Рок музика и рокерски бендови

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
Закон двд!!!
Мора да го гледаат сите што сакаат ваква музика. Јас веќем го пуштам по незнам кој пат :)
Дефинитивно, Live Cannibalism е најдобриот настап на Cannibal Corpse од нивното оформување, па се до денес. Ех, да присуствував тогаш таму...

ai interesni izjavi padnale, kiss pred led zeppelin, pa dobro toa e individualno ali kiss ne se go dostignale nikogas nivoto na led z.

Ни па ќе го достигнат...

Индивидуално да, можеби за некој се пред Зеплин, али вака реално според албуми и све, Кис пред Зеплин.... никад....

Па ти комплицираш со new age rock, кажи си модерн. Меѓутоа Нирвана, хммм, СОАД, хмммммм, Иги, хмммммммммммм...ниеден од овие не е модерн рок.

Не го реметете човекот кога сите знаете дека не постои таков термин. Сите што ги наброја спаѓаат во одреден рок жанр и тоа со разлика до 50 години.
Од иги поп па до СОАД тоа е ехехееее .... знаеш ли ти кога иги почнал и кога почнале СОАД. Овие уште играле со ластик со девојчињата кога иги растурал на сцена и како можеш таквите да ги ставаш на исто место.

Koja grupa ima najveke zlatni albumi?!?!?!?!?!???
KISS - 45, a albumi se vkupno poveke od 50
a Led zeppelin kolku albuma ima?! okolu 10... niso posebno edna pesna im e dobra i tolklu... pa i ja porano mislev neso epten dobri bile led zeppelin Gnr,,, toa nema veze... prvo slusajte gi KISS pa ke vidite kakva muzika imaat! a ne na prazno da mi zborite koga ne ste slusnale ni edna pesna od niv...

Вака како се смеам :pos2:кога ќе се избаци некој со легендарна реченица во стилот на " Мојот омилен бенд се најдобри на свет и никој не може да ги стигне":nenene:.

Хард рок сакаш ли со статистички податоци или музички критики да ти наброрјам едно 200 бенда што во најмала рака кис не ни можат да се споредат со нив.
:wink:
Slobodno! samo nemoj da izmisluvas statistiki, bas da vidam kolku benda ke nabrois podobri... :nenene: se somnevam deka ke nabrois poveke od 5... koj spored tebe bi bille podobri....

Koja grupa ima najveke zlatni albumi?!?!?!?!?!???
KISS - 45, a albumi se vkupno poveke od 50
a Led zeppelin kolku albuma ima?! okolu 10... niso posebno edna pesna im e dobra i tolklu... pa i ja porano mislev neso epten dobri bile led zeppelin Gnr,,, toa nema veze... prvo slusajte gi KISS pa ke vidite kakva muzika imaat! a ne na prazno da mi zborite koga ne ste slusnale ni edna pesna od niv...

И каква музика имаат? Ништо посебно, се е we're cool, we're bad boys, бла бла бла... Нема ништо уникатно, само чаламење....

Сум ислушал бааги од KISS, али ништо не ми е останало долго во плејлиста...

KISS имаат многу албуми, но сепак немаат ниту пола од тиражот на Led Zeppelin... тоа ти е ФАКТ.

Ај ќе разбереш некој ден...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom