Македонска фудбалска репрезентација

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Јас малце би сменил

Богатинов​
Георгиевски - Новески - Мојсов - Попов​
Демири​
Тасевски - Шумуликоски​
Пандев --------------------------Тричковски​
Ристиќ​
Македонија нема крилни играчи, добри креативци и класични добри гол играчи и затоа подобро би било да се искористи тоа што го имаме. Дефанзивни играчи од средината, кој еден игра класично дефанзивно а едниот да ја претурува топката до другиот во средината т.е. поофанзивниот играч, кој би ја префрлал топката на крилните напаѓачи, кои или би иделе на гол или би правеле шанза за единствениот класичен напаѓач.
Ма каков Мојсов. Суспендиран е уште од лани и нема заиграно за Војводина, а ако мислат сериозно да ја дигнат репрезентацијава, играчи кои не стапнале на терен не ни смеат да помислат да ги викнат за репрезентација. Супер играч е, ама едноставно не игра за неговиот клуб и нема што да бара во репрезентација.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
Ти се мочам на сељакот.
Добро, ова ти е шпекулација од член на форумов, нигде не е објавено вакво нешто дека стварно одбил повик за У-21 (и прашање дали ќе бидне, јас на пример не верувам), не мора одма да го вреѓаш...

Иначе се согласувам со постов над мене, Мојсов е супер играч ама од пред два месеца е суспендиран кај војводина (не баш од лани како што он пиша, сепак играше пролетта) ама реално гледано во ваква ситуација не е за во репрезентација, едино како резерва покрај за Новески, Шиков и Грнчаров али не за во стартен состав..

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
А нели требаше да оди во Украина некаде?!
никад немало таква вест, незнам од кај го извади ова...
Пртходно имаше едино гласини да биде позајмен на Фортуна Дизелдорф (кои годинава влегоа во првата лига), или на некој второлигаш, али ништо поконкретно, и дефинитивно не за надвор од Германија, ова е прва ваква вест али лично не верувам баш да го купат...

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
никад немало таква вест, незнам од кај го извади ова...
Пртходно имаше едино гласини да биде позајмен на Фортуна Дизелдорф (кои годинава влегоа во првата лига), или на некој второлигаш, али ништо поконкретно, и дефинитивно не за надвор од Германија, ова е прва ваква вест али лично не верувам баш да го купат...
Чудна работа, гугл исто ништо не ми наоѓа, кој знае со кој го имам помешано..

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.652
Чудна работа, гугл исто ништо не ми наоѓа, кој знае со кој го имам помешано..
Го имаш измешано со Бесарт Ибраими кој пред една година од Шалке се пресели во Украина.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
За Хасани имаше шпекулација дека можно било да се пресели во Динамо Дрезден на позајмица а не во Фортуна Дизелдорф.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
Иначе Спировски конечно го напушти Борац Чачак - го позајмија на Работнички!

Член од
17 јануари 2011
Мислења
242
Поени од реакции
131
попов потпиша за стоук или останува у динамо ?

Kajgana Shop

На врв Bottom