го најдов!
clayden-metalvideos.blogspot.com
Има на блогов уште многу метал спотови и концерти.
:salut:

Дали некој може да најде торент од Live Cannbalism DVD-то од Cannibal Corpse. Барав насекаде, но сите торенти беа мртви.

Закон двд!!!
Мора да го гледаат сите што сакаат ваква музика. Јас веќем го пуштам по незнам кој пат :)

Rock 4ever.. a bend se znae KISS se najbolje nikoj nema da gi stigne....
posle tuka se Nirvana, Whitesnake,The police,Led zeppelin, W.A.S.P., Black Sabbath, Metallica i mn drugi.....

Rock 4ever.. a bend se znae KISS se najbolje nikoj nema da gi stigne....
posle tuka se Nirvana, Whitesnake,The police,Led zeppelin, W.A.S.P., Black Sabbath, Metallica i mn drugi.....
Вака како се смеам :pos2:кога ќе се избаци некој со легендарна реченица во стилот на " Мојот омилен бенд се најдобри на свет и никој не може да ги стигне":nenene:.

Хард рок сакаш ли со статистички податоци или музички критики да ти наброрјам едно 200 бенда што во најмала рака кис не ни можат да се споредат со нив.
:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom